HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Sosem szoktam a játékvezetőkkel…

2008.08.04. 08:11 zombi tibi

Bohócliga, 2. forduló

Angyalföldön bajnokcsapat képe körvonalazódik, már csak az a kérdés, hogy ki fizeti a révészt? Nem a nyírségit. Lisztes végre elsült, amit Gellei mester szomorúan konstatált. Köteles „is back in town”, de optimista. Tomiszlavnál kezd a cérna elszakadni, pedig még huszonnyolc forduló hátravan, és Pölöskei szintén gyengének érezte a bírót. A bíró nem beszélt Pölőről.
(Ám, ami a legfontosabb: tippjátékunkban a fehérvári és az MTK-meccset verték telibe a legtöbben: 6-6-an.)

Vasas—Újpest 4-2
Angyalföldön szar hírekkel doppingolják a srácokat, s ez még a zéró tolerancia idején is tolerálható. Jámbor János (a pepsifocinak is legyen inkább János, köszi) a napokban rájött, hogy fölöslegesen szórja ki a százmilliókat, mikor csak gyalázkodást kap érte, meg amúgy is. Csapata eddig valahol a jellegtelenség és a semmit mondás között ténfergett, erre föl most megtáltosodik… Mi ez, ha nem a tulaj távozása fölött érzett felszabadult gyermeki öröm gólokban manifesztálódó megnyilvánulása? Persze, amint a fiúk összerakják a kis buksijukban, hogy közel az idő, mikor már nem jár prémium a gólzáporért, megkezdődhet a piros-kékek legfrissebb agóniája. Egyelőre azonban Szikla Kálmán még büszke… Nem úgy Szentes Lázár, aki olyan védelmet rakott össze, amely még akkor is gólképesebb lett volna a Vasasénál, ha a hazaiaknál Tóth András is besegít.

Diósgyőr—Kaposvár 1-0
Miskolcon már megint Köteles védett. Villámmal visszatérve a Norwich Citytől, ahol még orvosi vizsgálatra sem méltatták, kapott gól nélkül zárt a bajnokgyilkos Rákóczi ellen. Mivel Fülöp szintén eltöketlenkedett egy angliai szerződést, valószínű, hogy Köteles Laci számításba lesz véve, amikor Koeman átlapozgatja a kapitányi noteszt, amely tárgy lassan fétisként nehezül az itthon játszó balfékekre. A Kaposvárnak pedig nem lehet minden hétvégén olyan szerencséje, hogy egy Lambulics nevű védelmi képződmény egyengesse a kapuig vezető utat. Ez így pont elég volt számukra a diósgyőri vereséghez.

Paks—REAC 1-3
Az a szép a bohócligában, hogy valami majdnem mindig akad, amiről beszélni lehet, ha már a fociról kevésbé. Ezen az összecsapáson gyakorlatilag meglepetés született, és a játék sem volt borzasztó, mégis mindenki a paksi csillárok üzemzavarára fog emlékezni. Valami furcsa elektromos nihil üldözi élcsapatainkat, legutóbb a Lokinál hunytak ki a fények, most meg itt kezdődött egy félidőnyi sötét tanácstalansággal az ütközet. A hosszú várakozás alatt a hazaiak szeme szokott el jobban a verőfénytől, mert negyedóra alatt kettőt is beszedtek, különösen Kovács kapus látása adott okot aggodalomra. Tököli ugyan ismét begyötörte a szokásosat, ám Nyerges duplája mellé, Lisztes egy irgalmatlan bombát is társított, így végre kevesebb szánakozó pillantással kell ezentúl szembesülnie.

Nyíregyháza—Siófok 1-0
Már a meccs előtt Szabó Vöri és Détári Döme szépen csengő barátságáról írtak a sportlapban, nem megfeledkezve a magyar fociban ezer éve gyökeredző zrikák fontosságáról. A derbi színvonala alig valamivel maradt a minősíthetetlen kategória alatt, ami pont elég volt ahhoz, hogy Bagoly Gábor a Siófok jó híréről vizionáljon nagy nyilvánosság előtt. De legalább a világítással nem volt gond…

Fehérvár—Haladás 1-0
A fehérváriak is bevásároltak maguknak egy brazilt, és az övék váratlan módon góllal debütált. Ha rosszindulatúak lennénk, akkor idepötyögnénk, hogy voltak itt már ígéretes debütánsok, akiket a csoffadt magyar valóság aztán a maga módján igazolt. Zatara például? Segítünk: palesztin, kettő az Újpest ellen… A lényeg, hogy a Vidi is behúzta első győzelmét, a Hali pedig az első zakóját próbálta föl. Kenesei ide, Kenesei oda, a helyzetek zsákszámra maradtak ki szombathelyi részről, amit okosan büntettek Dvériék. Disztl László nyugodtan állhat hétfőn Mezey doki irodája előtt, várva a bölcs értékelésére.

