HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Népvándorlási gyorskörkép

2010.01.12. 17:21 végh hanta

A holtidény legszebb része, amikor vérmesebb szurkolója reggelente bizakodva nyitja ki az aktuális sportlapot, szeme vadul keresi, kit igazolt kedvenc csapata - legnagyobb épülésére. Igazán boldog szegényke sohasem lehet, mert a magyar futballista olyan, mint az a csomag kávé, amely ünnepkörről ünnepkörre vándorol a legszélesebben vett családon belül. Senki sem bontja fel, mert szavatossága már évekkel ezelőtt lejárt, inkább átcsomagolja, kivárja a legközelebbi születésnapot, majd széles mosoly és kétoldali pusszantások keretében átnyújtja a ritkán látott anyósának. Valahogy így működik nálunk az átigazolási piac. Mindig lesz olyan klubvezető, aki vevő egy szép piros masnival átkötött Bajzát Péterre, de még az ex-ferencvárosi Barthának is van visszaút Kozármislenyből.

Most, hogy egy hónapja vége az őszi idénynek, talán érdemes lenne futó pillantásunk a színváltós spílek végeláthatatlan táborára szegeznünk. Összeállításunk nem törekszik a teljességre, mert csodát lehet várni tőlünk, de a lehetetlenre csak a legritkább esetben vállalkozunk,

Idén télen három csapat gondolta úgy, hogy szórakoztatási céllal, a Mikroszkópos szilveszteren megfáradt lakosság szolgálatába áll. A Fradiról egyelőre nincs érdekesebb hír, ha csak az nem, hogy a League Two teljes vertikuma szerepel az átigazolási kívánságlistájukont, valamint, hogy a legfrissebb hírek szerint nem tettek le Hevesi Tamás reaktiválásáról sem (ld. keddi Sport Extra). A Győr és a Diósgyőr azonban egészen más kalap.

Tarsoly Csaba továbbra is ragaszkodik a tömeges játékoskeringő intézményéhez, és ezen a télen is kicserélni a fél keretét. Aki magyar, fiatal, vagy csak egyszerűen rég játszik nála, az mehet. A kiesés elől menekülő Diósgyőr mindjárt kiszagolta a lehetőséget, és csomagban veszi át a ballasztot. Bajzátról lehetett tudni, hogy Győrött felejtős, de Brnovics például teljesen képen kívül volt számunkra. Ha nincs az átigazolása, meg nem mondtuk volna, hogy hol játszik. Zámbó és Dudás létszámfeletti, bár U20-as világbajnoki bronzérmes. Őket el- nem, de kölcsön simán odaadják bárkinek, ahol fejlődésük töretlen maradhat. Vállalható indok, hiszen a Győr II-nél azért van erősebb csapat az országban. Supics klubváltása mellékes, de némileg váratlan. (A félreértések elkerülése végett, a felsoroltakból Dudás kivételével mindenki Diósgyőrbe ment.)

Egyre inkább olybá tűnik a helyzet, hogy Magyarország újra feliratkozni látszik az európai futballtérképre. Néhány éve még Várszeginek kellet vennie Hollandiában Belgiumban csapatot, hogy kerettagságot biztosíthasson Preisingeréknek, most pedig már ott tartunk, hogy egy, a Tibinél márkásabb csokoládékat gyártó országból is alkalmunk nyílik válogatott játékost igazolni. Persze a néhányszoros belga válogatottságtól még nem kell hátast vágni, de mindenképp üde színfolt a kuriózumokon már megedződni vélt honi közegben.

A diósgyőri tömbösített bevásárlást már érintettük az első győri bekezdésben, így ide csak annyit körmölnénk le serényen, hogy általában ezek a segélycsomagok ritkán kerülik el az enbékettőt. Elég csak von haus aus kispesti példákat említenünk, ahol vettek már tiszakécskei (Bánföldi), győri (Mracskó) és békéscsabai (Major) kontingenst is, majd úgy jártak, ahogy ezek után érdemlik.

