HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Égés után tüzijáték

2009.10.01. 11:37 Black Lotus

Második mérkőzésükön második (ál)arcukat mutatták ifjú bonvivánjaink Egyiptomban: a kissé nagyméretűből a végére kesergővé váló ábrázatot ezúttal egy harciasból mosolygósra forduló követte. Egervári most taktikát rajzolt, a társaság pedig a gólarány stafírozta ki a végére. Ha az Emírségek ellen egy pontot betolunk, továbbjutunk. Részletek hajtás után.

 
Első félidő. Taktikai módosítással kezdünk, a középpályán egy helyett két védekező típusú belső játékossal. Ezzel összefüggésben Koman flangálhat a szélen, míg a másik oldalon ismét Gosztonyi. A védelem is módosul picit, a korábban a tengelyben játszó Szekeres rumbázik ki a szélre, helyén újabb középhátvédet vetünk be. Hektikus kezdés, a hetedik percben villanni próbál az ellenfél, viszont időnként mi is előre poroszkálunk. Kapura nem igazán vagyunk veszélyesek, de látszik, hogy más a hozzáállás, mint vasárnap. A védelem Erasmussal birkózik, időnként bizonytalanul, ráadásul egy szögletünk után is kontráznak, ami után nagyot sóhajtunk. Pozitívum viszont, hogy távoli bombákat ezúttal nem eregetnek a kapunkra, amit elsődlegesen a hatékonyabb szűrésnek tulajdonítunk. Szokás szerint szabadrúgásból veszélyeztetünk, de néha nem rögzített szituációból is megkavarjuk a védelmet, mint Rozi néni a gulyáslevest. Toldozott-foldozottnak érződik a dél-afrikai védelem, de a szünetig nem sikerül az áttörés. A vérnyomásmérő viszont marad a konyhában.
Második félidő. Egy fokkal még harciasabban sétál ki a brigád és nem más, mint Korcsmár bizonyítja, hogy egy újpesti  tud nagyot alkotni, ha nem Pakson rendezik a mérkőzést. Megzavarodik az ellenfél, Futácsba akkorát rúgnak, hogy azért még Dombi is tizenegyest kapna. Két góllal megyünk, cserélünk is és engedjük feljebb Dél-Afrikát, de nem tűnnek veszélyesebbnek, mint mi Honduras ellen. Cserébe ők is megismerhetik, milyen az, mikor a 70. perc tájékán eldől a mérkőzés. Látunk még mindkét oldalon egy-egy szabadrúgást, a vuvuzelás verzió hangyányit célt téveszt, Présinger viszont nem spórolja le a habot a tortáról. Már azon is mosolyogni tudunk, hogy a negyedik játékvezetőt Koman Coulibalynak hívják.
 
Keresztvíz-lehúzás, tömjénezés
Gulácsi Péter: 6 Az első félidőben jól reagálta le a karcos szituációkat. A második félidei szabadrúgás kapcsán érződött, hogy a távoli lövések még mindig nem fekszenek neki.
Szekeres Adrián: 5 A veszélyesebb első félidei támadásokat az ő oldalán láttuk. Igyekezett, de mintha nem találná a helyét ezen a poszton.
Debreceni András: 7 A néha bizonytalankodó védelemből elsősorban remek helyezkedéssel elért, pazar gólja emeli ki. Papa Hemy, kérnénk megvizsgálni, hogy a Bozsikban miért hiányoznak ezek a mozdulatok.
Szabó János: 6 Van annak valami diszkrét bája, hogy a Paks az utánpótlás-válogatottba ad játékost. Ha ezt a szintet tartja, nem leszünk elégedetlenek.
Présinger Ádám: 7 Aktívan rombolt, majd a végén olyan gólt rúgott, ami után mind a tíz ujjunkat megnyaltuk. Bodnár Boci, Présinger – ugyanarra a posztra lesz két jó védőnk?
Gosztonyi András: 7 Két pazar szabadrúgás (ebből az egyik kapura, a másik gólpassz), aktív, lelkes játék. Kár azért a sárga lapért.
Korcsmár Zsolt: 7 Nagyon kellett az a vezető gól. Ha ehhez az aktív szűrőjátékot is hozzávesszük, akkor nem sok panaszunk lehet.
Kiss Máté: 6 Jól szűrt és helyezkedett. A csillogás-villogást nem tőle várjuk.
Koman Vladimir: 7 Most nem csak azért volt rajta a karszalag, mert valakinek ezt is viselnie kell egy csapatban. A gólja utáni tekintet, na azt szeretnénk látni fiúkáinktól (nem csak utánpótlás szinten).
Futács Márkó: 6 Sanyika junior. Nem volt kiemelkedően veszélyes, de látszott, hogy adott esetben egy pitbullnak is nekimenne. A tizenegyes kiharcolása pluszpont. Ha a fejjátéka javulna…
Simon András: 5 Az első gól előkészítésével együtt is az átlagnál szürkébbnek éreztük.
Tóth Bence: 6 Ellátta a feladatát.
Simon Ádámot és Balajti Ádámot kevés játékpercük miatt nem értékeljük.
Egervári Sándor: 6 Pozitívumként értékeljük a társaság felrázásán kívül  a középpálya átszervezését is. A védelmet kicsit még bizonytalannak érezzük, ezzel együtt tény: ez a csapat teljesen más volt, mint a vasárnapi. Ha továbbjutunk, nyitottak vagyunk magasabb érdemjegyek megszavazására is.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A mindenről döntő mérkőzés szombaton, a tegnapi győzelmével már továbbjutott Emírségek ellenében. Addig marad a találgatás: a képen látható álarcok közül most melyiket fogja megtalálni a kellékes a raktárban? Tippelni (aki még nem tette meg) itt lehet.

