HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Végzetes görög medúzacsípés

2007.11.22. 12:00 pajzán gyula

 

Ha a múltkor a moldávok csempésztek fekáliát a válogatott Gundel palacsintájába, most a görögök vágtak hozzánk lendületből egy sikamlós medúzát. A kocsonyás lény annak rendje és módja szerint galádul mellbe csípett. A medúzacsípés egyetlen hatásos ellenszerét, a vizeletünket nagy erőlködésünkben viszont csak saját arcunkba tudtuk juttatni. Gyötrelmeinket taktikakirály kapitányunk húzásai fokozták. Marad az önmarcangolásos "MIÉRT?!".

Hányszor játszadoztunk el gondolatban egy ideál szcenárión a válogatott soros (legalább papíron) tétmeccse előtt. Közönségcsalogató jegyárakkal teltház kreálása, vendégcsapat pokoli hangulatban kapuhoz szegezése és korai vezetés. Magunk sem hittük, hogy mindez valamire való együttes ellen megvalósulhat, de a kalaptétes meccsen szemkápráztatóan rajzolódott ki az áhított idill.

Mondanunk sem kell, hogy nem kellett sokáig várni a tipikus magyar folytatásra. Az önszívatás világbajnokságára selejtező nélkül juthatunk ki, annyi szent. Az ugyanis galaktikus szenzáció, hogy úgy bukjunk el egy meccset, hogy helyzetet sem engedélyezünk a kimondhatatlan nevű görögöknek (továbbiakban: galapagoszék, aminek ugyan semmi köze a görögökhöz, de görögösen hangzik és megjegyezhető).

Márpedig ez történt. Galapagoszék ímmel-ámmal játszadoztak, és lassacskán csak kibökték, hogy győzni jöttek. Mi meg hagytuk.

A szerencsétlenségsorozatba hibátlanul illeszkedik az évszázad lestévedése, amiért a megye 1-ben is berúgott motorral várják a sporikat, gondolván a bosszúszomjas szurkolók baltalóbáló hangulatára. A magunk háza táján erre az érthetetlen helyzetrontási arány tette fel a koronát, illetve egy kiegészítő, ám nem elhanyagolható tényező: Várhidi mester Gellei „Pedagóg” Imre bácsit megszégyenítő taktikai érzéke.

Szégyenlősen és szemlesütve állunk ki a webnyilvánosság elé, amikor megbirizgáljuk a kérdést: vajon nem vezetést a zsebében tudó csapatoknál szokás az utolsó tizenöt percben hármat cserélni? Nem akarunk kukacoskodni, de mi úgy tudtuk, hogy ha valaki a mérkőzés állásán akar változtatni, az úgy kb. a 60. percben lép. Drasztikusan. Főleg, ha az egyetlen rohadt tét a csoport negyedik helye.

Várhidi nem akart változtatni. Maradtunk is a Málta előtti előkelő hatodik helyen.

Keresztvíz lehúzás

Az értékelés elé bocsátjuk, hogy az, mint mindig, mérhetetlenül elfogult lesz. De legalább más „vezető” médiumokkal ellentétben nem áltatunk senkit azzal, hogy mi vagyunk a mértékadó és ugyebár elfogulatlan megmondófórum.

Fülöp – Kezdünk hozzászokni, hogy Marci bravúrt bravúrra halmoz. Ezúttal védés nélkül intézte el, hogy pont nélkül árválkodjunk a végén. Ez igen! Ilyen pelyhedző korban hozni a cserepadról sokat csodált lepke-Király alulmúlhatatlanját valóban hátlapogatásra méltó. A moldáv horror show friss emlékéhez méltóan balfékeskedett, ami csak azért töltheti el nyugalommal, mert úgy látszik, hogy a hálóőr-alkalmatlansági az angoloknál is felvételi követelmény. Egy darab egyenes vonalat érdemel, ami gyakorlatilag nulla, valójában annál is kevesebb. (–)

Szélesi – Mivel a hellének helyzet nélkül rúgtak gólokat, a védelemnél nem érheti szó a ház elejét. (Az ügyeletes ludast fentebb kijelöltük.) Zoli ismét elhitette velünk, hogy továbbra is a legkockázatmentesebb megoldásnak tűnik a posztján. Maradjon is ez így, mert ha nem figyel oda, kiszoríthatja az a Csizmadia, akit inkább egy főleg erdős területeken keresett foglalkozásról kellene elnevezni. Villantjuk az 5-ös számot.