Ha minden összejön, akkor a tél legnagyobb bukója a Debrecen lehet. Jó képességű klubjogászuk ugyan az egyetemet elvégezte, mégsem képes egy egyjegyű és egy négyjegyű számot pontosan összeadni, így Rudolf máris kezdheti keresni a szekrény mélyén megbújó kerekes bőröndöket. Kivéve, ha kifizetik számára az évi nyolcvanmisis fizut, ami ugyebár másfél Sándor Györgyöt ér jelen körülmények között. További fix távozónak tűnik Leandro, aki szakmailag kíván előrelépni a ciprusi Omoniában, valamint ott, és állítólag annyit kap, mint amennyit Rudolf itton kér, mínusz harminc százalék. Ennyiért legtöbbünk bevállalná az örök nyarat, pláne, ha tud is egy kicsit labdarúgni. Bodnár "Boca" sorsa még kérdéses, a Salzburg honlapja egyelőre csendbe burkolózik. Legutóbbi nyilatkozatok szerint mindenki mehet, nagyjából és kivéve Coulibalyt. Egyetlen komolyabb kiszemeltjük pedig egy korábbi angol iskolaválogatottas új-zélandi srác, aki az elmúlt évben a bivalyerős finn Tamperében nem bizonyított.

A többiekről csak szemelvényekben. A BL-es Unirea színeiben a Rangers ellen parádézó Tudor újra kiválthatja a magyar munkavállalásit. Nála egyedül az a kérdés, hogy Kispesten emeli-e 35 fölé a kapusok átlagéletkorát, vagy követi korábbi mesterét Kecskemétre? Az Újpestnél nagy a sírás Sándor elvesztése óta, és ha a frissen kinevezett Sallói (Kovács Zoli) nem kapja össze magát, akkor követheti őt a teljes védelem. Korcsmár állítólag Feyenoord, vagy Celtic; Vaskó Leeds és Dudic is kérdőjeles. Pakson a Fradi-nevelésű, de Kozármislenyből érkező Barthában látják alagút végi fénycsík formájában a nyolcadik helyet, Kaposvárott pedig lecsaptak a Nyugati-csoport őszi gólkirályára, a kifejezetten beszédes nevű Egejuru Godslovera. A Haladás a bevált módszerekre szavaz, amikor visszahozta Sipost Ciprusról, Bogdanovicsot elhappolta bárki elől, és elhiszi, hogy El Hadji Diouf nem csak névrokona El Hadji Dioufnak. Kispesten továbbra is a légiósokba vetnek minden reményt. Angelo Vaccaro korábban a német másodosztályban csatárkodott, Gary Tavarsról pedig annyit tudtunk csak meg, hogy francia és védő. A korábbi Ajaxos és Vitesses Yakubu pedig vélhetően a "mások is élnek híres névvel" típusú játékosok táborát fogja gyarapítani.

23 komment · 1 trackback

Címkék: győr debrecen átigazolás diósgyőr

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr141666918

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megveszik az elsőt, vagy rutinból letolják az ötödiket? 2010.02.09. 15:13:54

A világfutballban tombol a recesszió. A Real Madrid idén télen mégsem vette meg eurómilliókért Dzsudzsák Balázst, és a máskor oly' aktív Chelsea se hordta ki táskaszám bankjából Abramovic pénzét. Az egész Premier League összesítve kevesebbet költött, m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VGL 2010.01.12. 19:44:22

messze még a január 31...
a győriekhez meg csak annyit, hogy amikor az u-20as vb volt, akkor volt pofájuk arra hivatkozni a fradi elleni meccs halasztását kérve, hogy 3 játékosuk is egyiptomban van. most meg csomagban küldenek ebből kettőt acélvárosba, hogy fejlődjenek.

mizrolist 2010.01.12. 20:09:04

Utoljára még azt hallottam, hogy Zámbót a Haladás is vinné... (mivel szombathelyi vagyok, ennek örültem is volna)

failtv · http://kopkodotvmaci.blog.hu/ 2010.01.12. 20:52:42

Az hogy nagyon szerény múlttal a háta mögött bukkan fel valaki, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy tényleg semmire sem lesz jó. Pont a Debrecennek jött be a sehol nem jegyzett Sidibe vagy Coulibaly- előbbi most 9 góljával holtversenyben a második a belga góllövőlistán. Itt tart a magyar foci, számunkra bárki lehet erősítés.