16 komment

Címkék: videó feltámadás u20 koman présinger debreceni andrás korcsmár gosztonyi

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr41420274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.01. 11:49:24

Sajna a videón nem látszik, de számomra a meccs legszebb pillanata Koman "beijesztése" volt a negyedik gólunk előtt.
Történt pedig, hogy hárman álltak a labda mögé, Koman letette, lállították, Présinger pedig becsavarta. Szegény dél-afrikaiak úgy látszik életükben először találkoztak kelet-európai csapattal, mert még a közvetett elvégzése előtt, Koman "úgy tett", mint aki elvégezni készül a szabit, szegények meg benyalták azt, amit itthon hatévesen is ciki a grundon.
Köszönöm az ilyen pillanatokat!

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.01. 12:04:22

A negyedik gól egyébként itt van külön is, bár a beijesztés itt sem látszik:
www.youtube.com/watch?v=KJnAhvkzZxk

vérfarkas 2009.10.01. 12:22:38

Gratula a fiúknak! A meccshez csak egy dolgot. Aranyos volt, hogy a zajmikrofonoknak hála, hallható volt, ahogy a gólörömöknél minden harmadik kifejezés a "b..d meg" volt.Ez bíztató a jövőre nézve, könnyen be fognak illeszkedni a felnőtt közegbe :-)

dr. Wilbur Swain 2009.10.01. 12:57:16

jó gyengék voltak ezek az afrikánerek, hál Istennek
az arabusokat is ütni kell, és akkor nem lesz baj

pattopo · http://100ev.uw.hu 2009.10.01. 13:00:28

végh hanta,
a meccs egyik legcikibb pillanata volt a 4 gól előtti jelenet,
de nem az afrikaiaknak ám, hanem nekünk...

történt ugyanis hogy a 'legurító' játékosnak sikerült pont azt a ritka pillanatot elkapnia,
amikor a 'megállító' játékos pont elfordul,
így aztán meg is lepte szerencsétlent, fel is pörgött a labda teljesen. ekkora bénasáot remélem nem csinálnak még egyszer.

szerencsére a 'lövő' még így is tudta a dolgát :-)

remélem ez látszik a videóban...

pattopo · http://100ev.uw.hu 2009.10.01. 13:03:37

a negyedik gól nekünk volt ciki, Hanta,
nem az afrikaiaknak...

pont akkor gurította le a fiú, mikor a másik épp nem nézett oda,
még szerencse, hogy a töketlenkedésünket góllal büntettük :-)

pattopo · http://100ev.uw.hu 2009.10.01. 13:04:16

nabaz bocsi, az első kommentet is csak a második után küldte el...

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.01. 13:09:16

@pattopo: Sőt, a labdaátvétellel is gondok voltak (gondolom a meglepetés jelleg miatt).
De ettől még nekem tetszett :)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.01. 13:44:46

@vérfarkas: Az hagyján. Ezúttal a kispadi nyelvművelésből is volt kis ízelítő, idézem: "a kurva életbe!", valami kimaradt lehetőségre még az elsőben. Nomármost, mielőtt nekem esne mindenki, nem az a baj, hogy adultábilis szókinccsel bírnak, én is, mindenki. Ha nekem annyi forintom volna, ahány ízeset káromkodtam már életemben! Hanem nekem van annyi eszem, hogy ország-világ előtt nem égetem szénné magamat. Mondhatnánk úgy is, köznyilvánosan képes vagyok némiképp uralkodni magamon. És aggasztó, ha élsportolók és élsportvezetők ennyire nem képesek. Hogy ne mondjam, nem éppen profi mentalitás. Arról már nem is beszélve, hogy gólörömben ez az állati bazdmegolás, hát, hogy finoman fogalmazzak elképesztő belső görcsökről árulkodik.

