HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Mintha egy sör mellett beszélgetnénk - Bohócliga #11 beharangozó

2012.10.18. 10:46 végh hanta

Szerethető válogatottunk a négy nap alatt két meccset húzott be, és a remélt négy pont helyett úgy szerzett hatot, hogy az nemcsak minket, hanem talán saját magukat is meglepte, élén Szerethető Sándorbával, de ez most mind nem lényeg, mert egyfelől a másodikról Lotus írt közben egy szösszenetet ide is, másrészt mert hétvégén forduló, amihez kapcsolódóan, vagy ahhoz képest messzemenőkig távolesően, de két teljesen más témáról szeretnék beszélni gyorsbeharangunkban.

Egyrészt az akár a nonpíszí határait is feszegető dologról, hogy engem, mint kispestest nem nagyon vág földhöz, ha valaki azt mondja nekem, hogy a fradisták száma eggyel csökkent. Na bumm. A fradizmus egy olyan dolog - az én szememben - mint az extremofil élőlények léte a világban. Ha valami meg tud élni egy atomreaktor hűtővizében is, akkor képes vagyok elhinni, jöjjön bármilyen formájú apokalipszis, legyen bármilyen kegyetlen világvége, az utolsó ember a földön valahogy mégis fradista lesz. Tuti.

komar_fradi.jpgDe most mégis dühös vagyok, mert mindig a legnagyobbak mennek el, és azért is a legnagyobbak, mert sok más mellett elmenni is nagyon váratlanul tudnak. Komár Laci például úgy volt isten, ahogy George Best vagy Tesla, esetleg Jim Morrison a maga műfajában. Egyszeri és megismételhetetlen. És fradista, de neki valahogy jól állt az egész, mert hiteles volt. Komár Laci ugyanaz volt a rákendrollnak/ban, mint nekünk (mondjuk) Urbán Floresz a magyarfociban. A tökéletesség; a hangulat, amit keresünk; a velünk egyívású, jó értelemben vett és általunk is (meg)érthető ember. A Halvány kék szemek, a Táncoló fekete lakkcipők (háttérben a bajai Fórum zenekarral, akik mellékállásban először játszottak itthon hallgatható skát), az Élni tudni kell és még kismillió bármi, amiért büszkék vagyunk arra, hogy magyarok, de a Soproni Sörgyár mégsem veszi a reklámjai szájára. Komár Laci mi voltunk, és rajta keresztül mi is fradisták voltunk kicsit. Most rossz, hiszen tényleg úgy tűnik, alig egy perc az élet.

Hogy mennyire népmesei hős volt az öreg, álljon itt egy történetecske róla, és a Zombie Girlfriend nevű magyar popformáció alwayscryononsundays néven blogolgató frontemberétől (amely történet pedig nagyon helyesen kiváltotta az én és kis családom jelentéktelen kalandját Komár Lacival 1986-ban, vagy 87-ben a balatonlellei Honvéd-kultúrház mellett-mögött): 

Életem egyik legemlékezetesebb élménye volt, amikor a bajai Halfőzőn két számban kísérhettem ZG Bélával együtt. Egy nappal előtte elmentünk próbálni, eljátszottuk egyszer a monddkiskócost, egyszer a feketelakkcipőket, aztán valaki a Fórumból megkérdezte, hogy nézzük-e át újra, mire a Komár csak annyit mondott, hogy “hülye vagy, a próbáért nem kapunk pénzt.” Ennyiben maradtunk, aztán ettünk egy pacalt.

A másik, és a huszárvágás, ami visszaköt kissé eSándorhoz és a Szerethetőség Kritériumaihoz az maga az Alkohol, ami nemkicsit közös halmaz előző bekezdéses hősünk élettörténetével. Bár mi nem fejeltük le jómultkorjában első nejünket, és különösen nem Zalatnai Cinit, de az is biztos, hogy a mi most én, és az én nagyon, de nagyon régen volt úgy utoljára a magyar válogatott meccsén, hogy oda már eleve nem picsarészegen érkezett.

És milyen mázlim volt, épp sikerült kiböknöm azt a pillanatot, amikor a Szerethetőek valóban futballoztak, vagy valami olyat csináltak, amiért a csokigyárak is ráírják a papírokra, nyomokban mogyorót tartalmazhat. Egy régebbi elméletem szerint, a szurkolt csapat játéka és az elfogyasztott sör mennyiségének bódító hatása egyenesen arányos, vagyis a szurkoló nem hülye, hanem tud, és egyenértéken kezelve, fenntartja magának az érdeklődés egy minimálisan elvárható szintjét. Grafikonon ez nagyjából így néz ki:

egyenertek.pngÉs hogy mennyire igaznak véljük a mélyen didaktikusan oszlopokban és vonallal jelölt állításunkat, példaként hoznám fel állandó jellegű, de valahogy mégis alkalmi meccsnéző társaságaim (fontos: válogatott!) néhány emlékképét.