Vaskó – Tamás nehéz helyzetbe hozza az értékelést végzőt, hiszen nem szolgált rá, hogy csak úgy lehúzzuk produkcióját. Ehelyett a pöcegödörszippantó szaki fejű Gekasz tizibe torkolló kiugrásának engedélyezése okán tesszük meg ezt. Igen, kiállították volna, de ezzel lehet, hogy összességében nyerünk. Amúgy önmagához képest tűrhető volt, így cakumpakk kegyes 4-es.

Juhász – Ugye magyar játékosoknál sohasem lehet tudni, ezért kicsit tartottunk tőle, hogy Juhászra átragad a helyén a moldávok ellen játszatott Csizmadia ormótlansága. Az elejétől látszott, hogy rossz az, aki rosszra gondol, ennek jegyében Roland jelenléte ismét elég volt ahhoz, hogy a magyar hátsó alakzatra ráaggathassuk a „védelem” molinót. (6)

Vanczák – Vili a múltkor is a bögyünkben volt. Amit viszont a görög vendégszereplés alkalmával alkotott, az egy görög drámaíró elfogult fantáziájában sem verhetett volna gyökeret. Öngólt érő mozdulata immár az örökkévalóságé, így Vilmos végérvényesen bekerül a magyar focilúzer válogatottak egyre népesebb panoptikumába. A megállapítás tehát nem veszít aktualitásából: jajjj, csak a Vanczáknak ne!! (3-2=1).

Vass – Ádit bűvös vadászként vártuk vissza a kezdőbe, aki majd jól levadássza a gonosz kentaurbőrbe bújt helléneket. Megcselekedte, amit megkövetelt a haza: szétütközött mindenkit, akivel összeakadt. Buzsáky mellett messze a legtutibb fellépést szállította. Nálunk 7-es, és nem csak a menő hajkorona miatt.

Tőzsér – Ha a „Tőzsér” és a „kezdő” szavak egy mondatba kerülnek, mostanában teljesen zavarba jövünk. Összességében zavarunk megalapozódni látszott, hiszen Dani legfeljebb azzal okozott folyamatos gyomorremegést, hogy nehogy kiállíttassa magát. Ezt megúsztuk, viszont a kapitány szemefénye egy tökös lövésen és néhány beadáson kívül nem sokat tett hozzá a pozitív élményekhez. Dani, kell ezt az egészet erőltetni? (3-1, mert nem énekelte a himnuszt)

Hajnal – A „Karlsruhe lelke”, ahogy a német kollegák nevezik alkalmi csapatkapitányunkat, kifulladni látszik az idény végére. A második félidő elején az ötös előtt megcsinált primadonnacselt örökre megőrizzük, de sok minden mást most inkább nem raktároznánk el tőle. Volt jobb! (4)

Halmosi – Ha az aljas partjelző nem inti be a lest abban az ominózus helyzetben, amikor Halmosi egyedül vihette kapura a lasztit Priskin centertámogatásával, alighanem becsempésztük volna nevét a címbe (persze Buzsákyval együtt). Dzsudzsák szűrét megérte kirakni helyette, de már csak egy dolgot hiányolunk: miért nem Husztinak hívják. Legyen 5-ös, hm?

Buzsáky – Mindenki képzeljen ide minden klisét, amit olyankor szoktak összegyűjteni a sportszakértő szigorúan idézőjeles kollegák, amikor valaki váratlanul nimbuszt gyúr magának. Ákimákinak meg is szerveztük a szerkesztőségi díszsorfalat, bár a hangulatra a pontnéllküliség alaposan rányomja a bélyegét. Ezzel együtt lássuk meg a pozitívumot, és örömködjünk, hogy Gera a legendákkal ellentétben pótolható. 8 fölé!!