Egyebekben volt szerencsém tegnap megtekinteni mindkét meccset a csoportban, a következőkre hívnám fel a figyelmet:
1. Honduras valós képességeit a tegnapi meccsük mutatta.
2. Nagy szerencsénk, hogy Dél-Afrikát módfelett lelombozta az a 2-2-...
3. Ezzel együtt nem valós ám ez a 4 gólnyi különbség, meglehetős nagy mákkal pörgött az a tegnapi 90perc. Hogy mást ne mondjak, az a görcsoldó 11-es, ha nincs...
4. Továbbmegyek: ha az ellen talál előbb egy gólt, valszeg fordítva dől el a meccs, egyszerűen fölfoghatatalan, mitől ilyen gól- és vezetésfüggő a magyar futballista önbizalma.
5. Ugye mennyivel jobb Németh nélkül?

Mindezeken túl természetesen gratulálok, hajrá, stb.!

okoskolbasz 2009.10.01. 13:49:00

@Dr. Zerge: Szerintem nem jobb Németh nélkül, a csatáraink láthatóan küzdenek a labdaátvételekkel (különösen Futács), Némethnek legalább nincsenek ilyen problémái.

Présinger bal oldai játékos, Bodnár pedig jobb, de jól játszot tegnap azon az oldalon is.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.01. 14:28:50

@okoskolbasz: Már megbocsánat, de a teljes magyar futballistatársadalom küzd a labdaátvételekkel. És hiába jobb ebben egy halvány fingnyival a primadonna, ha cserébe totál dezorganizálja két félig-meddig sikeres labdaátvétel között a csapatot az antiszociális hisztijeivel, és az impotens játékával.

pattopo · http://100ev.uw.hu 2009.10.01. 16:30:08

tegyél már meg annyit Zerge,
hogy elmondod milyen honduras valódi arca,
illetve hogy játszanak az arabusok,
mert kevesen láttuk azt,
és szerintem sokakat érdekelne a leendő ellenfél is.

köszönöm

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.01. 17:12:07

@pattopo: Nem tudom, mid fáj ennyire, de ha egyszer majd Miskolc-D.győrben járok, szívesen kezellek.

red7 (oda adjad befelé a labdát, bazzmeg!) 2009.10.01. 17:27:45

Ügyesek voltak a kis pöcsök, most már csak arra kell figyelni, nehogy megint elhiggyék, hogy mindenkit kenterb vernek fél gőzzel is. Mert nem! Ami lehet ki kell hozni a sejkek elleni meccsből, hadd pörögjön a gépezet, ha már sikerült elkapni egy normális fordulatszámot. dr. Zerge, nálda egy kicsit sok volt a "ha", de nálam is van egy pár, adok belőle kölcsön :)
-ha az első félidőben befújják Futács lefejeléséért a tizit
-ha Gosztonyi szabadrúgása beakad
-ha nagyanyámnak farka lett volna, ő lett volna nagyapám
Az lehet, hogy 10-ből 9x nincs négy gól közte a javunkra, de tegnap volt, és most csak ez számít!

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.01. 17:46:18

@red7: A harmadik biztosan téves. A többi rendben, persze, persze... Csak hát én nem a kimaradt lehetőségekről elmélkedtem. Mert az egyrészt a futball sajtáossága, másrészt adódott azért a túlfélen is, pölö ha nem Gulácsi kezébe emel az a drága afrikai sporttárs 9 méterről senkitől sem zavartatva mindjárt a legelején, ugye...

Hanem azzal voltam bátor Diósgyőrig ható felháborodást okozni, hogy nézetem szerint a konkrét, létrejött góljainkhoz elképesztő segedelmet nyújtott az ellen két hótamatőr megmozdulása. És voltam bátor továbbá kiemelni, hogy az első ilyen gesztus, nevezetesen a tizenegyes ajándékozása meglehetősen döntő pillanatban sikeredett. (A másodikhoz, a közvetetthez szvsz a bíró is kellett, de ezzel már nyilván kimerítettem a minősített hazaárulás tényállását, ezért aztán most megyek, és helyben, statáriálisan tarkón is lövöm magamat.)

rizla 2009.10.04. 01:03:26

@Dr. Zerge: kicsit túlértékeled németh szerepét a csapat gyengeségében.
süti beállítások módosítása