A legutóbbi hollandok elleni hazai előtt az alapozás olyan jól sikerült, hogy eljutottam harminc éves szurkolói pályaívem lokális minimumára, amikor egy üveges sört kortyolgatva akartam belépni a Népstadionba. (Emlékszem, és talán már itt is volt szó róla, hogy egykor Kispestre járt egy öreg, aki biciklivel érkezett a lelátóra, leült a korzó padjára, majd az egész meccset végigette, de úgy, ahogy azt a parasztok szokták a Jancsó-filmekben a fa árnyékából nézni a legelésző birkanyájat. Magához ölelte a kilósnál valamivel nagyobb fehérkenyeret, böllérkéssel maga felé rángatva vágni kezdett belőle egy méretesebb szeletet, hozzá kolbászt evett és lilahagymát. És ezzel a szettel hétről-hétre beengedték.) Üveges sörrel ugyebár nem megyünk be, mert egyrészt bent nincs alkohol, másrészt mert üvegben van, és azzal a Népstadion területén belül komoly károkat okozhatnék másoknak. Az most mindegy, hogy a stadion környéke egy kisebb kősivatagnyi olyan kaviccsal van felszórva, amivel a MÁV végigszórhatná a talpfaközeit Budapesttől Vlagyivosztokig, az nem veszélyes, de a sörösüveg és a műanyagpalack az pont igen.

Mindegy, a rutin az rutin (oder az alkohol okoz talmi magabiztosságot), az első sor biztonságin még valahogy átverekedtem magam, csak a második kapta ki a kezemből az addig teljesen természetesnek vett és ott lóbált üveget. El lehet képzelni, hogy ezek után a holland-meccs nem is volt olyan rossz. Úgy hatvan percig, mert addigra sikerült annyira összeszednünk magunkat, hogy már nem csak láttuk, hanem fel is fogtuk a történteket.

Aztán ott egy korábbi példa, ami lehet nem is válogatott volt, hanem a Loki egy BL, vagy EL-meccse, a fene se emlékszik már pontosan, mert úgysem az a lényeg. Hanem, hogy mi a Hungária sarkán lévő Félidő presszóból indultunk volna még időben, úgy negyvenöt perccel a kezdés előtt a bejárathoz, hogy még beleférjen egy gyors rundó a köztes benzinkútnál. A köztes benzinkútnál sör nem volt, de mivel jó részidőt mentünk addig, gondoltuk belefér, ha visszafordulunk a Tízes mez büféig a Stadion szállónál, és akkor majd ott. A vége persze az lett, hogy két órával később a stadionból érkezőktől kérdezgettük az eredményt, miközben a jegy végig ott lapult a zsebünkben.

Mégmielőtt. Fontos megjegyezni, hogy itt a lényeg egyáltalán nem az alkohol, hanem az a közösségi élmény, amit egy mérkőzés jelent nekünk. Az ilyen napok délelőttje, kora délutánja úgy telik, hogy mindenki telefonál mindenkivel, akit valamiért fontosnak tart, és szeretne vele találkozni, mert tudja, a másik fél is ugyanígy gondolkodik, és szintén. Vannak ugyebár fix pontok. A metrókijárat mögötti konténernél, a Tízes mez, a Félidő, a Stadion presszó, a Verseny utca és még egypár ahol ilyenkor összegyűlünk, és ismerjük egymást. Ez pedig jó. (Az pedig már legyen a mindenféle hálózatkutatók, pszichizék kutatási terepe, hogy ha ennyire várjuk, hogy nagyritkán találkozzunk, akkor miért kezdünk el azonnal inni, hogy ezek a találkozások tartalmukat tekintve erősen lerövidüljenek?)

Kábé ennyi lenne a gyorsbeharang felvezetője, mert történt, hogy a Komáros történethez hasonlóan bajai Bastille vitte volna ezt a kört, de neki közbejött valami, és mondta, hogy akkor vagy más, vagy ő csak este tud, ráadásul a bajaisága teljesen érdektelen az események szempontjából. Ezen ne múljék, legfeljebb ezúttal kissé személyesebb lesz - felkészültség hiányában.

Akkor tehát a 11. forduló.

MTK - VIdeoton Erre mindenképp kimegyek, már csak azért is, mert érdekel, és mert úgy alakult, hogy egy ilyen imént felvázolt baráti összeröffenésre fog sor kerülni a keretében. Amúgy pedig legyen legalább olyan jó, mint a tavalyi kupaodavágó, ahol Fábián sporttárs aranybetűkkel iratkozott fel a NENYI tagjai közé. Tipp: 1-2, mert bármennyire is legyen innen emtékás, a Vidi csak otthon képtelen nyerni.

