HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Eg'vár király, angol király?

2010.08.04. 15:30 végh hanta

Az ország potenciális tízmillió szövetségi kapitányából aktuális (és utólag mindig bebizonyosuló) leghülyébbnek pajzsra emelt Egervári Sándor keretet hirdetett válogatottunk jövő heti angliai vendégjátéka alkalmából. Elődjéhez, az eleinte még a tetoválószalonok arcképes toplistáit is vezető eKoemanhoz képest alig-alig van változás a névsorban, de nyugalom, futballunk jelen körülményei között pont ugyanaz a probléma, amivel a vasárnapi ebédet főző háziasszony szembesül - jellemzően vasárnap. Adott az étkészlet, amibe lehet tálalni, legfeljebb a nagyszoba üvegszekrénye mögött rejlik még a nagyszülők herendije (Gera, Lipták), ha ünnepibb lenne az alkalom. Ergo a tálalás adott, aztán majd meglátjuk mit sikerült belefőzni.

Vegyük sorra, a levestől a túróscsuszán át, egészen a somlói galuskáig, mi lesz majd keserű, elsózott, vagy csak szimplán odaégett.

Kapusfronton semmi változás, Király Gábor a német, Fülöp Márton az angol másodosztályt képviselve is komolyabb minőség, mint amit az angolok Shilton, vagy Banks óta bármikor fel tudtak egyáltalán mutatni.

Egy sorral előrébbről kimaradt Horváth Gábor, aki kerettagságát (látható összefüggések keretében és vélhetően) egy politikusi beszólásnak köszönhette, helyére csapattársa Lipták Zoltán került, aki viszont emlékeink szerint jól ismeri az angol futballt, egy időben padozott a harmadik vonalban. Tapasztalatára minden bizonnyal nagy szüksége lesz Juhász Rolandnak, aki viszont már játszott is ilyen neves ellenfelek ellen. Kimaradt továbbá Bognár Boca, de semmi para, legközelebb már szerintünk ő is ott fog feszíteni a névsorban. Jelenlegi meghívója mindössze azért maradt a postázóban, mert amíg a többiek szimplán csak nem játszanak (nyári szünet van, hoppá) klubcsapatukban, addig neki még az sincs. Szélesi, Vermes, Vanczák megszokott dolog, Komlósi pedig visszatérős. Utóbbi villámgyors léptű és gondolkodású centerhalfunkat Egervári régről ismeri, pontosan tudja mire képes, tehát a behívása is érthető érthetetlen.

A modern labdarúgás (hülyeség, amióta a foci foci, azóta igaz ez) lényege a labdatartás, kivitelezői pedig az ún. középpályások, akiket régen fedezetnek is hívtak látványilag elkényeztetett eleink. A keret Komlósin túli legnagyobb meglepetése talán Czvitkovics Péter tagsága, de még erre is találunk magyarázatot, ha nagyon akarunk. Tavasszal, ha ő nincs, a Debrecen valószínűleg nem bajnok, mondatja velünk egy közepesebb fixa idea. Emlékeink szerint Czvitkovics volt nagyjából az egyetlen, aki képes volt egy kis színt, vagy máshogy fogalmazva, futballt vinni a sötét hajdúsági éjszakákba. Hogy ettől még a Loki nézhetetlen játékot nyújtott, az jórészt a többiek sara.

Észből viszont jól fogunk álni. A már említett Czvitkovicson kívül ott van még Buzsáky, Hajnal, Gera és Koman is, ha minden kötél szakadna (fog). Nem nagy felfedezés, de szinte mindegyikük képes szélről induló irányítót is játszani, megadva annak a lehetőségét, hogy középen két labdaszerző-szűrő (Vadócz, Tóth B., ajvé) egyszerre legyen a pályán. Továbbá az sem nagy felfedezés, hogy ilyen biztos nem lesz, mert találunk a keretben klasszikus szélsőket is, akiket valamiért csak beválogatott a kapitány.

