HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Amíg le nem fújja az a hülye!

2008.03.31. 10:07 zombi tibi

Bohócliga, 21. forduló

Vérmesednek a győri remények, holott lassan elfogy a támadószekció. Kaposváron és Zalaegerszegen divatba jött a herdálás, míg Nyíregyházán Paks Uniteddé nemesült a Paksi Izzó. Waltnerrel már csak Urbán tartja a lépést. A hétvégén nem született újabb Tokody, csak egy zsák +90 perces gól.
Heti kérdés: Honma vagy Homma?


Honvéd—Diósgyőr 0-1
A Honvéd idén úgy csoszog, mintha februárban egy nyugdíjas otthonban alapozott volna a gárda, ott is kizárólag a csendes pihenő perceiben. Pedig a kispesti szurkolók Vágó diósgyőri mesterrel együtt lélegeztek föl, amikor kiderült, hogy Bari ezen az estén nem fogja a taktikát a pályán tönkretenni. A meccs forgatókönyvileg hasonult a kispestiek Kaposvár, esetleg Nyíregyháza elleni kamaradarabjához, ötlettelenségből jeles. Fritz és Pomper pedig mindenképpen próbáljon meg kicsit lassabban játszani, mert Szélpál gyorsasága láthatóan nem fekszik nekik.
Vágó Attilát kedveljük: kulturált, bíró fixációja nincs, hülyeség mondáson ritkán kapjuk. Általában sportszerű, amibe most még éppen belefért az a finom csel, amit Genitóval szemben engedett meg magának a partvonalnál, ezzel fölhergelve a tribün népét. Bár a szurkolók akkor már mindenen fölkapták a vizet, főleg azon, hogy Supka nem takarodik, hiába kérlelik.
Unalmas, persze, hogy unalmas mindig a motivációs tényezőkkel előjönni, de mióta a miskolci gebines ingyen ebéddel tüzeli a fiúkat, Honma már kettőt pörgetett. Csak nehogy fölfújódjon!

MTK—Siófok 3-0
Kezdjük a legfontosabbal, Hrepkának ezen a meccsen a kék mezesek között lett volna a helye. Vagy ott sem. Biztosan volt értékelhető momentuma, úgyhogy aki látta, az tegye föl valami videómegosztóra — Ádám és a magyar futball érdeke is ezt kívánja.
A számszerű eredményt tekintve sima meccsnek mutatkozik ez, de azért korántsem volt szivárványos szappanbuborék-kergetés a listavezető győzelme. Az első gól előtt Kulcsár erősítette ambivalens érzéseinket: előbb ügyesen tört kapura, majd önzőn és rosszul lőtt, de szerencséjére Kantát kapta telibe, akiről a lesipuskás Urbán elé pattant a bogyó, ő meg nem hibázott. A Siófok az első félidőben vezethetett volna, csak hát a helyzet kihasználásukkal voltak problémák. Szünet után aztán egyre jobban elfogytak, így kisebb meglepetésre az MTK győzni tudott hazai pályán. Lehetett volna 4-0 is, de Hrepkáról már esett szó, a kipattanóra meg nem mozdult Durica.
 
Győr—Zalaegerszeg 3-2
A magyar focit gyűlölők e meccs után szájzárat kaptak. Estére ugyanis kiderült, hogy az ETO nem olyan fos, mint a Barca, a Zete meg közel Arsenal-szintű. A győriek nem gyufáztak két gól előnyről, pedig tettek rá kísérletet, a zalaiak alig maradtak le a fordítás gyönyöréről. A maga nemében figyelemre méltó, hogy Starkék tavaly az utolsó fordulóban menekültek meg a bukástól, ebben a „tanévben” viszont augusztus vége óta nem kaptak karót. Brnovics nem hajlandó a pályát rúgott gól nélkül elhagyni, Bajzát komoly gondban lesz, ha csak a szemöldökcsipeszében bízik.
Az egerszegiek utolsó pillanatos pontvesztéseikkel éppen a Győr őszi példáját követik, ráadásul a jövő héten az MTK-t fogadják, ami szívesen nyer vendégként erősnek látszó ellenfelekkel szemben. Petrovics, Petrovics — nincs ötletünk.
 