FTC - Paks Remek kis péntek lesz ez, két jónak ígérkező meccsel. Muniz alatt alakul valami, amit már nagyjából lehet úgy Fradinak nevezni, hogy arra ellenfélre tekinthessenek az ellenérdekelt drukkerek. Pakson viszont ott van Szivics, ami mindent elmond. Tipp: 2-1

Pápa - Honvéd, vagyis egy olyan képződmény, amit helyiértékén kezel a sporttévézés, és hanyagolja a közvetítését, (aminek én persze nem örülök, mert jelen állás szerint nincs fuvar Pápára), hiába ad heti hat meccset, némely 0-0-t háromszor is megismételve különböző hideg hajnalokon. Tipp: 0-2

Kecskemét - Haladás Az van, hogy kint voltam a Kecsó MTK ellen Ligakupa-derbijén a Hungárián, és amit ott láttam, az alapján én nem akarok szurkolni egyik csapatnak sem, de a Kecsónak meg amúgy sem. Így aztán Tipp: 1-2

Kaposvár - Siófok Mit jelent az, ha a somogyi derbi a másik nem közvetített meccs egy hétvégén? Értjük, ugye? Jelen körülmények között nem vagyok benne biztos, hogy a szerintem fix kiesőnek tűnő Siófok mellett a másik helyre (feltéve ha valaki kérdezné, akkor) nem a Rákóczit írnám be. Tudnak annyira nem meggyőzőek lenni, mint az Eger, vagy a Pápa, és ilyen nagyon régen nem volt arrafelé. Tipp: 1-1

Pécs - Eger, vagyis tavalyihonvéd vs. tavalyelőttivasas, de persze ez túlzás. A Pécs rossz, de jó a kerete, az Eger rosszabb, és még a kerete se jó, viszont nagyon kapar a bennmaradásért. (Fontos, Egerben nem épül továbbra sem a villanyvilágítás, vagyis Jámbor úr, aki a faluvillamosítási program máig harcoló utolsó mohikánja, nem hajlandó egy újabb létesítménybe bevezetni az áramot, vagy pedig egész másról szól a történet, de etől még Egerben nem lesz NB I. egy ideig, az tutifix.) Tipp: 1-1

Debrecen - Diósgyőr, kellemes vasárnap délutáni ejtőzéshez a hosszúhétvégén. Valószínűleg behúzza a Loki, mi meg látunk egy jó meccset. Tipp: 3-1

Győr - Újpest Azért az meglepő lenne, ha az Újpest épp Győrött támadna fel. Talán még a saját drukkerei is annyira kétkedve fogadnák, mint a hardcore Dallas-rajongó nyuggerek Bobby visszatérését egy felébredés által. Pinyőnek amúgy nagyon tudunk szurkolni, mert benne van a perspektíva, hogy ő legyen Győr Szuribája, csak nem egy-egy meccsekre, hanem eredményesebb szezonokra. Tipp: 3-1

Egyszerűsített tippszelvény:

MTK - Videoton
FTC - Paks
Pápa - Honvéd
Kecskemét - Haladás
Rákóczi - Siófok
Pécs - Eger
Debrecen - Diósgyőr
Győr - Újpest

54 komment

Címkék: beharangozó válogatott bohócliga végh hanta Komár Laci

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr64855308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Louis007 2012.10.18. 10:56:22

MTK - Videoton 1:2
FTC - Paks 2:1
Pápa - Honvéd 1:4
Kecskemét - Haladás 0:2
Rákóczi - Siófok 1:0
Pécs - Eger 1:0
Debrecen - Diósgyőr 2:0
Győr - Újpest 3:2

csikuszmicsuno 2012.10.18. 11:33:05

MTK - Videoton 1-3
FTC - Paks 1-0
Pápa - Honvéd 1-3
Kecskemét - Haladás 0-1
Rákóczi - Siófok 1-0
Pécs - Eger 3-0
Debrecen - Diósgyőr 1-0
Győr - Újpest 2-3

Artie 2012.10.18. 13:02:07

MTK - Videoton 3:3
Kár, hogy nem 4:4-et dobott a gép, vagyis a LibreOffice, mert akkor simán beírnám, hogy az 55. percben 4:0, és a 93.-ban egyenlít a Vidi. Avagy mtk-s rémálom az Elm utcában.

FTC - Paks 0:2
Lehet, hogy a Red Bull szárnyakat adott Moniznak Salzburgban, de Kubatov is lassan elgondolkodhat ugyanezen.

Pápa - Honvéd 1:1
Rossinak későn szólnak, hogy ez a pápa nem az, amelyiket annyira tisztelnek a szülőhazájában.

Kecskemét - Haladás 0:3
Elképesztő, mennyi lila-zöld derbi van az NB1-ben. Az csak nekem tűnt fel, hogy Magyarországon kívül alig-alig van zöld-fehér csapat? Azt nem tudom, ez hogy jött a meccshez, de kit érdekel. A meccs.

