HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Csodálatos napok jönnek

2015.10.13. 14:34 Black Lotus

Kevesebb, mint 24 órára vagyunk attól, hogy - ha izlandi és lett felebarátink is úgy akarják - 30 év után először jusson el a magyar válogatott világversenyre. (A Dunai-féle csapat olimpiai részvételét ne vegyük ide, de annak is közel 20 éve). A vérfarkas kolléga által megfogalmazott aggályokkal való egyetértés mellett úgy döntöttünk, hogy a várakozás óráit tartalmasabbá téve jósnőhöz látogatunk, hogy megtudakoljuk, milyen események prognosztizálhatók az elkövetkező hónapokra. Jósnőnk megnyugtatott, hogy ha pótselejtezőre kerül is a sor, akkor is az elkövetkező hónapokban még a csapból is a magyar válogatott fog folyni. A jóslat hitelességét ronthatja ugyanakkor, hogy kávézaccból (az esetleges török érdekeltség miatt) nem jósoltattunk, a kristálygömbnek már lejárt a szavatossági ideje és a cinkelt jóskártyákban sem tudunk teljesen megbízni. A mindezek mellett kapott prognózis alapján tehát kimondható, hogy történetünk cselekményei kitalált esetek, a valósághoz való későbbi hasonlóság nyilvánvalóan csak a véletlen műve lehet. A kapufa szétforgácsolása után időrendben mutatjuk, mivel szembesülhet az, aki gyanútlanul kinyitja otthon a vízcsapot.

2015.11.18. A "Milyen más ez az egy-egy!!!" főcím virít a sportnapilap címoldalán, miután előző este a magyar labdarúgó válogatott - a nézhetetlen budapesti 0-0 után - a visszavágón egy-egyes döntetlent ért el Írország legjobbjaival szemben Dublinban és idegenben lőtt góllal kijutott a 2016-os Európa-bajnokságra. A meccsről szóló beszámoló elismeri, hogy a házigazdák a vezető gól megszerzése után is gyakorlatilag végigtámadták a mérkőzést, ám egy jól elvégzett magyar szöglet után a menteni igyekvő McCarthy a saját kapujába fejelte a labdát, a hátralévő 5 percet pedig hősiesen kibekkelte a meggypiros alakulat. "Magyarország végérvényesen visszakerült a futball térképére, de meg kell jegyezni, hogy így sem indokolt a külföldi kapitány alkalmazása, mert nekünk is kiváló szakembereink vannak" - összegez elemzésében Bognár György szakértő.

2015.11.28. A Gazdasági Versenyhivatal 1 millió forint bírsággal sújtotta az egyik vezető hazai internet szolgáltatót, amely a "Lovrencsicsnél is gyorsabbak vagyunk" jelmondattal reklámozta új internetes tarifacsomagját.

2015.12.12. A sportnapilap frappáns címadási szokásairól ismert online kiadása "A lehetőségek csoportja" címmel számol be arról, hogy az Európa-bajnokság csoportkörében a magyar válogatott Albániával, Csehországgal és Spanyolországgal került egy csoportba. "Ebben a csoportban bármi lehetséges, a lényeg, hogy bátran kell játszani, elővenni a hagyományos magyar támadójátékot, onnantól nem lehet gond" - idézi a cikk Bognár György szakértőt.

2015.12.15. "Pár évvel ezelőtt én látogattam meg a magyar kollégákat, nagy örömömre szolgál, hogy most viszonozták a látogatást" - nyilatkozta a Sky Sports csatornának Sir Alex Ferguson, a Manchester United korábbi managere. Az angol élvonalbeli labdarúgó-csapatok managereinek részvételével Manchesterben megtartott konferencián a Premier League valamennyi aktív managere, köztük José Mourinho, Arséne Wenger vagy Jürgen Klopp nagy lelkesedéssel és csillogó szemekkel hallgatta végig Kondás Elemér "Hogyan csiszoltam Bódit a válogatott ékkövévé?" című előadását.

2016.01.07. Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott szélsője szerződést bontott a török Bursaspor csapatánál és a Vasashoz igazolt, számol be címoldalán a sportnapilap. "A török csapatnál edzőt cseréltek, az új tréner pedig azóta gyűlöli a magyarokat, mióta gyerekkorában egy magyar suhanc lenyúlta a Matchboxát, így még a keretbe se kerültem be. Nekem viszont muszáj játékban lennem az EB miatt, ezért nagyon örültem a Vasas ajánlatának. Már gyerekkoromban is a Vasas mezéről álmodtam és külön megtiszteltetés számomra, hogy olyan klasszisokkal játszhatok együtt, mint Lázok vagy Remili" - nyilatkozta a reptéren a rá váró újságíróknak a válogatott szélső.