Nyíregyháza—Paks 1-2
Ha már az ETO-ról megmondtuk, hogy jobb a Barcánál, a Paksról jegyezzük meg, hogy csak a BL-győztes Man Unitedhez mérhető. Sheringham és Solskjær majdnem olyan kíméletlenül roppantotta szét a Bayernt a hosszabbításban, ahogy Weitner és Tököli a Szparit. A paksiak persze higgadtabbak voltak, egészen a 96. percig jónak látták kivárni. Csak a legelvakultabb Kriston-rajongók gondolhatták a derbi előtt, hogy pont Titi lesz az, aki megfelelő vágányra állítja a paksi szuperexpresszt, s lám mégis ez történt. A hátvéd gépzsírral karbantartott mozgása véletlenül harcképtelenné tette a nyírségiek góllövőjét, ám addigra a hazaiak már kihasználták összes cseréjüket, így a 70. perctől tíz emberrel csimpaszkodtak az eredménybe. Mindhiába.
Az NS által négyesre értékelt csata után stábunk két jelenségen ütközött meg igazán: (1) a két tréner szinte szó szerint ugyanazt nyilatkozta; (2) az összeesküvések felismerésében nagyon erős Gellei mester semmi furcsát nem talált abban, hogy csapata a 96. percben büntetőt rúghatott.
 
Tatabánya—Fehérvár 1-3
A Tatabánya MLSZ-hez fűződő kapcsolata egyre kuszább, ráadásul már az ellenfelek is belekeverednek. Ezúttal legszívesebben Fehérváron játszatta volna csapatát Török ügyvezető, de a szövetség nem engedte. A fellebbezéssel határidős gondok adódtak, negyedmillió forint pedig valahol a kibertérben keresi desztinációját. (Reménnyel telve néztem rá sportingbetes egyenlegemre, ám egyelőre nincs hírem.)
A mérkőzésre nevezettek között nem szerepelt a tragikus hős, pedig egy zártkapus eseménynél nem igazán létezik jobb alkalom arra, hogy a megtépázott önbizalom helyrerázódjon. Talán egy Vasas-meccs, de az már megvolt a Vidinek. Ahogy az várható volt, a bányászcsapat nem tudta a Sopron elleni eredményes játékát megismételni, a vendégek simán végeztek velük, és beelőzték a Zalaegerszeget.

Kaposvár—Debrecen 2-2
A kaposvári találkozón sok minden keveredett a hangulatba. A somogyiak fair play jelleggel belementek a vasárnapi halasztásba (debreceni kérés, MK-negyeddöntő okán), erre kedden (!) pont azzal a Honvéddal kell játszaniuk az MK-döntőért, amelyik már pénteken letudta kötelező bajnokiját. A Loki esetében az volt a legnagyobb kérdés, hogy a játékosok rekeszizma helyrejött-e a sok nevetéstől, ami csütörtök óta rázta őket, ha félhangosan kiejtették előttük Durica keresztnevét.
A 63. percig úgy is festett, hogy a sok röhögés megbosszulja magát, Alves, Szakály D. és Oláh addigra két gólt meg egy kiállítást gurigáztak össze. Csakhogy a bajnokcsapat, velünk ellentétben még hisz a negyedszerezésben, és kiegyenlített. A forduló szokásán fölbuzdulva a 93. percben.
A Debrecen pontot mentett idegenben, a Rákóczi pontot rabolt odahaza, az eredménynek mégsem örült senki. Ilyen is tud lenni ez a bohócliga…

REAC—Sopron 3-0
Sopronban játszott a Sopron idegenben a ’Soproni’ REAC-cal. Érthető, ha ettől a skizofrén helyzettől úgy összezavarodott, hogy simán kikapott saját magától. Mi sem értjük.

Bónusz: felbecsülhetetlen ajánlat hétfőre (Monday Night Football, muhaha)
Vasas—Újpest
Hétfő, 18 óra, Illovszky-stadion, Tv: Sport2

A Vasasról egyszerűen képtelenség pozitívumot összeszedegetni, pedig nagy hangsúly volt a téli erősítéseken. A sztárigazolás Divics egy gólos, most maródi. Nikolics alig játszott. Füzi hozta a közepest, de kiállították. Addo sérülékenyebb egy szomáliai menekültnél. Tóth Balázs még sok bosszúság forrása lesz. Claude örökre elakadt a nigériai határnál. Thierry? Hagyjuk… A pofonok meg csak jönnek, mint a tavaszi fáradtság.
Az Újpestnek általában akkor is jól szokott menni a piros-kékek ellen, amikor éppen kutyák. Mostanában ez a helyzet Kovács Zoliékkal, bár legalább már elkezdtek harci kutyákra utaló jeleket mutatni. Mivel az ellenfélnél a B. Tóth, Lázok kettős próbálkozik majd a gólszerzéssel, Urbányi izgalom nélkül küldheti pályára Juhárt és Regedeit.
Bár az országos kettesekkel nincs szerencsém, a Vasasnál kellemesebb ellenfelet aligha találhatnának a lilák a kellő erődemonstrációra. Ide még a DAC is győzni jár.
Tipp: 1-4

11 komment

Címkék: bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr96404009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.03.31. 10:29:01

Figyelem!