Rákóczi - Siófok 0:1
Lehet, hogy a legújabb LibreOffice-ban van valami titkos tippmix-odds-figyelő-modul?

Pécs - Eger 2:1
A pécsi munkás hétköznapok eredményeként már nem svanyú a szőlő: kiontják a bika vérét.

Debrecen - Diósgyőr 0:4
Most már biztos vagyok én annak a modulnak a létezésében. Góllövő: Rudolf×4. Már ha egyáltalán játszik. Eddig nagy igazolás volt, az biztos.

Győr - Újpest 2:1
Anti bácsi azt mondta, "nyögve nyelek". Pinyő csapata azt mondja, "nyögve nyerek".

kétballáb 2012.10.18. 13:40:48

MTK - Videoton 0:1
FTC - Paks 3:2
Pápa - Honvéd 1:2
Kecskemét - Haladás 1:0
Rákóczi - Siófok 1:0
Pécs - Eger 0:0
Debrecen - Diósgyőr 2:1
Győr - Újpest 3:1

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2012.10.18. 13:49:40

MTK - Videoton 1-3
FTC - Paks 4-1 Ideje lenne nem csak győztes, hanem jó meccset is látni (bár bennem nincs meg a reálmadridi elégedetlenség, csak csendben vágyakozom)
Pápa - Honvéd 0-1 Ha a H. győzelmére tippelek, akkor lezakóznak, most megpróbálom a fordított mágiát
Kecskemét - Haladás 1-1, bár ez az egyik legnehezebben megtippelhető meccs
Rákóczi - Siófok 3-0
Pécs - Eger 1-1
Debrecen - Diósgyőr 1-2 stop! hammertime.
Győr - Újpest 3-0

bmiky31 2012.10.18. 14:11:22

MTK - Videoton 2-2
FTC - Paks 2-0
Pápa - Honvéd 0-2
Kecskemét - Haladás 2-2
Rákóczi - Siófok 2-0
Pécs - Eger 1-0
Debrecen - Diósgyőr 2-1
Győr - Újpest 3-1

fran7 2012.10.18. 14:44:19

MTK - Videoton 0-2
FTC - Paks 1-3
Pápa - Honvéd 0-1
Kecskemét - Haladás 2-1
Rákóczi - Siófok 3-2
Pécs - Eger 3-0
Debrecen - Diósgyőr 4-3
Győr - Újpest 0-2

rowi 2012.10.18. 14:50:43

MTK - Videoton 0-2
FTC - Paks 3-1
Pápa - Honvéd 1-1
Kecskemét - Haladás 1-0
Rákóczi - Siófok 2-1
Pécs - Eger 2-0
Debrecen - Diósgyőr 4-1
Győr - Újpest 2-1

sirsteve 2012.10.18. 15:14:13

MTK - Videoton 3-1
A mai politikai híreket olvasva: az EU (vagy a tudjukkik) újabb kísérlete, hogy megpuccsolja az örökös majdnem-bajnokot.

FTC - Paks 0-1
Mert már ellenfélként tekintenek a formálódó Fradira.

Pápa - Honvéd 1-3
Érzem, hogy a 4 szombati meccs után egy vagy több résztvevő csapat is új szakvezetővel kezdi a jövő hetet.

Kecskemét - Haladás 2-0
@Artie: Viszonylag kevés európai ország zászlajában találkozhatunk a zöld színnel. Esetleg az ottani érettebb focihoz nem megfelelő a zöld színű mez.

Rákóczi - Siófok 3-0
A somogyi fiúk egyszerűen nem hagyhatják Prukner mestert saját hazájában megbukni.

Pécs - Eger 1-1
A Mathias pincészet "díjnyertes" házasítását Kadarkával lehet jól megbolondítani.

Debrecen - Diósgyőr 4-1
Rudolf természetesen kisebb sérüléssel bajlódik majd, így most sem lép majd pályára. Szerintem az év igazolása díjat balf*sz kategóriában máris oda lehet ítélni a miskolciaknak.

Győr - Újpest 3-0
Lehetne most a Győr a bajnok, ott legalább már van BL meccsre alkalmas stadion. Talán.

fulmerz 2012.10.18. 15:43:29

MTK - Videoton 1-1
FTC - Paks 1-0
Pápa - Honvéd 0-1
Kecskemét - Haladás 1-1
Rákóczi - Siófok 2-0
"..."
Pécs - Eger 2-0
Debrecen - Diósgyőr 2-1
Győr - Újpest 1-0