Zalaegerszeg—Kecskemét 1-0
Eddig tartott Szivics mester higgadtsága, amit még Tököli kezezős gólja után szemléltetett a médián keresztül. A Zete elleni két piros lap (bónuszként neki a harmadik), és egy-egy vélelmezett büntető, illetve kiállítás elmaradása elég volt ahhoz, hogy összeesküvést sejtsen a háttérben: „valakik akarnak nekünk valamit mondani”. Tavasszal Csertői Aurél már ráfázott egy hasonló, saját honlapos kifakadásra, így most bele sem merünk gondolni, hogy mit fog Szivics edző képzelni, ha internetes okoskodása miatt is előveszik esetleg. A szerb szakember mindenesetre gyorsan belepökött a bohócliga áporodott közegébe, a ZTE-t a mezőny egyik leggyengébbjének nevezve. Várjuk a zalaiak esetleges visszavágását, bár ismerjük el: inkább 300 kiló dühödt Szivics, mint 20 deka elképzelés nélküli Supka. Ráadásul a KTE játéka még pofás is, amit a ZTE-ről csak erőszakkal állíthatnánk.

MTK—Honvéd 1-1
Pölöskei és Garami mestereket olyannyira átjárta a harci láz, hogy már egy hete nem beszéltek egymással, mire sor került a létfontosságú mérkőzésre. Nem csoda, olyan régi kollégák ők, hogy egymás tekintetéből is kitalálják, mit eszelt ki a másikuk. Akkor meg inkább az egyhetes haragszomrád, majd utólag elsimítják a sérelmeket. Az első félidőben megtörtént a gólváltás, amely a végeredményt kiadta, de ettől függetlenül is voltak érdekességek: a Honvéd ügyesen kontrázik, Maróti masszív, Abass alkalmatlan, Pál András viszont nem. Nem volnánk idehaza, ha Pölöskei tréner, nem talált volna némi kifogást a bírói ténykedésben, így lélekben Szivics mellé került a heti tablónkon. Amiért viszont mindenképpen Pölőt illeti a gyomorszájba vágás, az a szánalmasan közhelyes: „…sosem szoktam a játékvezetéssel foglalkozni, DE…” félmondat. Eszed legyen!
 

22 komment

Címkék: bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr28599265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.08.04. 09:01:41

Már meg se várjátok a monday night game-et. :)
Romero kapcsán egy az egyben Zatara ugrott be, az élmény frissessége miatt biztosan. Csertői is froclizta egy kicsit a bírópajtást, mondjuk ideje lenne, ha észrevenné magát, nem mindig csak a sporiban van a hiba.

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.08.04. 09:07:18

Régen untam ennyire egy olyan meccset, amiért ennyit utaztam.

Lassan belerázódunk a szezonba. Mondjuk nem értem, hogy miért van az, hogy télen fél évig semmi, ilyenkor meg, amikor amikor többé-kevésbé nyaralna a nép, futószalagon megy a bajnokság...

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.08.04. 10:30:21

én értem szivicset és egyet is értek vele.

annyira el tudom képzelni, ahogy kisteleki és mészöly mandela összedugják buksijaikat, hogy te, kálmi, hogy a véres turhába' üzenjük meg ennek a szivicsnek, hogy essen ki a kecskeméttel? bazzeg, hát szóljunk le a vágnernek, hogy szóljon a királynak, ne adjon már meg pár büntit nekik, meg "i hope karadzic will be fucked by haga" feliratú pólóban vezesse a meccset és állítsa ki a gecibe, ha elfingja magát.

díszbohóc 2008.08.04. 11:25:36

Jelentem, nekem tetszett a Vasas-Ujpest meccs. Elszoktam en ettol az iramtol...

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.08.04. 12:05:58

a mötöká-honvéd se volt rossz. kár, hogy otthagytunk két pontot a hungárián.
ivancsics a forduló gólját lőhette volna, ha nem olyan bamba, hogy 16-ről a pipára céloz (feltételezve, hogy célzott).

