HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Takaréklángon írott sporttörténelem

2009.10.04. 22:24 Black Lotus

A képi műalkotások elemzésének világába tett röpke kalandozásunk után visszatérünk az alexandriai valóságba. Első szavunk a gratulációé, a csapat és a szakvezetőség a finoman fogalmazva elizélt nyitómeccs után összekapta magát és a hétközi győzelem után andalítóan langymeleg (Léderer sporttársnál is gyengébb színvonalú közvetítéssel feldobott) mérkőzésen győzedelmeskedve csoportelsőként harcolta ki a történelmi továbbjutást.  Az egzotikus csoportellenfelek után páneurópai jellegű kieséses szakasszal szembesülhetünk.
 
Az eredményt tekintve igen, a mutatott játék vonatkozásában viszont nem állítható, hogy korszakalkotó találkozón vagyunk túl. Az első 20 perc némi arábus mezőnyfölénnyel és helyzetekkel telik, aztán szinte a semmiből, egy Futács-Németh villanásból vezetést szerzünk, melyet (emírék átmeneti zavarát kihasználva) Koman egy bemákolt góllal gyorsan meg is dupláz. A továbbiakban már játékban is egyenrangú partnerek vagyunk és Némethnek is van újabb lehetősége, a túloldalon viszont köszönetet mondhatunk Szabó tizenegyesgyanús mutatványának nagyvonalú figyelmen kívül hagyásáért. A második félidőben az ellenfél feljebb tolja a védekezését, így átmenetileg megélénkül a találkozó, de igazából nincs benne a mérkőzésben, hogy gólt találna az ellenfél, ezért az idő múlásával az izgalmak szempontjából a tehénfejés szintjéhez közeledik a találkozó. A csapat végül prezentálta a Dr. Zerge által várt 6-3-as gólarányt, igaz, nem egy, hanem három mérkőzés alatt.
A három derbi alapján az együttes pillanatnyi ereje nehezen megítélhető. Az első mérkőzést lehet kisiklásként értelmezni, a második és a harmadik találkozón pedig az első gólt viszonylag gyorsan követte a második, amely megnyugtatóan hatott a csapatra és demoralizálta az ellenfelet (Dél-Afrikát mindenképpen, de tudat alatt az Emírségekre is hathatott). Rendkívül sok függ attól, hogy mi szerezzük-e az első gólt, avagy sem. Ami még megállapítható, hogy az együttesnek jobban fekszik a két védekező középpályást felvonultató játékrend, egyrészt, mert így több a megszerzett labda, másrészt kevesebb a távoli lövés, ami a nem éppen atombiztos védelem, illetve a távoli labdáknál főként a szemmel verés terápiáját alkalmazni próbáló Gulácsi esetében nem éppen egy hátrány. Elöl Futács jobban tudja tehermentesíteni Némethet, mint Simon, ami - ha emiatt Kisjézus önmaga dobálása helyett a játékkal foglalkozik - jelentős eredményességi tényező lehet.
 
Keresztvíz-lehúzás, tömjénezés:
 
A személyre szabott, szöveges indoklásoktól eltekintenénk, mivel a védelemben, illetve a védekező középpályás feladatkört ellátóknál nagyjából a "jól látta el védekező feladatát", illetve a "jól szűrt" különböző ragozott szinonímáit tudnánk előadni. Itt mindenkinél hatosra gondoltunk, kivéve a (szerencsére meg nem adott) tizenegyest okozó Szabó Jánost, akit a többieknél bizonytalanabbnak éreztünk. Takács Péter érzésünk szerint nem tudta igazán pótolni Gosztonyit. Koman gólja mellett is agilisen fuballozott. Elöl Németh Krisztián először mutatta azt a tornán, amit várunk tőle, míg Futács a labdák megtartása és a jó helyezkedés mellett szépségdíjas gólpasszáért dícsérhető. A cserék közül Vargát nem éreztük fékezhetetlennek, míg Zámbó és Dudás esetében a kevés játékperc miatt nem szeretnénk érdemjegyet adni. Egervári senseinek a továbbjutás esetére hatosnál jobb érdemjegyet ígértünk be és ezt most be is tartjuk (a rajzlappal JESTER kecsegtette a górét, így azt kommentelőnkön kérjük behajtani).
Fentiek alapján:
 
Gulácsi Péter: 6
Szekeres Adrián: 6
Debreceni András: 6
Szabó János: 5
Présinger Ádám: 6
Takács Péter: 5
Simon Ádám: 6
Kiss Máté: 6
Koman Vladimir: 7
Németh Krisztián: 7
Futács Márkó: 6
Varga Roland: 5
Zámbó Bence: 0
Dudás Ádám: 0
 