/budo/ 2012.10.18. 15:47:28

MTK - Videoton 2:1
FTC - Paks 2:1
Pápa - Honvéd 2:2
Kecskemét - Haladás 2:0
Rákóczi - Siófok 1:1
Pécs - Eger 1:0
Debrecen - Diósgyőr 2:1
Győr - Újpest 1:2

spinat 2012.10.18. 16:14:01

MTK - Videoton 1:2
FTC - Paks 2:2
Pápa - Honvéd 0:1
Kecskemét - Haladás 2:1
Rákóczi - Siófok 1:1
Pécs - Eger 0:0
Debrecen - Diósgyőr 3:3
Győr - Újpest 0:1

LionOfZion 2012.10.18. 17:02:24

MTK - Videoton 1-3
FTC - Paks 2-2
Pápa - Honvéd 1-2
Kecskemét - Haladás 3-2
Rákóczi - Siófok 1-0
Pécs - Eger 2-0
Debrecen - Diósgyőr 4-3
Győr - Újpest 1-1

babvik 2012.10.18. 19:17:40

MTK - Videoton 1-1
FTC - Paks 2-1
Pápa - Honvéd 1-1
Kecskemét - Haladás 2-2
Rákóczi - Siófok 1-0
Pécs - Eger 2-0
Debrecen - Diósgyőr 2-0
Győr - Újpest 2-0

lelkesamatör 2012.10.18. 19:26:35

MTK - Videoton 2-1
FTC - Paks 1-0
Pápa - Honvéd 1-1
Kecskemét - Haladás 1-2
Rákóczi - Siófok 1-0
Pécs - Eger 2-0
Debrecen - Diósgyőr 3-2
Győr - Újpest 3-0

spinyokiraly 2012.10.18. 19:55:06

MTK - Videoton 0-2
FTC - Paks 1-2
Pápa - Honvéd 1-0
Kecskemét - Haladás 1-1
Rákóczi - Siófok 0-1
Pécs - Eger 2-1
Debrecen - Diósgyőr 3-1
Győr - Újpest 2-0

housemd 2012.10.18. 19:59:34

MTK - Videoton 1:3
azért szólni kéne a srácoknak a Hungárián, hogy egy jó fél őszi szezon még nem feltétlen lesz elég a bentmaradáshoz.

FTC - Paks 3:0
már csak Komár miatt is.

Pápa - Honvéd 0:1
pápától kb 20km-re nyugatra végződik el a Kemeneshát, attól délkeletre van a Kemenesalja, a kettő között meg a Kemenes.

Kecskemét - Haladás 0:0
@sirsteve: @Artie: sőt, van egy erősen sör- és kevertszagú elméletünk, amely szerint Magyarország nyomorát éppen a zászlónk zöld színe okozza. Mert mit lát kérem a pénzkupacain csücsülő amerikai befektető a zöld színű zászlóban? olyan gyanús népekkel való hasonlatosságot, mint a mexikóiak, az olaszok, vagy az írek...

Rákóczi - Siófok 2:0
Egyszer még a háború alatt hallottam valami szerb népvezért a tévében arról szónokolni, hogy Rákóczi 200.000 szerbet belefojtatott a Balatonba. Akkor ez sem okozhat gondot.

Pécs - Eger 2:0
úgy vagyunk a hazai pályával, mint vadász a medve barlangjával (ti.: "vadász, vadász, te sz*pni jársz ide...), de egyszer csak összejön, hogy ne mi térdeljünk.

Debrecen - Diósgyőr 3:1
ez például jó meccs lesz.

Győr - Újpest 2:1
Győrben az ETO új edzőkomplexuma felveszi a Pintértelep-nevet.

vérfarkas 2012.10.18. 20:42:11

MTK - Videoton 1:2
FTC - Paks 2:1
Pápa - Honvéd 1:1
Kecskemét - Haladás 1:0
Rákóczi - Siófok 0:0
Pécs - Eger 1:0
Debrecen - Diósgyőr 2:0
Győr - Újpest 3:0

Fisk 2012.10.18. 20:57:35

MTK - Videoton 0-3
FTC - Paks 3-0
Pápa - Honvéd 0-3
Kecskemét - Haladás 3-0
Rákóczi - Siófok 0-0
Pécs - Eger 0-0
Debrecen - Diósgyőr 3-0
Győr - Újpest 3-0

Kifli007 2012.10.18. 21:38:45

MTK - Videoton 2-2
FTC - Paks 2-2
Pápa - Honvéd 1-2
Kecskemét - Haladás 1-2
Rákóczi - Siófok 2-0
Pécs - Eger 1-1
Debrecen - Diósgyőr 1-0
Győr - Újpest 3-1

Koori 2012.10.18. 23:20:00

MTK - Videoton 1-2
FTC - Paks 3-1
Pápa - Honvéd 0-1
Kecskemét - Haladás 2-2
Rákóczi - Siófok 0-0
Pécs - Eger 2-0
Debrecen - Diósgyőr 3-2
Győr - Újpest 2-1

setzer 2012.10.18. 23:42:41

MTK - Videoton 2:1
FTC - Paks 2:1
Pápa - Honvéd 2:1
Kecskemét - Haladás 2:1
Rákóczi - Siófok 2:1
Pécs - Eger 2:1
Debrecen - Diósgyőr 2:1
Győr - Újpest 2:1

