HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

E. Koeman serege

2008.04.26. 11:24 mészöly sámán

A következő válogatott keretének megtippelésével kedveskedünk a magyar válogatott szövetségi kapitányának neve napján. Kik kerülhetnek be, és kik kerülnek szinte biztosan ki? A zuhanyhíradó Mészöly Gézát vagy Urbányi Istvánt jósolja másodedzőnek, mi erős újpesti vonalat vizionálunk. A népsport már most ellenséges, valamiért a Szugló Utca Massif mindig képes néhány nevet változtatni keretről-keretre.
 
Negyed óra bajusztrimmelés, és loncsos hajának megzabolázása után Várhidi Péter már-már hasraütésszerűen jelölte ki a magyar válogatott keretét a szlovének elleni barátságos pofozkodásra. Emlékezhetünk ez volt az a team, ami után a legtöbben támadták Várhidit. Talán ez volt az első alkalom, amikor tényleg támadták. Gerát miért engedte babázni? Orosz Péter miért csak most? Tímárt előbb kellett volna kipróbálni! Ferenczi, mi a pöcs… Ha nincs formában lévő csatárunk, miért nem próbálja ki Németh Krisztiánt. Komolyan elhiszi, hogy Dzsudzsák, Halmosi, és Buzsáky is sérült? A meccsen mutatott játék kvázi egy halálos ítélettel ért fel bajusz számára, de mint utolsó válogatott keret jó kiindulási alapot ad, egy erős, Újpest-holland-belga tengelyen szerveződő magyar válogatott elképzelésére.
A másodedzői posztra, mondhatni logikusan fiatal edzőt szeretnének az MLSZ-nél. Az egyik lehetséges megoldás Mészöly Géza, aki édesapja határtalan ostobaságai, és saját középszerűvé süllyedt karrierje ellenére is nagyobb eséllyel pályázik, mint Urbányi. István aktuálisan bukott edző, de messze nem annyira, mint ahogy azt mi képzeljük. Bármelyikük kerül is Koeman mellé, erős újpest lobbit folytat majd. A Vasasból most nehéz lenne válogatni, de Mészöly majdnem bajnok Újpestéből többen is (Vanczák, Vaskó, Sándor György, Tisza, Rajczi, Feczesin) válogatott közeli játékosok lettek Várhidi kapitánysága alatt. Ennyit a várható Újpest-vonalról.
Egy valamit tisztázzunk Koeman és a magyar foci kapcsolatáról. Koeman 2 héttel ezelőttig semmit nem tudott rólunk. Egy periférián lévő ország vagyunk, amelynek labdarúgása, még inkább a periférián van. Vagy bárki is úgy gondolta, hogy középkategória alatti menedzsereken kívül bárki szemlézi a bohócligát? Koeman karrierjének egésze Hollandiához és Belgiumhoz kötődik. Kapcsolatai, nem magyar súgói is erről a környékről származnak, vagyis a Hollandiában és Belgiumban megfordult labdarúgóinkról könnyebben tud hiteles információt szerezni, mint az Ausztriában játszó Orosz Péterről.  
A felállásról. A holland futball szereti a Várhidi által is preferált 4-2-3-1-es felállást, lehet csak tipp, de E. Koeman sem fog változtatni rajta, legfeljebb a szélső hátvéd posztjára olyan labdarúgót tesz, aki támadni is tud.
Lássuk a keretet!
 
Kapusok: Fülöp Márton, Balajcza Szabolcs (Újpest!), és nem elképzelhetetlen az évek óta Hollandiában profiskodó Babos Gábor reaktiválása. Bár a Feyenoordtól éppen E. Koeman engedte el (rúgta ki?), és Babos többször hangoztatta, hogy a padra nem jön haza. Ezt nemrég Balajcza is kifejtette. Egységben az erő.
 