április 19. Fehérvár - Győr

összejöhet a gigászok csatája: Tokody vagy Durica? csak egy maradhat. (majd mikor Tibi üldözi Pavolt, lehet rogyásig puffogtatni a közhelyszótár elemeit: előttem az utódom stb.)

ugye egyik sem sérült?

zombi tibi 2008.03.31. 10:54:49

Tibusznak sajna van valami nyűgje :(

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.03.31. 11:01:52

Egyik szemem sír, a másik zokog. Az utóbbi két bajnokin 6 pontból csináltunk 1-et. Ennyire azért nem állunk jól.

Az vígasztal, hogy eddig a kupameccsekre félre tudtuk tenni a bajnoki formát, és az idei sorozatban még nem játszottunk úgy meccset, hogy ne rúgtunk volna minimum kettőt, kettőnél többet viszont még nem kaptunk. És ha hozzávesztük, hogy volt olyan, ahol nem kaptunk gólt, és olyan is, ahol hetet rúgtunk, akkor csak annyit kívánok: holnap a Bozsikban ne romoljon a statisztika, és akkor már nem panaszkodom!

A loki meccsről beszámoló van a honlapunkon ha érdekel valakit.

A Győr előtt pedig le a kalappal!

okoskolbasz 2008.03.31. 12:18:22


Hrepka összehozott egy tizit, ezt ne vitassuk el tőle, a többivel egyet értek.

pajzán gyula 2008.03.31. 17:38:41

"lassan elfogy a támadószekció" - az ETO is Fradi-módra hozhatna vissza néhány nagy nevet. Mit szólnátok a Melis-Mörtel páros valamelyikéhez?;-)

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.03.31. 18:33:47

Ha ETO, akkor Mracskócsató, és bajusz. :)

Amúgy nem tudom ki emlékszik rá, de volt egy nemzeti sport szösszenet pár éve, hogy a győri szurkolóknak dícsérő dalokat kellene írniuk a játékosaikról. Maga az újság ajánlott is egyet, ami az én tetszésemet elnyerte. Jó formán nincs olyan italozás a barátaimmal, hogy ne hangozna el ez a sportsajtó-történeti bonbon: "Regedei, Perics, Zsók! Ti vagytok a jók!" :DDDD

huncros 2008.03.31. 20:04:21

Hrepka a tizin kívül is végre játszott, itt most nem is a minőségre gondolok elsősorban, mert még mindig messze van önmagától (de már javul, több jó megmozdulása is volt), de végre nem félt a labdától, kérte, futott, bevállalta a cseleket, elég jól be is jöttek neki, látszott rajta, h kezd visszatérni az önbizalma, gólt akart lőni. A tizi balul sikerült, de nagyon örültem, h ő akarta lőni. Az egyik legkellemesebb élményem volt a meccsen a játéka, ismétlem, nem elsősorban a minősége miatt - bár messze nem volt olyan gyenge, mint a cikk sugallja.

Szarkazmus 2008.03.31. 22:43:36

Off:Az ETO-ról nekem csak az jut eszembe - talán Csank mester ténykedett ott azidőtájt - hogy egy szurkolói tüntetésen egy jóvágású úriember azt üvöltötte a kamerába, hogy: "a Mracskó meg a Fehér Miki takarodjon el innen". Ha jól tudom, nemrég avattak szobrot neki, Isten nyugosztalja.
On: A Nyíregyháza - Paks meccs vége a 70-80-as éveket idézte. Régi idők nagy focija.

johnny drama 2008.04.01. 17:36:20

Csank emléleim szerint nem volt edző Győrben, Mikit meg akkor nem kedvelték, amikor már aláírt a Portóhoz, és utána a szurkolók szerint kicsit jobban vigyázott magára mint kellene.
1-4 sajnos nem lett, 0-1 is 3 pont volt, de ebből az 1000 forintból jobban jártam volna ha leiszom magam (vagy az értelmiség kedvéért: ha veszek belőle egy használt könyvet)

[Ja,és Juhár meg Regedei még nem is voltak rosszak]

Ze' 2008.04.02. 11:49:49

"Csak a legelvakultabb Kriston-rajongók gondolhatták a derbi előtt, hogy pont Titi lesz az, aki megfelelő vágányra állítja a paksi szuperexpresszt, s lám mégis ez történt."

Ennek fenyeben ne csodalkozzunk Titi jo formajan:DD bookline.hu/control/producthome?type=22&id=49694&tabname=book&affiliate=indtkintc4735
süti beállítások módosítása