HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Ferihegyi koktél

2009.07.10. 08:21 Futó Lada

Az öreg H.Kovács állt a repülőtéren a 2-es kifutó mellett. A kezében szorongatott tábláról a „Matthaus” feliratot szép lassan „Ma te ússz”-szá változtatta az eső, de ő nem adta fel. A másik kezében gyűrődő 1985-ös Népsportot a szeme elé tartva nézett Dubai irányába, jön-e a repülő. Nem jött. Ekkor megcsörrent a telefonja:

Matyi bácsi a csodaedző
-    Hol vagy? – kérdezte a vezér.
-    A repülőtéren. Ide küldtél, hogy várjam Őt.
-    Nem jön. Elmegy inkább Kamerunba csodatévőnek.
-    És akkor most? Ki lesz az edző? –kérdezte H. Kovács rövid hallgatás után.
-    Hát….elvállalnád? A börtönválogatottal is milyen remekül ment a dolog.
-   Na igen. Aki kellett lecsukattuk és játszott.De ezek már más idők.
-   Nem lehetne kivételt tenni?
-    Kizárt. Az én szívem egy zöld vár, a te csapatod meg Fehérvár. Szó sem lehet róla.
-    Akkor….nos…akkor majd én.
-    Biztos? Biztos ezt akarod? – kérdezte H.Kovács hitetlenkedve.
-    Nincs más választásom.Végülis az edzőket én képeztem ki. Úgyis mondhatnám, én vagyok az edzők edzője.Nagy áldozat lesz, de meg kell hoznom.
-    Sok sikert. Én akkor hazamegyek.
-    Várj még…..talán…talán mégis jön. Vagy ő vagy valaki más?
-    Jó jó…de meddig várjak?
-    Csak a 2-3 fordulót…

Rongyláb az érzékeny középpályás
H.Kovács visszarogyott a beton mellé készített sámlira. Két  srác ballagott arra , napszemüvegben, lila strandpapucsban.
    -    Elnézést, honnan indul a bukaresti gép? – kérdezte a rövidebb hajú.
H.Kovács ránézett. Egyszerre ismerős lett neki a fiatalember. Mintha évekkel ezelőtt a Szusza-stadionban látta volna még a Fradi ellen.
   -  Bocsánat, de maga nem Rongyláb?
   -  De igen.
   -  Régen láttam itt Pesten. Csak nem eligazolt? Jaj..nem is..már emlékszem, írta az újság, hogy száműzték a juniorcsapathoz, aztán kirúgták.
-   Ugyan kérem. Velem ilyet nem lehet tenni. A média felfújta a dolgot. Zalakaroson voltam SZOT beutalóval.
-  De azt hallottam, hogy másik csapatban játszott arrafelé.
-  Én játszani máshol? Ugyan kérem,egy percet sem…kérdezze csak meg a volt edzőmet…izé..
-  A barátja szintén focista? – kérdezte H.Kovács, a másikra mutatva,mert egy ideje csak karibi meg afrikai  neveket gyakorolt, hogy meccsen tudja szidni őket, és a hazai játékosokra már nem maradt ereje.
-  Mi az hogy! –szólt a másik. - Válogatott is voltam. Aztán egy év Angliában, ahonnan hazavágytam mert folyton esett. Aztán egy év a bolgár tengerparton, és kupagyőzelem.
-  És mit játszik, ha szabad kérdeznem?
- Ulti, rablórömi-römi…most már póker is.
- Úgy értem a pályán…milyen poszton?
-  Csere. De megkérhetném, hogy ne tartson fel? Épp edzés van. Csak annyit mondjon meg, honnan megy a gép Bukarestbe.
- Edzés? - értetlenkedett H.Kovács. - Hát nem épp úgy futnak mint akit egy vad űz.Vagy ahogy a nagy fekete magyarnóta-énekes mondaná : mint akit a Vad uz.
-  Na jó. Erre nem érünk rá. Tudja vagy sem?
-  Nem tudom kérem. Talán a Ferencvárosi pályaudvarról megy 4.-kor egy nemzetközi gyors. Pontban négy-nullakor.

