HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Csapatépítő gyakorlatok

2014.06.08. 22:06 vérfarkas

Jelen állás szerint az őszi selejtezők előtt utoljára gyakoroltuk a tolódást a kazahok ellen, ezúttal a váratlanul megműtött kapitány nélkül (akinek ezúton is jobbulást kívánunk!). Mivel a magyar válogatottat a permanens csapatépítés jellemzi, érdemes áttekinteni, az utóbbi időben kapitányaink hány felkészülési meccsen, milyen erősségű ellenfelekkel és milyen eredménnyel építették a jövő csapatát.

 

Összefoglaló táblánk az utóbbi közel két évtized szövetségi kapitányainak induló barátságos meccseit tartalmazza, melyekkel a selejtezőkre hangoltunk. Mivel általában idegenben kapjuk a pofonokat, külön vettük a hazai és idegenbeli barátságos meccseket (ideértve a semleges helyszíneket pl. téli ciprusi kirándulások). Vastaggal az akkor épp Top30-ba tartozó ellenfeleket láthatjátok. A programot persze nem feltétlenül az aktuális kapitány állítja össze, és tudjuk jól, a tétmeccs az igazi, de mégis érdekes, ki milyen körülmények közt tesztelhet.

barátságos_1.png

Húsz évvel ezelőtt a Verebes Mágus készülhetett a 96-os EB selejtezőire. Az előző vb selejtezőkből még kettőt örökölt, majd jött a 94-es tavasz. Az MLSZ csinos kis programot állított össze, nyolc meccs, zömmel idegenben, nem kutyaütők ellen. A felkészülésből vesszőfutás lett; 2 döntetlen, 6 vereség, és a kapitány távozása, így Mészöly Kálmán rögtön egy éles meccsel, EB selejtezővel nyitotta harmadik kapitánykodását.

Csank Jánossal a selejtezők előtt öt barátságosból csak egyet nyertünk, de legalább olyan válogatottak ellen tesztelhette a bekkelést mint a horvát, az angol, az olasz vagy a világranglistán ugyancsak előttünk álló osztrák válogatott.

Bicskei szintén ötpróbával hangolt, amit veretlenül abszolváltunk kevésbé veretes ellenfelek ellen.

Gelleinek Verebeshez hasonlóan sok idő jutott. Egyrészt az előző selejtezőből még két tétmeccs is neki járt, másrészt összesen nyolc barátságossal hangolhatott a saját sorozatára. Fele itthon, fele idegenben, fele erős, fele gyengébb ellenfelek ellen, a mérleg kevesebb, mint 50%-os.

Matthäus ennél rövidebb idő alatt, de rekordszámú, 9 felkészülési meccsen tesztelt megannyi játékost. A meccseknek csak harmadát játszottuk itthon és az ellenfelek között igazi nagyvadak is voltak (Brazília, Németország). Az 56%-os mutató ennek fényében egész bíztatónak tűnt.

Bozsik Péternek három meccse volt az összeszokásra, de ebben legalább volt egy angliai és egy ausztriai vendégjáték, utóbbit meg is nyertük.

Várhidi Péter egy selejtezősorozat harmadánál került képbe. Kanada ellen még próbaidős volt, aztán még három meccsen gyakoroltak. Ez volt a legkíméletesebb felkészülés. Papíron mindenki gyengébb volt nálunk, a legerősebb ellenfelünk a világranglista 74. helyén tanyázó Ciprus volt. Ennek fényében az 50 százalékos mérleg nem különösebben ámulatba ejtő.

Koeman szintén viszonylag kevés, három meccsel hangolt, mindegyik itthon, de Montenegró mellett a komolyan vehető görög, horvát kettős ellen, és mindezt veretlenül.

Egervári Sándornak egy főpróba jutott, minimális vereség Londonban.

Noha Egervári még októberben lemondott, utóda csak tavasszal tesztelhetett. Pintér Attila csapata négy meccsen gyakorolhatta a tolódást, ami az utóbbi időszak kapitányaival összehasonlítva átlagosnak mondható. Csak itthon játszottunk, Dániát leszámítva felejthető ellenfelek ellen. A teljesítmény 58 százalékos, aminél jobbat kevesen produkáltak a közelmúltban. Ez alapján Koeman és Mattheus kísérleti eredményeit ismétli a csapat, kár, hogy szerényebb ellenfelek ellen, kizárólag hazai környezetben. Hogy ez mire elég, majd ősszel meglátjuk…

3 komment

Címkék: verebes válogatott mészöly bozsik várhidi matthäus egervári csank gellei

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr796289280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JESTER 2014.06.10. 09:13:07

ez alapján az ember el is kezdene bizakodni... csak aztán meghallgatja Farkas segédező ultimatív bohócliger nyilatkozatát szombat este és ott folytatja a kínos msolygást, ahol a kazah meccs előtt abbahagyta.

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2014.06.10. 10:12:40

@JESTER: Kicsit azt éreztem rajta, hogy túl sokat dolgozott együtt Pinyővel :)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.06.11. 14:57:13

Egy ilyen kontraszelektív, uram-bátyám mutyis, velejéig rothadt pénzmosodától, mint a magyar futball, ki várna a fentieknél jobb eredményeket?
Ha esetleg egyszer valaki szétzavarja ezt a honi sörfociból élő bagázst (vezetőt, edzőt, játékost, "szakértőt"... stb.) és elkezdi az alapoknál az egészen kis gyerekekkel, na akkor van esély, hogy egyszer nézhető és eredményes legyen a magyar labdarúgás. Addig csak megy a stadiontéboly és a szájkarate...
Amúgy pedig: hajrá Fradi! :)
süti beállítások módosítása