Építők Fodball Club 2012.10.19. 00:27:04

MTK - Videoton 1-2
FTC - Paks 1-1
Pápa - Honvéd 0-2
Kecskemét - Haladás 0-1
Rákóczi - Siófok 0-0
Pécs - Eger 3-1
Debrecen - Diósgyőr 2-0
Győr - Újpest 0-0

Pazza Inter 2012.10.19. 08:09:20

MTK-Vidi 1-1
FTC-Paks 0-1
Pápa-Honvéd 1-1
KTE-Hali 2-1
Kaposvár-SIÓ 1-1
Pécs-Eger 0-1
DVSC-DVTK 4-1
ETO-Újpest 1-1

teddypicker 2012.10.19. 09:47:18

MTK - Videoton 2-2
FTC - Paks 2-0
Pápa - Honvéd 1-2
Kecskemét - Haladás 2-1
Rákóczi - Siófok 1-0
Pécs - Eger 2-1
Debrecen - Diósgyőr 3-2
Győr - Újpest 3-1

Ond vezér 2012.10.19. 09:50:31

MTK - Videoton 1-3
FTC - Paks 1-2
Pápa - Honvéd 1-0
Kecskemét - Haladás 2-2
Rákóczi - Siófok 1-0
Pécs - Eger 2-0
Debrecen - Diósgyőr 2-1
Győr - Újpest 1-1

mt85 2012.10.19. 10:14:37

MTK - Videoton 1-2
FTC - Paks 2-1
Pápa - Honvéd 0-1
Kecskemét - Haladás 2-1
Rákóczi - Siófok 1-1
Pécs - Eger 2-1
Debrecen - Diósgyőr 2-1
Győr - Újpest 2-0

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2012.10.19. 10:29:29

MTK - Videoton 1-2
FTC - Paks 2-2
Pápa - Honvéd 1-2
Kecskemét - Haladás 1-2
Rákóczi - Siófok 2-0
Pécs - Eger 2-1
Debrecen - Diósgyőr 3-1
Győr - Újpest 2-0

snowblind 2012.10.19. 10:43:35

MTK - Videoton 2-2
FTC - Paks 1-0
Pápa - Honvéd 0-2
Kecskemét - Haladás 2-1
Rákóczi - Siófok 2-1
Pécs - Eger 2-0
Debrecen - Diósgyőr 3-0
Győr - Újpest 3-0

VGL 2012.10.19. 11:10:31

MTK - Videoton 0-1 "Válogatott meccs fáradalmai után."
FTC - Paks 1-0 Böde nem ünnepel.
Pápa - Honvéd 1-2 Zsivóckynak is megköszönik lassan.
Kecskemét - Haladás 1-1 Ha a helyzetkihasználás is úgy akarja.
Rákóczi - Siófok 1-0 Horváth Károly sem lesz sokáig az Aranyparton.
Pécs - Eger 2-1 Supkáig otthon gyengék, most itt a lehetőség javítani.
Debrecen - Diósgyőr 2-0 Elek elfáradt kedden, ezért kapnak ki.
Győr - Újpest 2-0 Pátkai elfáradt kedden, de a többiek hozzák a kötelezőt.

csak.a.meccs 2012.10.19. 11:56:04

MTK - Videoton 1-2
FTC - Paks 2-1
Pápa - Honvéd 0-2
Kecskemét - Haladás 0-0
Rákóczi - Siófok 1-0
Pécs - Eger 1-0
Debrecen - Diósgyőr 2-2
Győr - Újpest 2-0

slowmotion 2012.10.19. 12:30:03

@Artie: nem értelek. az a baj, hogy nincs bajnokságonként négy zöld-fehér csapat?
azért Celtic-Betis-Werder-Wolfsburg, egyik sem falusi csapat...

Sir Galád (már foglalt) 2012.10.19. 12:41:38

MTK - Videoton 0-1
FTC - Paks 2-1
Pápa - Honvéd 1-3
Kecskemét - Haladás 2-1
Rákóczi - Siófok 0-0
Pécs - Eger 1-0
Debrecen - Diósgyőr 3-0
Győr - Újpest 1-0

Géza 2012.10.19. 12:43:08

MTK - Videoton 1-2
FTC - Paks 1-1
Pápa - Honvéd 1-2
Kecskemét - Haladás 0-0
Rákóczi - Siófok 1-1
Pécs - Eger 1-0
Debrecen - Diósgyőr 2-0
Győr - Újpest 2-0

Artie 2012.10.19. 13:09:33

@slowmotion: Bajnak nem baj, dehogy, csak milyen furcsa, hogy nálunk ennyi van, máshol meg alig-alig. Sokkal többet, mint a négy, amit felsoroltál, nem is tudnék mondani, talán még a St. Etienne. Ennyi, egy semleges megállapítás.

slowmotion 2012.10.19. 13:11:56

MTK - Videoton 1:1
Videoton: 10 meccs, 11-9-es gólkülönbség, vagyis 1,1-0,9-es átlag. erre mondják, hogy ráerőltetik az akaratukat a másik csapatra. vagy nem?