Sanyika kimaradt, mondván más a szakmai stáb elképzelése a támadójátékról. Koeman általában 3-5 csatárt hívott meg rendszeresen a keretbe, és játszatott sokszor nullát, Egervárinál viszont csak Rudolf és Priskin nevezhető teljes szívvel annak. Kérdés, közülük hányan köszönnek vissza a pályán?

Gera. Ritkán foglalunk állást egyértelműen, de akkor szokunk volt sarkalatosan fogalmazni. Gera visszatérésének egyfelől módfelett örülünk, képességei és tavaszi formája alapján nyilvánvalóan helye van a magyar válogatott keretében, de a dán meccs előtti távozásának tükrében, azt kell mondjuk, valahol sérti a jóérzésünket. Akinek egyszer büdös volt padra (lelátóra) ülni, mert a kapitány máshogy döntött, majd sértődésében hazautazni, attól legalább egy nyilvános bocsánatkérést elvárnánk, mielőtt újra a meggypiros mez közelébe kerül. Egész tavasszal úgy kellett eKoemannak csapatot építenie, hogy tudta, Gerával nem számolhat. Szerintünk ez igy, ebben a formában a legkevésbbé sem etikus. Szotyi!, ha kérhetnénk, tudd, itt most neked kellene mondanod valamit.

Lényeg a lényeg, visszatérve a keret mustrálására, alig van változás, de ahogy már említettük, nincs nagyon miből. Koman feljöhetett az U21-ből, ami jelzésértékű: vele komolyabban számol már rövidtávon is Egervári, hisz' máskülönben nem az Anglia elleni barátságosra, hanem egy Bosznia hasonló korú gárdája elleni fontos selejtezőre készülne.

A keret nyitott, bárki, aki jó formában játszik bekerülhet, senkinek sincs bérelt helye. - nyit a kapitányok első mondatával, majd folytatja a többivel: természetesen azok élveznek előnyt akik játszanak is klubjukban ... a légiósok nem véletlenül légiósok ... meg kell küzdeni érte ... lesz egy 20-25 fős mag. Köszönjük, bár ezekért a szavakért kár volt váltani.

Elvárás? Nincs. Tudjuk, a kapitányváltás nyár közepén történt, és így ez az egyetlen mérkőzés szolgálja mindössze a szeptember eleji svédek elleni felkészülést. Egervári nyilván nem tesz csodát, legfeljebb más játékrendszert kíván kihozni az eleve adott keretből, hogy aztán két év múlva, a szurkolók mély csalódottsága és egyetértése mellett adja át helyét valaki egészen másnak.

Kíváncsian várjuk.

---------------------- A keret ----------------------

Kapusok: Király Gábor (1860 München), Fülöp Márton (Sunderland AFC)
Védők: Szélesi Zoltán (Olympiakosz Volosz), Vermes Krisztián (Újpest FC), Lipták Zoltán (Videoton), Juhász Roland (Anderlecht), Komlósi Ádám (DVSC-TEVA), Vanczák Vilmos (FC Sion)
Középpályások: Vadócz Krisztián (Osasuna), Elek Ákos (Videoton), Tóth Balázs (Genk), Buzsáky Ákos (Queen's Park Rangers), Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven), Huszti Szabolcs (FC Zenit), Koman Vladimir (Sampdoria)
Támadók: Gera Zoltán (Fulham), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Rudolf Gergely (Genoa), Priskin Tamás (Ipswich Town) 

41 komment

Címkék: anglia gera keret válogatott egervári

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr402187952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2010.08.04. 16:51:33

Én is próbálok ritkán sarkosan fogalmazni, de a válogatás kapcsán nálam is összejött egy kérdés, ami azóta baráti körben is vita tárgya.

"Koman feljöhetett az U21-ből, ami jelzésértékű, vele komolyabban is számol már Egervári."

Ez volt az a meghívás, amelyet bizonyos formában értek (jelzésérték), másik oldalról viszont nagyon nem.

