HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

2020.10.21. 13:11 Futó Lada

Lezajlott tegnap a Barca -Fradi BL mérkőzés. Mint az tapasztalható, nem forog azóta visszafelé a Föld, nem lett olcsóbb a kenyér, és a víz sem változott borrá. ( Kivéve a szomszédomnál, de az idei 5 tablettás aszúja  igen messze van, még a tavalyi, léalmából készült Chardonnay-jától is.)  Nem történtek csodák és hazánk kirakat-csapata sima vereséget szenvedett. A meccs szinvonala kb olyan volt, mintha a Magyar Kupa legjobb 16 csapata között a Videotont összesorsolták volna egy megye1-es meglepetés-csapattal.  Mindkét csapat tudta, hogy mi várható, és míg zajlott a meccs a kamera látószögén kívül már rotyogott a bográcsban a birkapörkölt a meccs utáni banketthoz. De ne szaladjunk ennyire előre, jöjjön az összefoglaló.

 A Barca csapata sokat változott mióta Vincze Ottó ott szerepelt, én nem kérdés, hogy a Kubala-korszak óta az a 2 meccs lehetett a sorsfordító a katalánok életében, hiszen azóta 4 BL győzelem 12 bajnoki cím, 8 kupagyőzelem 3 klubvilágbbajnoki győzelem és 4 szuper kupa győzelem a mérlege az addig csak helyi sikerekben érdekelt spanyol csapatnak. Az utóbbi időben azonban némileg hullámvölgybe kerültek, így most minden trükköt be kellett vetniük, ha nyerni akartak.
Igazi profi klubként megszerezték a Fradi idei meccseinek felvételét, de sajnos csak VHS-en sikerült. Az utolsó videomagnót már rég kivágták a klubházból, így az egyik pályamunkás ügyeskezű unokaöccse berhelt össze egy lejátszót 2 db Tang Pao márkájú motoros fűkasza átalakításával. Az áttételt sajnos nem találta el, így a Fradi játékosai szokatlan iramban közlekedtek a felvételen, ami némi aggodalomra adott okot a hazai csapanál. Ezt is tudták fokozni,amikor a gép begyűrte a szalagot, így a meccs első 10 percét rá kellett dobniuk, hogy Activity jelleggel rájöjjenek mire is képes az ellenfél.

A Fradi igyekezett meglepni ellenfelét, a mostanában alapembernek számító Uzunit a keretbe sem jelölték, az eddigi 2 szűrő helyett 3 került (olaj-,levegő-, és pollen-) a középpályára. A folyamatosan 2 éve a jobb oldalra szocializálódott Zubkov hirtelen, ámde váratlanul a pálya bal oldalára nyert beosztást.
Zubkov bal lába rettegett fegyver több galaxisban is, és méltán pályázik a "Közép-Európa legjobb bal lába" címre, ami Egressy visszavonulása óta üresen áll, de ehhez egy olyan jobb lába párosul, amit aliexpressen féláron adnak hatos csomagban. Azzal kérem lőni nem lehet, az csak támaszkodásra jó, meg hogy párban lehessen venni a cipőt.
A Fradi bátran kezdett, olyan lendülettel indította a meccset, mintha a Betka-MÁVDAC lett volna az ellenfél. Az ember csak kapkodta a fejét, főleg mikor Tokmac kapot egy labdát, és pár pillanatra depresszióba taszította Katalóniát, de a gólját les miatt érvénytelenítették.A kapus tényleg csak leste, mert mire a kezét felemelte a Fradi kispad már túl volt a gólörömön, és a visszavont gól feletti bosszankodáson is. Pár perccel később Isael szúrta rá a rövid fölső sarok irányába a zsugát, Neto megint csak állt, mint a macska éjjel az műúton a fényszóró előtt. Végülis bejött neki,mert akkora kapufa lett, hogy még a második félidőben is rezegte a zenei "A" hangot a kapuvas. Ha ez bement volna, - mint, ahogy az eddigi meccseken bement- akkor lehet minden másként alakul.