2016.01.18. A Fővárosi Közgyűlés egyhangú szavazással úgy határoz, hogy a Népliget nevét Böde Dániel Parkra változtatja.

2016.01.28. A közelgő Európa-bajnokság tiszteletére új, 1.000 forint névértékű bankjegy forgalomba hozataláról döntött a Magyar Nemzeti Bank. A limitált példányszámban készülő új ezresek külalakra jelentősen különböznek a már megszokott változattól: a kék és fehér színek helyett piros-fehér-zöldben pompáznak, Mátyás király arcképének helyére pedig Király Gábor portréja kerül, jelentette be a jegybank.

2016.02.12. A Gazdasági Versenyhivatal 2 millió forint bírsággal sújtotta Kelemen Dezsőné egyéni vállalkozót, közölte az MTI. A bírság oka, hogy a magát jósnőnek és hivatásos boszorkánynak tekintő Kelemenné óriásplakátokon hirdette a saját készítésű főzeteit tartalmazó üvegcséket, az óriásplakátokon pedig a "Mágikus Fiola mindent megold" reklámszöveg mellett úgy szerepeltette a Puskás Akadémia kiválóságának fotóját, hogy közben elfelejtett arculatátviteli szerződést kötni a játékossal.

2016.02.29. Budapesten lép színpadra a fennállása 50. évfordulóját ünneplő Scorpions együttese. A német rockbanda koncertjén a korábban megszokott Omega együttes helyett ezúttal a magyar labdarúgó-válogatott a sztárvendég, akiknek tiszteletére a banda tagjai eljátsszák a "Németh Krisztián, sállállállállá" című slágert. "Zeneileg nem pont azt tudjuk nyújtani, mint Kis Grófo, de bízunk benne, hogy így is sikerül megörvendeztetni a rajongókat" - közölte a koncert előtti sajtótájékoztatón az együttes frontembere, Klaus Meine.

2016.03.15. Az egyre javuló magyar-osztrák viszony újabb fontos állomásaként magas állami kitüntetésben részesül Robert Schörgenhofer, a Magyarország - Feröer-szigetek mérkőzés osztrák játékvezetője. A díjazott a kitüntetés átvétele után a sajtó munkatársainak elmondta: továbbra sem adna tizenegyest azért az esetért, mikor Guzmics kirúgta a kapura törő feröeri játékos mindkét lábát. "A támadó eldőlt, mint egy zsák krumpli, én pedig, miután sokszor néztem már Radó játékát, tudom, hogy miért lehet tizenegyest adni. Ezért nem lehetett, nagyobbat kellett volna esni hozzá, ez az 1-től 10-ig Radó-skálán még jóindulattal is csak 3 és fél" - közölte Herr Schörgenhofer.

2016.04.02. A sportnapilap frappáns címadási szokásairól ismert online kiadása "Robert Lewandowski karrierje legnagyobb válságát éli át" címmel számol be a 4-0-ás hazai sikerrel végződő Lengyelország-Magyarország felkészülési mérkőzésről. A tudósításból kiderül, hogy a mély válságban lévő Lewandowski tanácstalanul vergődött az őt szorosan őrző magyar védők gyűrűjében, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a 12. percig nem is tudott a kapuba találni. A tudósítás egy félmondatban elismeri, hogy a lengyel csatár szerezte a mérkőzés mind a négy gólját, de rögtön hozzáteszi, hogy egy felkészülési mérkőzés eredményéből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, Lewandowski pedig így sem olyan nagy jelentőségű a lengyel labdarúgásban, míg Böde a saját korosztályában nem más, mint a magyar labdarúgás szívcsakrája. Bognár György szakértő a vereség ellenére is látott bíztató jeleket a magyar csapat játékában, szerinte a védelem és a középpálya között egyre nagyobb az összhang.

2016.04.11. A Magyar Autóklub és a Sárga Angyal Országos Egyesület családias hangulatú rendezvényen köszöntötte Dzsudzsák Balázst abból az alkalomból, hogy a válogatott szélső Zalaszántó külterülén összetörte élete tizedik autóját.