Priskin – Tetszett, ahogy az elején megadta az alaphangot kompromisszumok nélküli hozzáállásával. Tamást amúgy csípjük, mert felvidéki lévén anyaországinál jóval magyarabb szív dobog mellkasában, és ez a hozzáállásán is kitapintható. Hiába vetette azonban a kereszteket, a végén ő is keresztet vethetett az egészre, főleg , mivel kicsit el is fáradt. (5)

Csere:

Filkor – Intertartalék ide vagy oda, ennél többre hivatott a srác, még ha kicsit moldávsérósra veszi is a figurát. Arról nem ő, hanem zord kapitánya tehet, hogy általában nem kap annyi időt, hogy igazán megmutassa, mit tud. Atis, veled vagyunk, és várjuk az áttörést! (4)

 (Késői cseréket nem baszkurálunk. Az már elég büntetés nekik, hogy alig kapnak talentcsillogtatásukra lehetőséget).

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr100238020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rosseb 2007.11.22. 12:51:51

kábé egyetértek a keresztvíz lehúzással, de az, hogy kinek milyen magyar szív dobog e mellkasában nem földrajzi kérdés. nem hiszem, hogy ez a szív kisebb lenne somogyban (és persze itt minden anyaországi barátom bátran képzelheti a saját koordinátáit), mint a felvidéken. sőt, tudom, hogy nem az. épp ezért a tőzsér himnuszos minuszát is adom.
ez előző hírnél kifejtettem a véleményem erről a válogatottról, minden esetre most lezárult egy korszak. innentől abból a kalapból amelyikből bizonyítania kell a csapatnak.

lápi lidérc 2007.11.22. 15:04:25

Barom.

zero_signal 2007.11.22. 15:11:26

Ha a kapus a meccsen ket golt kap, abbol az egyik ongol a masik bunteto, akkor miert is kell ennyire lehuzni?

kope 2007.11.22. 15:22:28

mert rettenetsen szar.

hasek 2007.11.22. 16:00:01

Ákoskát többre tartom mint Gerát! De ezzel persze nem vagyok egyedül. (persze a többség ellenkezni fog!) A mai magyar focisták közül ő érte el a legtöbbet. Pl: UEFA bajnok, portugál bajnok, és lehetett volna BL győztes is, de ő inkább kölcsönbe elment a portóból, mert Jose csak 30-40% játéklehetőséget igért neki, és inkább a fejlődést választotta. Szerintem sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményre képes mint Gera, és nagyobb a munkabírása is. Gera nagyobb zseni, de Ákoska nagyobb alázattal focizik. Egyszer megnézném őket együtt Hajnal nélkül!!!

kist 2007.11.22. 16:42:09

Szerintem a Buzsáki- Gera párost kellene kipróbálni mint támadó középpályások. Mind a kettő tud középen is és a jobb oldalon is játszani akár helyet is cserélhetnének meccs közben. Hajnal az idény végére tényleg elfáradt, és van egy-két nagy hiányossága: fizikuma elég gyenge, és sajnos nem vmi szálfa termetű, a küzdőképessége sem megfelelő néha. Nem hiszem h a következő idény elejére ezek megváltoznak. A harcosabb brit fociba közegben edzödő Gera-Buzsáky páros jobban bírja a mai brusztolós focit.
Amit még meg kellene olani a szöv.kapitánynak (akárki is lesz)
- ki helyetesítse Tőzsért
-futbalozni is tudó 2 szélső hátvéd is kellene. Szélesi még a kissebik rossz, de a támadás építés neki sem az erössége. Vili pedig már az alapfeladatnál , a védekezésnél megbukik.
- Fülöp Marcinak egy konkurens kellene mert most nagyon biztosnak érzi a helyét, talán ettől lett egy kicsit dekoncentrált Én nagyon nagyot csalódtam benne ezen a kát válogatott meccsen.
-Bal oldai középpályán pedig a Huszti-Dzsudzsák- Halmosi hármasból a legjobb formában lávőt kellene játszatni. Aki megelégszik azzal h ő már a kezdőben van és a pályan nem akar küzdeni az egy jó időre el kellene felejteni. Husztinak pedig egy SZERÉNYSÉGI TANFOLYAM elvégzést javasolnám. Sztem elég ciki ha vki magáról állítja, h ő a legjobb a posztján. Talán a játékával kellen kivívnia az elismerést nem a dumájával

kzgy 2007.11.22. 16:56:08

Adom, amit kist mond, azzal a kiegészítéssel, hogy: egy másik típusú csatárt jó lenne még találni. (Németh, ha megnő? Vagy Hrepka, ha fejlődik?) Priskin és Feczesin nekem egykutya, kb. ugyanazt tudják.