Védelem: Bodnár Boci (sok év Hollandia), Juhász, Vaskó, Szélesi, Vanczák (3 újpesti), Bodor Boldizsár (sok év Hollandia), Tímár, ha sikerül valahova feljebb szerződnie a Plymouthból. Halmosi nem fog neki örülni, de legalább egyszer fixen megfordul majd felfutó balhátvédként. Balogh Béci, Csizmadia kalap-kabát. A magyar bajnokságból szóba jöhet Pintér Ádám és az újpesti Vermes.
 
Középpálya: Két fix kezdőjátékost már látunk. Dzsudzsák Balázs (PSV), Koeman hét évig volt játékosa és hat évig edzője a csapatnak. Vadócz Krisztiánnal jelenleg kevesebb (magyar) futballistának van jobb sajtója arrafelé. Hajnal a Dortmund szerződéssel előrébb törhet, ha Huszti marad Hannoverben kikerül a kezdőből. Gera jövőre fixen Premier League, ami leginkább Buzsákynak fáj majd. Tőzsér Dani egy darabig nem lesz válogatott, ahogy Vass Ádi sem, ellenben Dárdai Pali, és a Belgiumban futballozó Tóth Balázs igen. A magyar bajnokságból szóba jöhet Tisza, Zsidai.
 
Csatárok: Itt van gond. Teljes csőd. Priskin, Feczesin, a többieket hagyjuk. Rajczi biztos meg fog jelenni, talán az MTK-s Urbán is. A népsport hangosan követeli Németh Krisztiánt. Az U19-es csapat selejtezőinek május 24-én Portugália ellen lesz vége. A nagyválogatott ezen a napon Görögország ellen játszik. Egy hétre rá Horvátország ellen. Ott szinte biztosan debütál már.   

13 komment

Címkék: válogatott ekoeman

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr27442853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.04.26. 12:27:40

látom Sámán, sikerült a varázslat, és parancsra látszódik :) esetleg megparancsolhatnád a labdakergetőinknek hogy "JUSSATOK KI A 2010-ES VB-RE!" :D

dr. Wilbur Swain 2008.04.26. 12:38:52

sámán: :D
érdekes eszmefuttatás, nekem (mint eretnek Bodoristának) a védőkig nagyjából be is jön
kíváncsi vagyok, kisjézus felnőtt szinten mit mutatna - nem egy Bojan, de a régiónkban jó lehetne

Frigo 2008.04.26. 13:14:27

Matheus alatt is megéreztük, sajnos, László fradit előretérbe helyező hatását. Nem olyan erős a kerete az UTE-nak ahhoz, hogy akárcsak kiegészítő játékosokta adjon a válogatottnak. Balajcza meg szálljon le a magas lóról, ugyanolyan beképzelt, mint Valdez, csak vele ellentétben még csak nem is a Barcaban véd, hogy legyen mire. Rajczi dettó...

Darth 2008.04.26. 14:08:58

A Sötét Oldal Magyar válogatottja:
Kapus: Fülöp
Középső védők: Juhász, ... (gőzöm sincs kit mernék oda tenni)
Szélső védők: Halmosi (Leo-oké tudom, hogy megköpködtök), Bodnár (ez is egy rulettes poszt)
Védekező kp: Tóth (Vass, ha stabil lesz a csapatában, de most nem úgy tűnik, hogy rendbejön a srác)
Szélső kp: Dzsudzsák (Huszti), Gera
Támadó kp: Hajnal, Buzsáky
Csatár: Németh (bár ez a poszt, amiben csak hónapokra hasít egy-egy honfitársunk és utána szintén hónapokra odaragad a cserepadhoz)
Most visszapillantva elég támadó a csapat... Leszarom, most jöttem rá, hogy full mindegy ki a szövkap, ebből az állományból még én sem tudok összerakni egy épkézláb csapatot!;)

rizla 2008.04.26. 14:54:33

csalódtam bennetek sámán. egy szó sem esik arról, hogy kisteleki anno mekkora örömmel fikázta matthaust, most meg ugyanolyan döntést hoz? halmosi, dzsudzsák, és buzsáky sérülését felhozni is igazán béna, különösen ennek fényében: www.pepsifoci.hu/node/6438

de erről persze kussoltok, amit nem értek.

mindegy, kurvára semmi értelme havi 10milliót elbaszni egy noname senki edzőre, nem biztos, hogy jobb, mint várhidi, de most megint indulhat a csapatépítés. éljen.

johnny drama 2008.04.26. 16:09:18

"(Vanczák, Vaskó, Sándor György, Tisza, Rajczi, Feczesin) válogatott közeli játékosok lettek Várhidi kapitánysága alatt"

Vanczák, Rajczi és Feczesin Mattheusnál mutatkozott be. Első kettő viszonylag stabil válogatott is volt nála!