2016.04.27. Keretet hirdetett a közelgő Európa-bajnokságra Bernd Storck szövetségi kapitány. A tréner sajtótájékoztatóján kijelentette: "Megtaláltuk a stílusunkat a selejtező alatt." A sokat vitatott kapusposztra reagálva Storck közölte: ilyen magas szinten már nagyon sokat számít a kellő rutin, így a keret kialakításakor a rutinos kapusok kerültek előtérbe. Király Gábor mögött a második számú kapus posztján Szűcs Lajosra számít a kapitány, míg a vésztartaléknak számító harmadik számú kapus posztot a kapitány tanácsadójává kinevezett Csank János javaslatára az 56 évesen is aktív Koszta János kapta meg.
Storck azt is jelezte, hogy ideje olyan játékosokat is kipróbálni, akik egy ideje már nincsenek előtérben, de megérdemelnek egy újabb lehetőséget. Ez alapján a tágabb keretbe meghívást kapott Koman Vladimir. "Koman hozzáállása, alázata példamutató, és az utóbbi időben sok tekintetben fejlődött is, főleg a tért ölelő átadások terén" - indokolta döntését a kapitány.
A kapitány a felkészülés kapcsán elmondta: tudja, hogy a játékosok 1986-ban festői körülmények között készülhettek a mexikói forróságra az osztrák Alpokban, de sajnos ott hosszas keresgélés után sem sikerült szállást találni. Emiatt a szakmai stáb döntése alapján a Marseille-ben tartandó első mérkőzésre a csapat az észak-finnországi Rovaniemiben fog felkészülni. "Rovaniemit kiváló alternatívának tartom. Egyrészt nyugodtan készülhetünk, mivel aligha fog odajönni bármelyik ellenfél is megfigyelni minket, másrészt adott a lehetőség, hogy a játékosok erőnlétét erdei futásokkal erősítsük, mivel a legközelebbi nagyváros, Oulu alig 220 km-re van" - sorolta szempontjait Storck.

2016.06.11. A sportnapilap frappáns címadási szokásairól ismert online kiadása a díszpáholyban maga elő meredő MLSZ-elnök fotójával és a "PiCs***i esélyünk se volt" címmel számol be arról, hogy a magyar labdarúgó-válogatott az EB első csoportmeccsén 5-0 arányú vereséget szenvedett Spanyolországtól. A cikkben nyilatkozó Storck szövetségi kapitány elmondta, hogy a taktika a 0-0-ás eredmény őrzése lett volna, de a srácokat a bemelegítésnél megzavarta, hogy Lovrencsics véletlenül nem a magyar, hanem a brahiból magával hozott spanyol mezében jött ki melegíteni. A zavarodottságnak betudhatóan Juhász már a kezdőrúgásnál eladta a labdát, a spanyolok pedig a lehetőséget kihasználva a tizedik másodpercben berúgták az első gólt. Ezt követően a csapat már az eredmény után futott, de az eredmény gyorsabbnak bizonyult. "El kell felejteni ezt a meccset és a következőre koncentrálni. Egy profi mindig előre néz" - nyilatkozta a meccs után Király Gábor.

2016.06.16. Reggel a sportnapilap frappáns címadási szokásairól ismert online kiadása magyar és szkipetár nyelven íródott levelet jelentet meg és juttat el a magyar labdarúgó-válogatott második ellenfele, Albánia öltözőjébe. A levél szerzője kifejti, hogy az albán futball felemelkedése a XX. század végén - XXI. század elején kezdődött meg, mikor a Tiranába szerződő Wukovics, Kenesei Z., Sütöri és Lázár virtuóz játékukkal új impulzusokhoz juttatták az addig vegetáló albán labdarúgást, emiatt az albán válogatott Európa-bajnoki részvétele gyakorlatilag nekünk, magyaroknak köszönhető. A levélre a mérkőzés kezdetéig válasz nem érkezik.

2016.06.17. A sportnapilap címlapján "Imponáló játék, pazar eredmény" címmel számol be arról, hogy a magyar labdarúgó-válogatott Gera Zoltán 88. percben tizenegyesből szerzett góljával 1-0 arányban felülmúlta Albániát. A tudósítás kiemeli, hogy a csapat végig rákényszerítette akaratát az ellenfélre és ilyen arányban is megérdemelten győzött. "A remek győzelem után már a saját kezünkben van a sorsunk. A csehek ellen bátran kell támadnunk és akkor minden rendben lesz" - írja elemzésében Bognár György szakértő. A szakértő elemzésében felháborodottan utasítja vissza "azokat a megjegyzéseket," amelyek szerint a Koeman-érában oda-vissza vertük Albániát, mert "az még egy másik albán csapat volt, Koeman pedig csak egy volt a külföldi kóklerek közül" zárja sorait Bognár.