kist 2007.11.22. 17:18:46

Van igazság abban amit írsz, DE Németh 18 éves és már egy levált porcot távolítottak el a térdéből. Sztem felnőtt korára el fog tünni a sűllyesztőben, nem kapta meg a megfelelő alapokat ahhoz, h elviselje azt a terhelést amit a L'poolban kap.
Kár érte ő a legtehetségesebb magyar csatár az utobbi időben,
Remélem nem lesz igazam vele kapcsolatban.
Hrepka jelenleg csak kispados, de benne is látok fantáziát, sztem a következő szezon lesz a vízválasztó vagy sikerül beilleszkednie vagy örök csere marad egy örök kieső jelölt csapatban.

gusztavoto 2007.11.22. 17:44:30

Látszik hogy egy pöcs vagy , aki a csak a fotelből nézte és a kezében sörrel mondta az okosságokat. Az igaz hogy megint előjött egy balf...sz gól (öngól.). De azért ne felejtsd el hogy volt egy köcsög angol bíró aki a görögök f...át is lecullantotta volna.Csomó dologgal nem értek egyet a Várhidivel,de nem gondolod , hogy csak fikázni valamit és hangulatot gerjeszteni sokkal könnyeb mint épiteni valamit??

ti 2007.11.22. 19:26:31

Ne fikázatok hanem szurkoltatok volna a stadoinba igaz magyar ként. Amugy GRATULÁLOK az egész csapatnak a felejthetetlen élményért. HAJRÁ !!!

luxigirl 2007.11.22. 20:23:27

Fiúk! Nézzetek már magatokba, szerintem mindig reálisan kell értékelni a helyzetet: ha szerencsétlen a magyar csapat, akkor azt is meg kell írni. Emlékszem én olyanra is, amikor még Király Gabesz flegmán legyintett a múltkori magyar-norvég meccs után a szégyenletes teljesítményre. Ez elfogadhatatlan! Csak akkor ajnározzunk, ha a csapat megérdemli. De hát ugyebár többnyire nem ez a helyzet.

Dr Milton 2007.11.22. 23:11:27

Üdvözöllek benneteket. Nem szeretem a magyar futballt, meg a sok proletárt aki körülveszi. Egy oka van amiért írok az pedig a magyar válogatott miatt van, most talán megérdemlik. Bár nem kell túldicsérni azt a hatodik pozíciót. Meglátjuk, hogy mi lesz ebből a fene nagy építkezésből. Szerintem a válogatott alapja jó, de van akiket le kell cserélni. Hajnal Tamásról ódákat zengenek, szerintem gyenge bár csak a válogatottban láttam játszani. A balbekk/Vaskó, vagy Vanczák/ sajnos mindig keverem nem üti meg a szintet. Priskin Tamás sem valami nagy szám, Csizmadia Úr meg valóban egy erdész. Helyettük kellene valakit találni, és felépíteni Mr. Buzsáky-ra és Mr. Gera-ra a csapatot. Rajtuk kívül még tetszik Juhász, és Vass játéka, de Tőzsért sem írom le.

rexter 2007.11.23. 02:04:06

abszolut jol latod Milton.