- More, ebbül baj lesz! - súgta oda Ronal Koeman-nak az egyik segítője, és a holland sztáredző cselekedett is.
- Messi ! Há mé' nem váltasz b+ ? Te menjé oda, ő meg jöjjön ide! Kávézást befejezni, cigit eldobni, takarodjatok játszani b+ ! - ordította be a pályán levőknek, akik rögtön tudták, hogy valamit tenni kell.
A Bolha becenévre hallgató argentín klasszis úgy érezte elérkezett az idő, hogy Zubkovot a rosszabbik - ami esetünkben a jobbik - lába felől kerülje meg, aki ettől annyira ledöbbent, mint Pataky Attila az UFÓ zenekar koncertjén, amikor rádöbbent, hogy nem a szíriuszi barátai vannak a szinpadon. Mire a derék ukrán magához tért az első döbbenetből, addigra Messi már lefekvéshez készülődött a tizenhatoson belül, miután úgy esett át Kovacevic egyik széthagyott lábán, mint óvodás a bárányhimlőn. A büntető nem volt kétséges, és maga a sértett próbálta gólra cserélni. Dibusz jófelé indult, de menet közben laggolni kezdett, és mivel egy pillanatra megállt a levegőben, így egy ütem késéssel ért oda a labdával való találkozóra, ami így érdeklődés hiányában gól lett. 1-0

A gól mindkét csapatot megnyugtatta, a hazaiak érezték, hogy így már azért elmarad a blamázs, míg a vendégek is érzékelték, hogy nincs már rajtuk a nyomás, hogy kapott gól nélkül hozzák le a meccset. A hazaiak többnyire a félgőznél kicsit nagyobb erőfeszítéssel támadtak, a Fradi amennyire lehetett védekezett, de a megszerzett labdákat olyan gyorsan adták el, mintha rettegnének, hogy lecsap rájuk a NAV és firtatni kezdi a labdák eredetét. Szinte biztossá vált már az 1 gólos vezetés, amikor trükkös akció végén a dél-spanyol Fati csizmaszárral hólyagot rúgott a labdára, de ezzel teljesen meglepte Dibuszt, aki lövésre számított. A labda végülis a kapuba szenvedte magát, és 2-0-s állással vonultak pihenőre/büfébe a csapatok.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Az első félidő végén szinte felbillent a pálya, így térfélcsere után most a másik oldalt próbálta a két csapat közös erővel lenyomni, hogy újra vízszintbe kerüljön az aréna. A két csapat tehát a Fradi térfelén próbált kicsiben, okosan focizni, míg a másik kapu mögött Neto kevergette a birkapörköltet a bográcsban. Coutinho egy keresztbe tuszmákolt átadást olyan sikeresen tört el, hogy a labda kínjában a rövid alsó sarokba vonult el sírdogálni, ezzel mintegy kialakítva egy magabiztos 3-0-s előnyt. A Barca innentől elkezdett cserélgetni a hétvégi "El Classico"-ra való tekintettel, így például 2 Modern Talking poszterért  kaptak egy alig kopott Torghelle-fotó replikát. Civic (akinek keresztneve nem Honda, hanem Eldar) a portugál Trincao-ra akart rásózni egy gitárhoz való torzítót, aki az alkalmi vételt hallva az öltözőbe szaladt a tárcájáért, de nem jött vissza többet, ezért Dembele-t küldék be, hogy legalább darabra meglegyenek. Trincaoval együtt több játékos számára is véget ért a mérkőzés, így Roberto és Fati is mehetett végre skandináv lottót játszani, míg a Fradi részéről Civic jött le, vélhetően Trincaon behajtani a torzító árát, valamint Laiduni lett a másik szerencsés, akinek jutott még melegvíz.

Piqué is érezte, hogy hamarosan lecserélhetik esetleg, ezért gyorsan megpróbált egy Tokmac mezt szerzni, mert állítólag Piquéné Shakirának egyik kedvenc északi labdarúgója a magyar csapat csatára. Tokmac ekkor még szerette volna magán tudni a mezt, melynek jó minőségéről és magas szakító-szilárgságáról a spanyol hátvéd is alaposan meggyőződött. A játékvezető a kéretlen Top Shop bemutatót büntetővel és egy piros lappal honorálta. Piqué próbálta meggyőzni a sporit, hogy tényleg csak mezt akart cserélni, és a levegőbe a tévéképernyőt rajzolva mutatta a sporttársnak, hogy nézze meg youtube-on Shakirát, és rögtön visszavonja majd az elhamarkodott ítéletet, de a svájci sípmester egyértelműen jelezte, hogy gyerekkora óta Kadlott Karcsi rajongó,a latinos virtus pedig távolabb áll tőle, mint Bunyós Pityutól  a szintipop,  úgyhogy taka van, és ha Pique siet, még tud venni magának jegyet a jövő heti Juve-Barca meccsre. A megítélt büntetőt amúgy Haratin magabiztosan vágta a kapu jobb oldalába , mert Neto inkább balra ugorva a bográcsot védte, nehogy kilötyögjön a pörkölt, ha már egyszer az Erős Pista is benne van ( úgy jó ha kicsit csíp) : 3-1.