2016.06.20. A sportnapilap frappáns címadási szokásairól ismert online kiadása "Az utolsó percekig élt a remény" címmel számol be arról, hogy a magyar labdarúgó-válogatott 3-0 arányú vereséget szenvedett Csehország együttesétől, így 3 ponttal, 1 rúgott és 8 kapott góllal búcsúzni kényszerül. A cikk megszólaltja Csányi Sándor MLSZ-elnököt is, aki szerint: "Nagyot lépett előre labdarúgásunk azzal, hogy 30 év után ismét eljutottunk egy világversenyre, de igazat kell adnom azon szakmai véleményeknek is, amelyek szerint 8 kapott góllal Egervári Sándor vagy Várhidi Péter is lehozta volna a tornát. A meccs után elfogadtam Bernd Storck lemondását, utódját egy hónapon belül nevezzük meg. Neves, komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakemberben gondolkodunk, de ha nem találjuk meg a megfelelő jelöltet, akkor sincs gond, Mészöly Géza ugrásra készen áll." - zárta szavait az elnök.

15 komment

Címkék: válogatott fantazmagória

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr817964848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fisk 2015.10.13. 15:00:45

Zseniális. Főleg a Bognár Gyuri idézetek.

JESTER 2015.10.13. 15:01:40

"Wukovics, Kenesei Z., Sütöri és Lázár"

Lotus 4 prezident

Artie 2015.10.13. 15:15:35

Azért a Fiola sem semmi, a Lovrencsics-féle gyorsaság, vagy akár a Radó-skála. :D

Futó Lada 2015.10.13. 15:30:30

Zseniális, Lotus mester! :)

"José Mourinho, Arséne Wenger vagy Jürgen Klopp nagy lelkesedéssel és csillogó szemekkel hallgatta végig Kondás Elemér "Hogyan csiszoltam Bódit a válogatott ékkövévé?" című előadását."

A végén nyilván próbáltak kérdezni is, de Kondás mindvégig a "Kérem tegye fel a következő kérdést" riposzttal válaszolt :)

dzsoni kráncs 2015.10.13. 21:46:23

A szomorú az,h még örülnék is,ha így lenne :-)

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2015.10.14. 08:36:39

Ez nagyon jó lett, a Bódis résznél meg eléggé röhögtem én is. A pótselejtezős rész meg bejött, legalábbis az, hogy játszanunk kell.

Artie 2015.10.14. 09:29:18

@Dr. KOTász (Cobretti hadnagy): Kár, hogy a kijutós része nem fog, mert ha az íreket kapjuk, sok minden lesz, csak két döntetlen nem. :(

Ez persze nem Lotus mester hibája, aki egyszerűen zseniált alkotott.

Stefan Derrick 2015.10.14. 09:42:03

Egy komoly hibát találtam csak a jövendölésben. A következő kapitányként beugrásra készen egyértelműen Mezey György áll. Nyilvánvalóan a névkezdőbetűk hasonlósága zavarhatta meg a jóst.

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2015.10.14. 14:07:57

@Artie: ha őket kapnánk, legalább az egyik csapat kijutna, akinek szurkolhatok, ők is hasonlóan ötlettelen és nézhetetlen focit tolnak, viszont gyermekkorom óta szeretem őket, valószínűleg azért, mert majdnem annyira balfékek, mint mi (ellenben velünk viszont vannak eredményeik is az elmúlt 30 évből).

Artie 2015.10.14. 14:34:01

@Dr. KOTász (Cobretti hadnagy): Hagyjuk ezt, hogy ötlettelen. Csak a magyar szakértők szerint van olyan, hogy magyaros foci, ami támadó, mert védekezni mindenki tud.

Akár még Storck is.

Janem.

fran7 2015.10.14. 16:52:26

@Artie: Magyaros foci, az olyan mint Arisztotelész Poetikájának második része. Biztos létezik/létezett, csak senki nem látta már jó ideje. Pedig jó lenne.

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2015.10.15. 10:13:41

@fran7: @Artie: örülnék, ha annyiszor száz forintom lenne, ahányszor elhangzott a magyaros/technikás/lapos passzos támadófutball kifejezés a válogatottal kapcsolatban az utóbbi években a különböző szakértők szájából :)))

fran7 2015.10.15. 22:10:21

@Dr. KOTász (Cobretti hadnagy): Szerintem 10 filléres alapon is jól járnál. Ami nagyobb gond ezek a szakértők, ha látnák se ismernék fel. Ezért szerencséjük van, hogy nem ezt játssza a válogatott.

Artie 2015.10.16. 09:23:06

@fran7: A magyar szakértők kb. annyit tudnak felismerni, hogy a középső oszlop kijött-e ruletten, vagy hogy házmester vagy viceházmester van-e a poharukban. Ezekben viszont profik.
süti beállítások módosítása