rizla 2007.11.23. 03:23:26

kist: de, németh megkapta a megfelelő alapozást. tény, hogy nyurga gyerek, de torres, vagy c.ronaldo nem az? nem fog eltűnni a süllyesztőben, bár szabics alacsonyabbról tette meg. meglátjuk, én mindenesetre nem látok semmi alapot ilyen kijelentésekre. meg ugye ott van simon is.
"Amit még meg kellene olani a szöv.kapitánynak (akárki is lesz)" hát ezek közül sokminden nem a szövkapitányon múlik. mégis ki legyen a szélsőbekkünk? nincs egy darab jó se. szélesi azért használható, egyébként vanczák is, csak szegény pont az a tipikus magyar vesztes típus. azért nem mindig ilyen szar. vaskóból is lehet még bármi, bár amíg a padon ücsörög, addig pont ugyanúgy nincs esélye fejlődni, mint priskinnek.
a többivel egyetértek, különösen a husztis résszel.
buzsáky nem tudom jól tette-e, hogy elment portoból, látva azt, hogy murinhoval mit ért el a csapat, és hogy ákos most egy másodosztályú kiesőjelölt csapatban focizik, inkább arra voksolnék, hogy nem járt jól. ha viszont a játékát nézem, a válasz egyértelmű igen. kurva jó játékos nemzetközi szinten is, a PL-ben lenne a helye. oké, hogy megpattanós máker gólt lőtt, de hogy indult már be előtte? bicikli, tologatás, a görögök nem tudták, hogy hol a labda. nagyon remélem, hogy ecclestone-ék beváltják az ígéreteiket a QPR-szel kapcsolatban, mert buzsáky megérdemelné, hogy feljebb lépjen.

rizla 2007.11.23. 03:26:01

ja, meg egy büntetőt érő faultot is kiharcolt egy zseniális mozdulattal, csak nem kaptuk meg.

-ZR- 2007.11.23. 03:29:52

Vannak Hajnal-féle játékosok hullámzó teljesítménnyel, furcsáltam, hogy a moldáv meccs után játszania kellett megint...egy formahanyatlásból nem jön ki az ember pár nap alatt...

Frigo 2007.11.23. 10:38:42

Tőzsért nehogy helyettesítsék! Neki nem helyettes kell, hanem be kell állítani arra a posztra valaki mást. Akárkit, akinek magyar szíve van. Hogy 11-en legyenek a pályán. Aki pedig a csapatba tenné ezt a bájgúnárt, aki nem tud himnuszt énekelni, nem tud helyezkedni és még ütközni sem akar, az elfogult, mert valószínű fradista. Szerintem...

csupi 2007.11.23. 11:27:54

Tőzsér monnyon le!

johnny drama 2007.11.23. 22:47:48

megdöbbenve olvastam a mai sportban, hogy Fülöp nem szólt amikor kijött, mert nem látta Vanczákot.
Én nem kapus voltam ugyan, de ha jön ki a kapus rikkancson már valamit, akkor talán nem fejelik az üres kapuba.
persze mindketten hibáztak, tipikus hülyemagyar gól volt.
Nem nézek Bundesligát, viszont Hajnalt én még a válogatottban nem láttam jól játszani. Helyére benyomni Buzsákyt, Tőzsér helyére még akár Tóth Balázst is, az legalább megrúgja az ellenfelet ha mást nem csinál, balszélre Husztit, Vanczákot be középre Juhász mellé (merthogy középhátvéd a szerencsétlen) balhátvédnek honosítjuk Sadjot és kész :)

dr. Wilbur Swain 2007.11.24. 09:28:54

Hajnallal 2-1-re nyert a KSC Berlinben, Tomi 91. percet játszott, gól lőtt: fáradtságról szó sem lehet. Akkor mi a lóbánatért játszott úgy a válogatottban, ahogy?!
Tőzsérnek meg volt egy becsúszása, alig hittem a szememnek. Alapból az hittem, hogy csak tolmácsnak van a kezdőben, de szerintem magához képest most küzdötte a legtöbbet (ismétlem, magához képest).
balbekk: Bodor Boldi, jobb-bekk: Bodnár Boci
hajrá, magyarok!

csupi 2007.11.24. 23:57:59

Ha létezne még olyan, aki visszasírná az überalles Lothart:
mlsz.hu/hirek.php?itemid=2535

the real 2007.11.26. 15:23:11

Fülöp kapusunk nyilatkozatából az is kitűnik, hogy Vanczák - sokak véleményével merőben ellentétesen - igenis villámléptű játékos. Ugyanis "olyan gyorsan bukkant elő a semmiből és fejelte el a labdát", hogy a portásnak kiáltani sem maradt ideje.
süti beállítások módosítása