Tisza meg nem középpályás, ez Urbányi "fassága' felejtsük el. Ő csatár, de nem az a center fajta, aki jó lenne 4-2-3-1be.

Kihagytad a felsorolásból Fehér Csabát. 7-8 éve már biztos kint van Hollandiában, nagy részében stabil kezdő, jó a PSV kicsit sok volt neki, bár BL meccseken egész jó volt, szerintem tuti be lesz hívva.

rizla 2008.04.26. 17:16:53

nb1-es játékost szigorúan tilos beválogatni. akinek ez nem esik le(várhidinek leesett, de legutóbb egyszerűen rákényszerült), az alkalmatlan a szövetségi kapitány posztjára.

huncros 2008.04.27. 13:43:40

Miért ne lehetne nb1-est behívni, ha tud annyit, amennyit a helyén játszó légiós, játékban is van, nem a cserepadot koptatja, és esetleg még hajtana is, mert neki még meg kell mutatnia magát külföldre.
-kapus poszton már nem állunk úgy, mint régen, meg nálam Babos lenne az első, de ha ő valami miatt nem jó, akkor Fülöp helyett még mindig van itthon néhány kapus, aki ezt a szintet hozná, és rendzseresen véd is.
- Vaskó lehet, h külföldön játszik, de szinte bárkit szívesebben látnék akár itthonról is a helyén, Tímár se nyűgözött le annyira (egy darabos melák, korrekt védőmunkával), ezen a helyen Pintért/Mátét sokkal inkább látnám, hiába játszik most mindkettő nb1ben.
- Tőzsért a válogatottba még igazán jól játszani nem láttam, de a szlovénok elleni meccsen minden eddigit alúlmúlt. Akaratgyenge, hisztis, ráadásul elméletileg irányítani is neki kellett volna, amibe teljesen belebukott. Irányító hiányában egy Kantát simán be lehetett volna hívni, nem egy ilyen játékosra bízni, aki eddig a lővőtechnikáján kívül mást nem mutatott fel.
- Priskin nem játszik, nincs formábban, mégis erőltetjük. Itthon vannak néhányan, akik jobb formában vannak (Tisza csatárként, Waltner, Urbán ) , ha ragaszkodunk az 1 ékes játéhoz, akkor Urbán, mert az ilyen típusú birkózásban ő legjobb.

Nem az a lényeg, h ki nb1es, és ki külföldi, hanem h ki milyen formában van. Egy jó szériában lévő nb1est sokkal inkább a válogatottba, mint egy külföldön padozót.

csupi 2008.04.28. 13:41:51

Nincs egy csapatra való játékosunk, na. Igazából 1 dolog lendíthet most a válogatott játékán: a motiváció! Nem vágom, ez a Koeman milyen gyerek, de mivel nem magyarul beszél, neki nehezebb lesz ezen segíteni (persze közel sem lehetetlen). Jó lenne olyan másodedzőt találni, aki ért ehhez is. De azért mégse legyen Pintér A...

tank jános 2008.04.29. 11:07:10

A ruszki bajnokság 4. helyezettjénél játszó Gaál Miklós balhátvédként senkinek nem jutott eszébbe? Leülhettek, egyes.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.04.30. 08:23:51

nézem a transfermarkt.de-t, alaposan alábecsülik a Sensei értékét :|

transfermarkt.de/de/spieler/15965/tibortokody/profil.html

A Sensei megfizethetetlen :) Minden másra ott van Roman Abramovics :D

uk.youtube.com/watch?v=y1FA2e3PbCI
süti beállítások módosítása