- Ó, hogy szarjál sünt! - gondolhatta Koeman és a maradék cseréivel a pihentetés helyett inkább a megrogyott csapatot próbálta kiékelni, mert pár perc alatt dűlt-borult minden. A Fradi vérszemet kapott, és a maradék 20 percben megpróbálta a maga javára fordítani a meccset, de - mint utólag kiderült - ezzel kicsit a lovak közé vágták a gyeplőt, és feladva az eddigi szervezett játékot, teret engedtek a hazai játékosoknak. Sajnos a Barcának is volt egy Tokmac-ja, aki Dembele mezben nyargalt a pályán. Dembele nagy ígéretként érkezett 2017-ben, de eddig annyira nem hagyott nyomot, hogy az ehavi mez-eladások eredményeit nézve, még Neymar-mezből is többet adtak el, mint az övéből. Ez persze nem szegte kedvét a derék francia labdarúgónak, és három futóversenyből hármat megnyerve két gólból vette ki a részét. Előbb az újonc Pedriről mandinerezett be egy labdát, majd Messivel bizniszeltek a tizenhatoson belül, aminek a végén megrúgta a meccs első normális gólját. 5-1 ( Minden gól "normális" volt, és remek akciók előzték meg, de ez volt az első, ami nem büntető volt, vagy nem egy lecsúszott lövés, amit nem is igazán így akartak, de végül ez lett. )  A meccs hátralévő részében nem akart senki kockáztatni, és a meccs végén , mikor a tartalék-játékvezető felmutatta, a "2 perc és kész a pörkölt"  a játékosok már az órát figyelték leginkább, hisz tudták, hogy nem csak  apörköl ügye áll jól, de itt már lefőtt a kávé is.

Az összecsapás tannulságos edzőmeccs volt mindkét csapat részére, sérülés nem volt, és mindkét edző felmérhette, hogy ez a játék kb mire lehet elég. Lehetett volna egy 3-1es vereség is, ami még mindig tisztességes zakó a Nou Camp-ban, az utolsó 2 gól viszont belerondított a tisztes eredménybe, és jelezte, hogy ilyen lazaságnak nincs helye ezen a szinten. Az is igaz, hogy emberfórban legalább nem a vereséget őrizte  acsapat, hanem megpróbált még jobb eredményt elérni, ez is pozitívum egy magyar csapatnak, ez viszont a jelek szerint egyelőre meghaladja az erejét. A Fradi számára nem a Juve és a Barca a fő ellenfél, ezek a csapatok inkább csak presztizs jellegű meccsek amiket be lehet írni az almanach-okba..Mondjuk lehetne kisebb különbségű vereséget is beírni melléjük, de ez más kérdés. Ha valami célt be akarunk lőni az örömfocin kívül, akkor az mindenképpen a Dinamo Kijev elleni 2 összecsapáson 4 pont szerzése lenne, amivel az EL egyenes kiesése szakasza elérhetővé válna, azzal akkor kijelenthető lenne , hogy jó irányba halad a csapat. ( Félő ugyan, hogy a Kijev is túl nagy falat lesz, de legalább reális álom lehet.) A jövő héten mindenesetre eldől, hogy folytatódik-e a mese, vagy szembejön a rögvalóság, és beárazza a csapatot egy alacsonyabb polcra.

2 komment

Címkék: összefoglaló fradi Barcelona BL

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr2616248642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brute 2020.11.05. 10:17:34

Szia Futó Lada!

Ma véletlen eszembe jutott az oldal és felnéztem, hogy még mindig tetszhalott állapotban van-e. Örömmel látom, hogy kézültek jó fajta írások, olyanok, amikért ide jártam. Légyszíves ne hagyd abba! Nagyon jó a stílusod és ha folytatod, idővel tuti megint több olvasó lesz!
süti beállítások módosítása