Gstyle 2008.08.04. 12:57:35

Mint Kecskeméti/talán picit elfogult:))/. Nos, Az első meccsről: Kriston, első félidőben kapott sárgát, a 2.ban nem bírt továbbra sem bírt Yannickal. Egyszer eltévesztette, hátulról tértd magasságában kaszáló mozdulattal, gondolatában sem volt a labda. Második próbálkozása késöbb sikeres volt. Sima sárga lett volna! De mivel a bíró meglátta, hogy Kriston volt, és emlékezhettet rá hogy neki már adott, így visszavette a kezét a sárgalapoktól, plusz megadott egy kezezéses gólt, amit a bírón kívül még tán a marslakók is símán láttak. Helyszínről néztem.
Érdekes hogy viszont Koszó Zalaegerszegen síma reklamálásért megkapta a 2. sárgáját és leküldték, érdekes. És megint nem volt kiállítás egy hátulról pároslábbal történő becsúszásért, plusz ugye a megnemedott büntető.
Mire gondoljon az ember, amikor két meccsen is úgymond végzetes bírói "tévedések" történnek. Ennyi véletlen nincs, főleg két egymást követö meccsen!

Alex_79 2008.08.04. 13:36:06

az mtk-kispest meccsen is voltak érdekes bírói döntések: egyik oldalon hasonló belépő sárga, a másikon nem.
A tizenegyes szerintem szabadrúgás kellett volna hogy legyen, a szabálytalanság még a vonal körül történt, persze a játékvezető felelőssége a döntés.
Az MTK gól előtt meg egyértelmű kezezés volt.

Gstyle 2008.08.04. 13:59:29

Szóval azt nem értem, miért vannak ezek a hibás döntések. Rosszak, képzetlenek a bírók, vagy éppen hogy keltek fel, vagy ki a szimpibb???

Tudom, amerikával példálózással már mindenkinek tele a hócipője.
De, könyörgöm nem kéne átvenni az amerikai fociból a "challange" szabályt??
Ha kérdésesnek ítéli meg az edző a szabálytalanságot, vagy a touchdown-t, bedob egy piros kendőt, erre a bírók szépen megnézik a helyzetet felvételről, és ha kell teljesen ellentétes döntést hoznak, mint 3 percel előtte.

Talán igazságossabb lenne.

kristu · http://ultraskaposvar.com 2008.08.04. 15:26:06

nem nem kéne átvenni.
ilyen a futball

JSanyo (törölt) · http://jsanyo.freeblog.hu 2008.08.04. 16:31:01

Gstyle, hogy a Csontdarálóból idézzek: te összekevered a focit a hokival :) Az európai fociban a folyamatos játék miatt erre nincs lehetőség, míg az amerikai(és szerintem a jobb) foci inkább több rövid támadóakcióból(play) áll, ezért ott van rá lehetőség. Bár mivel te ismerted a szabályt, ezért gondolom nem neked kell magyarázni, csak gondoltam leírom, hogy mindenkinek tiszta legyen. Sajnos a magyarországi amerikai foci meg nincs azon a szinten, hogy ilyenre lehetőség legyen.

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.08.04. 16:32:37

a fociban az a szép, hogy benne van a bírói hiba. hosszú távon amúgy is kiegyenlített, tehát pillanatnyilag felháborodni felesleges.

bár a saskőyit én is megköveztem volna azon a honvéd-emtékán!

díszbohóc 2008.08.04. 16:52:08

nem megkovezni kell, megkenni...

slowmotion 2008.08.04. 17:14:15

Gstyle, ne kezdd már Te is, könyörgöm
amifociban szabálytalanságot nem lehet challenge-elni, TD-t is csak annyira, hogy benn volt-e/ nem volt benn a labda.
ez itt kb annyira hasonítható, hogy átjutott-e a gólvonalon a labda

ami esetleg szóba jöhet, az a hoki, ahol meg tudják nézni, hogy nem rúgták-e a gólt, illetve hogy nem a felső kapuvas felett ütötték meg a korongot

dr. Wilbur Swain 2008.08.04. 18:49:16

hello, a második forduló excelje merre van? én nem találom :(

pavel84 2008.08.04. 22:18:20

Mindenkinek felhívom a figyelmét,hogy a hamburgerfan Divics(Vasas) gólkirályi címet ígért,meg is kezdte a gólgyártást,DE Robert Semenik "tavasszal 15 gól" ígérete óta éles a fülem a külföldi hantásokra!!

Gstyle 2008.08.05. 08:59:16

Slowmotion

Tavalyi szezont néztem az Sport csatornán, és ha emlékeim nem csalnak, mezőnyben elkövetett szabálytalanságért is dobtak piros kendőt.
De végül is lényegtelen:)))

Részemről az a furcsa, hogy két egymást követő meccsen is hatalmas bírói "tévedések" voltak

Pl párhuzam: Paks elleni meccs, Kriston nem kapja meg a 2. sárgát, holott hátulról térdmagasságban becsúszik és elkaszálja a támadó játékost, Érdekes bírói döntés.