FTC - Paks 0:0
Albert búcsúmeccsén sem sikerült nyerni, akkor most miért sikerülne? ja, csak a teljesség kedvéért: akkor FTC - Paks 0:0 volt.
ha én lennék mondjuk Novák Dezső, vagy valamelyik ferencvérosi legenda, akkor jövő ilyenkor kicsit elkezdenék parázni a Paks elleni hazai meccset felvezető héten...

Pápa - Honvéd 0:2
egyébként annak idején volt budapesti, kaposvári, bajai kirendeltsége a Honvédnek. pápai nem? pedig mekkora lenne egy Honvéd - Honvéd meccs...

Kecskemét - Haladás 1:1
a Haladás kidolgozza a Salami-taktikát a mérkőzésre, így csak Litsingi rúgja meg a gólját

Rákóczi - Siófok 2:0
Vad II vezeti a meccset, tehát olyan gólokat kell rúgni, amik megzörgetik a hálót. nem lehetetlen, de csatárok nélkül kimondottan nehéz. szerintem Hajdúch rúgja mindkettőt, tizenegyesből.

Pécs - Eger 0:1
ezt csak azért, mert a Munkás gyalázatosan játszik hazai pályán. lehet, hogy új stadiont akarnak kizsarolni az illetékesektől?

Debrecen - Diósgyőr 1:0
diósgyőri ürömfoci

Győr - Újpest 2:0
az megvan, hogy a Győr július vége óta nem kapott ki sehol, senkitől?

slowmotion 2012.10.19. 13:16:12

@Artie: hát, nálunk meg piros-fehér csapatok nincsenek túl nagy számban, érted. ez egy ilyen dolog...

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2012.10.19. 13:34:20

MTK - Videoton 1-2
Komár Laci pár székkel mellettünk ült a bécsi spanyol-orosz EB-elődöntőn, tehát vendéggyőzelem.

FTC - Paks 2-1
A haverok pedig felvették a Komár Laci Emlékzenekar nevet. Korábban Flipper Öcsi Emlékzenekar voltak...

Pápa - Honvéd 2-2
Akkor valami ideillőt is. Sör.

Kecskemét - Haladás 3-3
Unicum (szilva).

Rákóczi - Siófok 2-1
Szilvapálinka.

Pécs - Eger 3-1
Mást nem is ittam tegnap...

Debrecen - Diósgyőr 4-2
Ez jó lesz legalább.

Győr - Újpest 3-1
Talán ez is. Pátkai amúgy emlékezetessé akarta tenni a válogatott meccsét is egy tizi dupla sárga kombóval, de a spori megkegyelmezett. Koltai meg vicc.

na73 2012.10.19. 14:08:01

MTK - Videoton 0-0
FTC - Paks 1-0
Pápa - Honvéd 0-2
Kecskemét - Haladás 1-1
Rákóczi - Siófok 2-0
Pécs - Eger 2-2
Debrecen - Diósgyőr 2-1
Győr - Újpest 3-1

979122 2012.10.19. 14:09:48

Sietek, most csak röviden. A "szerethető" 1-0-jai bejöttek, most is talán. Jó hétvégét mindenkkinek!

MTK - Videoton 0-1
FTC - Paks 1-0
Pápa - Honvéd 0-1
Kecskemét - Haladás 1-0
Rákóczi - Siófok 1-0
Pécs - Eger 1-0
Debrecen - Diósgyőr 1-0
Győr - Újpest 1-0

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2012.10.19. 14:40:44

@Artie: Pedig azért akad még. Például alapból hiányzik a felsorolt négyesből két, elég komoly múltú európai zöld-fehér klub, úgyis mint
Sporting Lisboa (18 bajnoki cím, KEK-győzelem, UEFA-döntő)
Rapid Wien (32 bajnoki cím, 2 KEK-döntő)

A futottak még kategóriában említhető a Racing Santander, a Bursaspor, netán az egzotikumok közül az Omonia Nicosia vagy a szerény jelenénél gazdagabb múlttal rendelkezők közül a Sankt Gallen vagy a francia Séte.