A kansasi cowboy
H.Kovács  tűnődött még egy keveset, aztán a hátország eredményeit tanulmányozta a sportban.Éppen a Csatornázási Művek - Szabadkikötő tudósítást olvasta,mikor egyszerre csak tüzijáték kezdődött tőle pár méterre, majd Joe Montana feliratú top-ban, cheerleaderek lepték el a kifutót. A leszálló DC-10-es ajtaján széles mosollyal, és még szélesebb karimájú kalapban lépett ki két olajmágnás. Egyikük hunyorogva szétnézett,a másik pedig egy rágyújtott egy Cohiba-ra.
   -  Jó helyen vagyunk?
    -   Well…szerintem igen.
    - Ott egy helyi bennszülött. Kérdezzük meg.
- Okay! Hé mister – kiáltott H.Kovács felé a köpcösebbik. – Hol vagyunk?
- A gép ajtajában.
-  Yes its true. De melyik város? Bukarest?
-  Már ezek is – dünnyögte H.Kovács  - Nem Bukarest…. Budapest.
- Mi a különbség?
H.Kovács rövid ideig gondolkodott mivel kezdje a felsorolást, meddig menjen vissza történelmileg, vagy milyen szempontok szerint végezze az összevetést. A két amerikai tanácstalanul néztek rá, azt hitték megsértődött. Végül aztán H.Kovács arra a döntésre jutott, hogy nem kezd bele egy végeláthatatlan beszélgetésbe, ezért csendesen csak annyit mondott:
- Bukarestben nincs Fradi.
-  Well … nekünk nem kell Fradi.
- Tudom…csak az ingatlan. Ez nem meglepő nálunk. Tépjenek sorszámot, és álljanak a sor végére.
- No,no. Mi egy fickót keresünk. Egy olyan futballistát.
- Kiprich Kipu óta nem láttam egyet sem. Nekem elhihetik.
-  Én láttam Youtube-on. Lőtt nagy gólt oxival. It’s a brilliant.Igazi mesterlövész ahogy nálunk Kansasban mondják. Egy varázsló. Ezért kell nekünk.
-  Ha varázsló lenne, már bajnok lenne a Honvéd.
- Nekünk akkor is kell. Adunk érte sok dollárt, vagy 2 Romáriót.Hol találjuk?
-  Bemennek kőbányára, onnan határútig metró,majd a 42-es villamossal 6 megálló.
-  Remélem sikerül leigazolni. Ha igen azt megünnepeljük.
-  A büfében nem hideg a sör, erre kérem vigyázzanak majd. – szólt H.Kovács, majd összehajtogatta a népsportot. A főoldalon még így is jól látszott a Real –Videoton 0 - 1 főcím. Szomorúan elcsomagolta  az újságot kopottas aktatáskájába, összecsukta a kissámlit, az olvashatatlanná ázott táblát pedig egy szemétgyűjtő tetejére helyezte.
- Nemsokára kezdődik – dünnyögte,majd előhalászta táskájából fekete bőrtokos SOKOL rádióját, kihúzta az antennát,és a füléhez emelte. – Modern foci, űrkorszak,globalizáció, haladás....Hajrá magyarok, mindent bele fiúk.
 

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr271236291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fűcsomó 2009.07.10. 10:46:06

nem tudom, hogy ezt ki írta, de zseniális. minden tiszteletem.

JESTER 2009.07.10. 11:08:15

Nem is tudom...vannak benne ötletes elemek (Vad uz) de összességében inkább a mltán hírhedt pesti '"humor" rádiókabarés vadhajtásainak színvonalát idézi...erőltett mikroszkópszínpados jegyekkel.

Hol vannak már a régi jó Zombi/Sámán/Poszter elemzések a verhetetlen hasonlatokkal? :(

slowmotion 2009.07.10. 13:32:59

@Phil Laak: na baszki, majdnem vitte is a tippmixemet, pedig csak töltelékmeccsnek tettem bele...

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2009.07.10. 14:22:52

@JESTER: nyári uborkaszezon, de ilyenkor legalább röhögünk egy jót pénteken.

jawbone 2009.07.10. 15:48:51

sztem kurvajo, nagy nagy gz, es sok ilyet leccilecci a jovoben

a h.kovacsra felkaptam a fejem, de tokeletesen eltalaltad a hangulatat

impulzusmoduláció 2009.07.10. 16:32:07

Le is vettem a polcról a Magyar atomot összehasonlítandó a szóhasználatot stb,igazolandó a gyanúmat miszerint itt maga a mester alkot infragndiban.

VGL 2009.07.12. 13:29:16

egy kérdés a szerkesztőkhöz?
Tudom, hogy ez nem az nst, de Ti nem akartok egy köcsögválogatottat, illetve egy "álomtizenegyet" összeállítani a 2008/09-es szezonból?

JESTER 2009.07.13. 10:18:14

@cikoria: Nics a pénteki röhögéssel semmi gond, ha tényleg lehet kacagni - mint pl. a múltkorjában BlackLotus focimenekült körképén, vagy ha a cucc olyan igényes, mint az Irtys Pavlodart bemutató skicc.
Ez most kevésbé lett eltalálva szerintem.

Frigo 2009.07.13. 14:18:46

@JESTER: Lehet, hogy attól is függ, hogy mennyire viccesnek találja az illető, hogy éppen melyik csapatnak szurkol...
Egyébként nekem nagyon is tetszett.

Frigo 2009.07.13. 14:30:36

Csak azért, mert én homályban leledzem: Valaki tudja, hogy mi történt a blog régi szerzőivel: sámán, zombi, stb. (nem akartam senkit kihagyni :) )?
Esetleg egy falusi kiskocsmában megverték csocsóban a helyi alvilág vezérét és verőlegényeit, cserébe azok ingyen manikűrrel fizettek egy kalapácskészlettel, és azóta nem képesek billentyűzetet használni?
Nem az új szerzők ellen van kifogásom, félreértés ne essék, csak furcsa, hogy a régiek közül mindenki - egyszerre - eltűnt.

Vagy: tulajdonképpen zombi most már futó lada-ként tevékenykedik, sámán black lotus-ként, és eddig a saját bejegyzéseiket kommentezték más nick-kel, most meg röhögnek a markukba. Lehet, hogy már csak én vagyok igazi? Vagy én sem? Összeesküvés a köbön!

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2009.07.13. 21:11:31

@Frigo: Én két dologra gyanakszom. Egy: túl sokat voltál a tűző napon mostanában. Kettő: szünet nélkül háromszor végignézted a Mátrix-trilógiát. :)

Viccet félretéve: megtisztelő számomra, hogy a blog alapítójához hasonlítasz, de én messze vagyok sámán vagy zombi szintjétől. Nekem az is öröm, hogy az olvasótábor elfogadta a stílusomat vagy legalábbis nem elutasító velem szemben.
süti beállítások módosítása