ZTE: Koszó reklamálásért gondolkodás nélkül megkapja a 2. sárgát, mehet zuhanyozni.
Hol itt a fair bánásmód??????
Tököli kezezéses gólja!!!

ZTE játékos hátulról pároslábbal becsúszik, ugyez elég kemény szabálytalanság. Az edző szóvá teszi, leküldik a pályáról, a játékos megússza lap nélkül

Ezek után az ember könnyen gyárt összeesküvés elméleteket!!

Vannak véletlenek, de nem ilyen sűrűn!!!

the real 2008.08.05. 09:05:21

Én is azt mondom, mint cikoria. Egészen addig, amíg nem az én csapatom kárára (akár közvetve is) tévednek, vagy nem az én fogadásaim mennek el rajta :)
Amúgy azt a bírói felfogást nagyon utálom, ami inkább védi a saját tekintélyét, mint a játékosok épségét (szóval amit Gstyle írt: a bokára/térdre "csúszással" elnézőbbek, mint az őket érintő kritikával).

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.08.05. 11:04:35

A bíró a pálya tartozéka (ld. kapufa), kéretik úgy is kezelni! (pl. a kapusok egy-egy saras meccsen leverhetik rajta kirúgás előtt a mocskot a stopliról :)

slowmotion 2008.08.05. 20:52:17

Gstyle,

valóban lényegtelen, és innentől OFF, de:
én azért nem nézek magyar kommentáros meccset, mert ezek itt hobbikommentátorok. értsd ez alatt: amifoci, BL, stb.
szabálytalanságra nincs challenge, sőt tovább cizellálom, azt is meg kell mondani, hogy mire dobta a piros zászlót az edző, szóval ha amit gondolt, az nincs úgy, de közben másra fény derül, akkor sem változik az ítélet.
ON:
szerintem ezen a blogon jött elő, h amilyen a foci színvonala, olyan a bíráskodásé is, annak is van lehetősége, h két meccsen idióta bírókat kaptok, mint ahogy két egymás utáni héten is lehet lottóötös. a játékvezetésben ugye az a baj, hogy van a szabálykönyv (objektum), meg van a játékvezetés mint tevékenység (szubjektum), és az utóbbi annyiból döntő, h lehet, h a spori egyszerűen nem meri kockáztatni egy döntésnél, h a rosszabbikat választja - ettől (is) születhetnek rossz döntések.
persze lehet rosszhiszemű döntés is, ebben igazat adok neked, csak ugye ezt nehéz bizonyítani.

Gstyle 2008.08.06. 09:49:07

Ok:))
Úgy gondolom átolvasom inkább sz NFL szabálykönyvét újból:)))

A másikban igazad lehet.
De mekkora pech kell ahhoz, hogy két egymást követő meccsen ilyen bírókat kapjunk!?
Így van, nehéz bizonyítani a birói döntéseknél, hogy rosszhiszemű-e, vagy sem.
Mindenesetre érdekes.

Viszont azt nem értem miért nem ellenőrzik le rendesen a bírókat, esetleg megnézik a meccseket felvételről, és kielemeznék a bírói döntéseket. Talán fény derülne a sok hibás döntésre (szándékos vagy nem szándékos), és nagyobb odafigyelésre késztetné a vezetőbírókat. Esetleg ki lehetne szűrni az egyértelműen részrehajló bírókat.

JSanyo (törölt) · http://jsanyo.freeblog.hu 2008.08.07. 16:41:42

na még egy off: szabálytalálnságnál tényleg nincs challenge, ellenben van td-nél, elkapásnál(benn volt, vagy nem volt benn), illetve a labda elhelyezése(megvolt-e a first down vagy nem) miatt.

slowmotion: mármint arra gonolsz, hogy az edző bedobja a zászlót, spori odakocog, aztán mondja, hogy nem is lehet challenge-elni?

slowmotion 2008.08.08. 16:47:16

meg még egy off:
JSanyo: azér' aki hedkócs lesz, az tudja, hogy mit lehet csellendzselni :)
asszem tavaly láttam valami meccset, ott volt egy játék, hogy a csávó elkapta, dadogott picit a tojás, kiütötték a kezéből miközben a földre esett, fumble, defense megszerzi stb stb. a támadó HC arra dobta a zászlót, hogy incomplete volt a passz, pedig ha azt mondja, h az down by contact volt, akkor megadják nekik. v vmi ilyesmi volt. nemtom pontosan, mert nem tehenész-meccs volt, mert csak azokat tartottam meg.
na még egyszer on
süti beállítások módosítása