Egervári Sándor: 7
 

 
-------------------------------------------------------------------------------------- 
A lassan a szívünkben helyet követelő Alexandria egyetlen mérkőzésnek ad még otthont a torna során. Csoportgyőztesi előjogunkból következően nem kell költözködnünk, így könnyen kitalálható, hogy ez a találkozó nem más, mint az örök és megbonthatatlan cseh-magyar barátság kedd esti próbaköve.  Cseh bajtársaink (a jogelőd Csehszlovákia tevékenységét is ideszámítva) hatodik bálozók a 20 éven aluliak globális szpartakiádján. Eddigi legjobb ereményüket épp a legutóbbi, 2007-es seregszemlén érték el, ahonnan egy mutatós ezüstéremmel távoztak. Az idei tornára hozzánk hasonlóan a tavalyi, hazai pályán rendezett EB-ről szivárogtak ki, ahol (megint csak hozzánk hasonlóan) az elődöntőig jutottak.  A mostani tornán veretlenül, második helyen ringatóztak tovább az E csoportból, Ausztrália és Costa Rica legyőzése mellett ikszeltek Brazíliával. Eddigi gólkirályuk a tikók ellen duplázó, a hétköznapokban a Mlada Boleslav szerelését viselő Jan Chramosta, de elemzők szerint a gárda két alappillére a csapatkapitány, a Fiorentinához tartozó, de az Anderlechtnek kölcsönadott hátvéd, Ondrej Mazuch, továbbá a Tottenhamtől a Slavia Prahába kikölcsönzött csatár, a tornán eddig 1 gólos Tomas Pekhart. Mindketten veteránnak számítanak az U20-as seregszemlén, ugyanis a párost (annak ellenére, hogy még 18 évesek sem voltak akkoriban) a sikerekben nem szűkölködő 2007-es csapatba is beválogatták. Kicsivel több feladatot kaptak, mint a társak kulacsának cipelése: Pekhart mind a hét mérkőzésükön játszott legalább csereként, míg Mazuch egy csoportmeccset mulasztott.Ha rajtuk sikerül túljutni, akkor az olasz-spanyol mediterrán derbi nyertesével akaszthatjuk össze a bajszunkat a negyeddöntőben.
A csehek elleni mérkőzésre tippelni szokás szerint itt lehet. Hosszabbítás, tizenegyesek esetén a 90 perc eredménye után osztjuk a pontokat. A jóslatok leadási határideje kedd (2009.10.06) 19 óra 59 perc.

10 komment

Címkék: videó u20 németh krisztián koman

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr861427859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.05. 00:34:24

hosszabbítás esetén miért nem a 120 perc eredménye számít?

VGL 2009.10.05. 07:44:06

Sikeresen elfelejtettem tippelni az UAE elleni meccsre, ezzel két biztos ponttól fosztva meg magamat.

Magyarország - Csehország 1-1
Tizenegyesekkel továbbmegyünk.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.05. 09:18:10

Köpni-nyelni nem tudok, a meghatódottságtól. Mármint a posztíró kedves megemlékezése, és nem a zifjútitánok teljesítménye okán. Bár ez utóbbi is örvendetes.

A mérkőzést ezúttal nem volt alkalmam megtekinteni, így a szokásos fik... kritikai jellegű véleményezést mellőzném.

A továbbjutás mindenképpen örvendetes és dicséretes. Gratulálok!

Hogy jól magamra haragíthassak azért pár kedves kommentelőt jelzem: nem értem, hogy miért a csehek és miért nem Venezuela ellen próbálkozunk a további vitézkedéssel, de lehet, nem is kell nekem az effélét érteni. Van erre sok okos ember a csapat körül, gondolom...
------
(Ahogy most ezt a kis összefoglalót elnézem, azzal a be nem fújt tizenegyessel, meg a komplett második félidővel azért mintha tettünk volna gesztusokat a döntetlen kiharcolásáért...:)

Zigi 2009.10.05. 11:37:53

@Dr. Zerge: Nem biztos, hogy jobban jártunk volna a dél-amerikaiakkal, gondolom nem véletlenül verték ki Argentínát a dél- amerikai selejtezőn. Amúgy is hülyeség lett volna szerintem a dél-afrikaiak ellen teljesen felpörgött csapatot visszafogni, utána nagyon nehéz lenne ismét visszaállni magasabb sebességre.

Jonathan Foer 2009.10.05. 12:01:14

Szerintem Németh nem nyújtott olyan nagy klasszisteljesítményt, persze a gólja szép volt. Ami nagyon idegesítő volt, hogy a fickó, aki közvetítette a meccset, állandóan őt ajnározta. Szerintem inkább Futács Márkó az eddigi legjobban teljesítő játékosunk, nem egy könnyű mulatság megállítani, nagyszerű passzokat ad, fáradhatatlan, mondhatnám hogy fel fogják fedezni őt, de nincs rá szükség, hiszen már amúgy is a Werderben játszik.

Dr Minimum 2009.10.05. 14:34:15

Ha továbbjutnánk,a fél országnak szereznének örömöt. Ha kiesnénk az ország azon felét tennék boldoggá (szöllősi, hegyiván stb.), aki abban leli az örömét, ha lehet fikázni a magyar focit, lehetne kicsit aranycsapatozni, énmegmondtamozni, erről is gyurcsány/orbán/szurkoló tehet, és ráadásul az "ezért tart itt az ország/magyarfoci" vég nélküli vita folytatódhatna.

De remélem továbbjutunk 49% esélyt adok magunknak.

1-0 ide öngóllal.

És Szabó Janinak én azért adnék 6-os osztályzatot, mert hazahúz a szívem. De tény, hogy amióta játszik, nem kaptunk gólt :) Lehet ő a kabalája a csapatnak!

Stefan Derrick 2009.10.05. 15:43:19

@Jonathan Foer: Futáccsal kapcsolatban maximálisan egyetértünk.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.05. 16:17:11

@Zigi: Persze, van mit megfontolni az érem másik oldalán is, hogy képzavarral éljek. De azért én bizakodóbb lennék, ha nem a csehek következnének...

Bauxit 2009.10.05. 20:12:19

ha nem paraznak nyerhetnek a sracok,
nem volt nekem meggyozo ez a cseh 11, mi tudunk tamadast epiteni, amig a csehek letamadnak, lekontraznak, szerintem ez donthet valamelyik fel javara (ha a vedelmunk nem hibazik, akkor a mi javunkra)

plusz mi szarul jatszottunk, felvallrol vesznek minket. futacs duplat vizionalok

vidi-master 2009.10.06. 14:16:14

Magyarország - Csehország 1-0 Gólszerző: Futács.
süti beállítások módosítása