Több hirtelen nem jut eszembe, mentségemül annyit, hogy nálam a zöld-fehér helyett a vörös-fekete, illetve a gránátvörös-kék van divatban. :)

a ködlovag 2012.10.19. 14:59:33

MTK - Videoton 0-2
FTC - Paks 1-2
Pápa - Honvéd 1-3
Kecskemét - Haladás 1-1
Rákóczi - Siófok 3-1
Pécs - Eger 1-0
Debrecen - Diósgyőr 1-1
Győr - Újpest 2-1

christvhu 2012.10.19. 15:02:57

MTK - Videoton 1-0
FTC - Paks 1-0
Pápa - Honvéd 0-1
Kecskemét - Haladás 1-1
Rákóczi - Siófok 0-0
Pécs - Eger 1-0
Debrecen - Diósgyőr 3-2
Győr - Újpest 4-1

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2012.10.19. 16:09:24

MTK - Videoton 1-1 Kanta-Nikolics tizipárbajt várok, annyival kiegészítve, hogy a hazaiak gólját Tischler, a vendégekét Vínicius szerzi.

FTC - Paks 2-0 Bognár Gyugyó a szünetben átpártol a Hozzunk a bohócligába külföldi edzőket! facebook csoporthoz, de az admin kidobja.

Pápa - Honvéd 1-1 Szűcs Lali férfiasságától még a kispesti fekák is megrettennek.

Kecskemét - Haladás 2-0 Ki nem szarja le az eredményt? Csak a nyilatkozatot várjuk.

Rákóczi - Siófok 1-1 Még nem dőlt el, ki kit ejt ki, de egyik reménytelenebb, mint a másik.

Pécs - Eger 1-1 Supka előbb fog szerepelni egy Szalonsör-reklámban, mint értelmes csapatot építeni Pécsett, ez tény.

Debrecen - Diósgyőr 3-1 Bouadlára várunk, de Czvitkovics is jó lesz, csak szeresse a futást.

Győr - Újpest 3-0 A Harmadik félidő extrában a hajápolási szokásokról lesz szó, Völgyi és Iandoli mellett Kovács Zoli osztja majd meg tapasztalatait a nézőkkel. Ja, hogy meccs is lesz? Varga (2), Kamber.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2012.10.19. 16:44:03

MTK - Videoton 2-2
FTC - Paks 2-1
Pápa - Honvéd 0-1
Kecskemét - Haladás 3-1
Rákóczi - Siófok 0-0
Pécs - Eger 1-0
Debrecen - Diósgyőr 3-2
Győr - Újpest 4-0

godot 2012.10.19. 17:07:16

MTK - Videoton 1-1
FTC - Paks 2-2
Pápa - Honvéd 1-2
Kecskemét - Haladás 1-1
Rákóczi - Siófok 1-0
Pécs - Eger 2-1
Debrecen - Diósgyőr 3-2
Győr - Újpest 1-0

balco 2012.10.19. 17:31:41

MTK - Videoton 1-1
FTC - Paks 2-1
Pápa - Honvéd 1-1
Kecskemét - Haladás 2-1
Rákóczi - Siófok 1-0
Pécs - Eger 2-0
Debrecen - Diósgyőr 3-1
Győr - Újpest 2-1

balco 2012.10.19. 17:33:00

@balco: Úgy látom az MTK - Videotonról lekéstem... De legalább vezet az MTK! :)

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2012.10.19. 17:36:44

MTK - Videoton ...
FTC - Paks 2-0
Pápa - Honvéd 1-3
Kecskemét - Haladás 2-1
Rákóczi - Siófok 1-1
Pécs - Eger 3-1
Debrecen - Diósgyőr 2-0
Győr - Újpest 3-0

slowmotion 2012.10.19. 21:49:37

@Black Lotus: mivan, Basel-szurkoló vagy? ;)

vérfarkas 2012.10.19. 22:49:16

@Artie: még egy; Panathinaikosz (20 bajnokság, BEK döntő) :-)

Artie 2012.10.20. 09:16:50

@vérfarkas: Ja, ha jól rémlik, volt ebben valami magyar palinak is némi szerepe...:)

Artie 2012.10.21. 20:32:36

@Artie: ez a nyögve nyerek nagyon bejött... ha meg tippmix volt, akkor ennek a Karabatic-gyereknek ide kéne jönni tanulmányútra

na73 2012.10.21. 22:32:46

Tippjáték / 11. forduló:
1. setzer 20p, 2. sirsteve 16p, 3. spinat 15p

Összesített helyezés a 11. forduló után:
1. rowi 149p, 2. bmiky31 144p, setzer 137p

TOTO / 11. forduló:
1. setzer, sirsteve 6-6t, 3. kétballáb, kifli007 5-5t

Összesített helyezés a 11. forduló után:
1. rowi 50t, 2. bmiky31 46t, 3. végh hanta 44t

A tippverseny állása ezentúl az alábbi linken lesz elérhető:
data.hu/dir/9gwa6apq8l193618
vagy
www.labdabiztos.hu honlapon a Linkblog/Tippveseny Excel alatt.
süti beállítások módosítása