Žďárský 2010.01.12. 21:20:48

Máshol is tűnnek fel a semmiből jó játékosok. Luca Toni már 25 fölött volt, s még csak a B meg a C1 ligákban játszott. Aztán lőtt 30 gólt a másodosztályban, ezzel persze fel is jutott a Palermo.Utána jött egy húszgólos Serie A idény, válogatottság, Fiorentina, vb-cím, Bayern, német bajnoki cím...

karajjj 2010.01.12. 21:38:07

@VGL: az MTK-nak volt pofája 2 játékos miatt halasztást kérni, pedig csak 3-nál lehetett volna, szóval most ki a nagyobb sneci? :D

housemd 2010.01.12. 22:00:30

új félév, új félélet.
nekem úgy tűnik, meredeken süllyedünk tovább...és persze bajzát állócsillag. a diósgyőrnél meg szaparodni fognak a bundagyanús meccsek.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.01.12. 22:12:27

Így mint a Fradiban nem lehet csapatot építeni.
Egyik jön másik jön-megy, elég gáz!

Az ember, aki mindent elhisz 2010.01.12. 22:36:25

Skacok, az a Fradi nevelésű Bartha,aki most Paksra megy Kozármislenyből, az Komlón rúgta a bőrt kb. 17-18 éves koráig, innen került a Fradiba, majd miután nagyobb volt az arca, mint a szorgalma, került Mislenybe.
Tehát tényleg Fradi nevelésű

Balbekk 2010.01.12. 23:03:04

Mi volt ez a holland Várszegi-csapat történet? Vagy ez valami poén, ami nem esett le nekem?

webmestar 2010.01.13. 02:01:35

Lacika megy Paksra? Pedig Gellei ismeri, de úgy látszik nem eléggé:)

sunázósün 2010.01.13. 02:34:03

@VGL: 1 U20-ast küldtek "csomagban" acélvárosba, egyébként meg a halasztáskor nemcsak az U20-as játékosokra hivatkoztak, hanem a nagyválogatottakban játszó légiósaikra is.olvasgatni kellene előbb, aztán fröcsögni.

VGL 2010.01.13. 07:48:17

@sunázósün: majd korrepetálom magamat átigazolásokból.

Zigi 2010.01.13. 08:26:03

Én a Vidi 42-szeres üzbég válogatottjára leszek kíváncsi leginkább. Apropó, emlékszik valaki üzbég labdarúgóra a bohócligában korábbról?

Zigi 2010.01.13. 08:26:41

Én a Vidi 42-szeres üzbég válogatottjára leszek kíváncsi leginkább. Apropó, emlékszik valaki üzbég labdarúgóra a bohócligában korábbról?

Mérgező Hulladék 2010.01.13. 09:18:37

@sunázósün: viszont az nem halasztási alap, hogy "fáradtak a légiósok, mert pár napja válogatott meccsen jártak". Persze panaszkodni lehet miatta. Tarsolynak főleg.
A feladott U-20-as csomag meg kétfős, még ha nem is mindketten Diósgyőrbe mennek.

Ez a belga légió engem nagyon meglep. Elszállt álmodozásnak gondoltam, amikor erről olvastam (talán a Fradi foglalkozott először a Mouscron megszűnésével szabaddá váló játékosokkal), és mégis realizálódni látszik. Ráadásul nem is a cserék tartalékjai jönnek. Szegényeket nagyon megvezették...

casaubon 2010.01.13. 11:06:47

@Balbekk: én belga csapatra emlékszem, valami Geel nevűt vett meg, talán, ott játszott több magyar, aztán jól ki is estek az első osztályból...

@failtv: nana, azért Sidibé az osztrák elsőosztályból jött már ide is, és szenegáli válogatott volt, azaz magyar szinten igazi sztár ;)

Bobellino 2010.01.13. 11:20:34

Várszegi a belga Geel csapatát próbáltam megvenni és az elsőosztályban benntartani 2000/2001 körül sikertelenül...

bárónaftalin 2010.01.13. 20:02:25

Láttam a debreceni smirgliarcú sportigazgató nyilatkozatát a Rudolf ügyben.
A nagy emberek jellemzője a szerénység, a középszerűek erre nem képesek.
Debrecenben egy számmal nagyobbat hordanak a kelleténél, és néhány manegérnek nem fér az arca a fejére..

karajjj 2010.01.13. 20:24:14

@Mérgező Hulladék: viszont kaptak cserébe 2 darab U20-ast diósgyőrből

groovejet 2010.01.14. 08:05:28

Szerintem a következő kapusra szüksége lenne a bohócligának. A fradi mez jól állna rajta:

www.youtube.com/watch?v=GXVsJbeJaPY&feature=player_embedded

Stefan Derrick 2010.01.14. 14:30:52

@failtv: Kouemaha is a Brugesben tolja, lőtt pár gólt az EL-ben is.
süti beállítások módosítása