Adott két mérkőzés. Az utánpótlásnak selejtezője van, a csoport állása alapján ha ezt a meccset bukjuk, ugrott az EB, vele együtt a londoni olimpia is. A másik mérkőzés egy felnőtt barátságos, amelyen valószínűleg nem vagy csak kis részben lehet felkészülni az őszi feladatokra (nehezen hiszem, hogy egy barátságosból kiindulva fogjuk megkreálni a svédek elleni győztes taktikát). Minden fórumon kihangsúlyozzuk, hogy az U21-ből csak minimálisan merítünk, mert a fiatalok meccse mennyire fontos, majd az utánpótlás-csapat eszét és vezéregyéniségét a barátságosra visszük el, holott - mint azt Hanta is ecseteli - azon a poszton olyan rosszul nem is állunk.

Ha szabadon engedem a bennem megbúvó (na jó, nem annyira megbúvó) összeesküvés-gyártó kisiparost, három lehetséges dolgot kezd el nekem emlegetni:
1. Koman akart Bosznia helyett inkább Londonba utazni (v.ö. játékosuralom van)
2. Komant már nem tartjuk az utánpótlás kulcsemberének vagy úgy gondoljuk, hogy nélküle is simán nyerünk idegenben (v.ö. dilettantizmus van)
3. Csak szóban fontos az utánpótlás, hogy lássák a szurkolók, törődünk a témával, a valóságban csak a nagycsapat számít, a kicsikkel meg lesz, ami lesz, Egyiptom úgyis megmarad szép emléknek (v.ö. parasztvakítás van).

Kínzó kérdéseim:
1. Melyik a valóság? (szerintem nem az első)
2. Futballunk jövője (van ilyen egyáltalán?) szempontjából melyik változat lenne a legjobb, akarom mondani a legkevésbé rossz?

Artie 2010.08.04. 17:03:54

@Black Lotus: Biztos, hogy jó lenne nekünk olimpiára menni? Ott a hasonló korú dél-amerikai és afrikai fiatalok komolyan szokták venni magukat, és valószínűleg igencsak tésztaszagú eredményekkel a spagettistálunkban térnénk haza.

Gerával kapcsolatosan mélységesen egyetértek Hantával. Annyit böffentenék még hozzá, hogy ősz mesterünk szerint cél 2014. Gera addigra 35 éves lesz.

Hogy is van ez?

Futó Lada 2010.08.04. 17:20:39

..ha vole eKoman, akkor most eSanyi ?..
Nem szimpatikus nekem, és nem is igazán tartom hitelesnek. De nyert 2 bajnokságot Újvárosban és a Hungária körúton, volt egy szabadkezi-rajz tárlata Győrben, és egy kész csapattal U20 bronzot nyert Egyiptomban....
Muszály megadni neki a lehetőséget, és vagy bizonyít, vagy kiderül,hogy csak jókor volt jó helyen.
Komant nem lett volna szabad behívni, ha tényleg ennyire fontos számára, hogy volt csapata kijusson az olimpiára, (ha bukó lesz, akkor is megdicsőül,mert továbbjutó helyen adta át a gárdát), Gera visszahivásával ennyire kapkodni ill. ekkora felhajtást csinálni körülötte meg egyértelmű kampányfogás volt.
Mindennek elelnére drukkolok neki hogy sikerüljön egy jó eredményt produkálnia,mert mégiscsak aválogatottról van szó.
(Ha mégis behivja leandrót a svédek ellen, akkor megelőlegezett bizalmamnak annyi...sőt.... erről most szólok.)

Artie 2010.08.04. 17:33:46

@Artie: Gerához még annyit, amit egy barátom jegyzett meg: miért kellett ehhez Londonba utazni, telefon nincs?

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.08.04. 18:05:23

"Hiszem és vallom, hogy két játékosnál többet, egy mérkőzésen - a fiatalok beépítése kapcsán - nem szabad felvállalni, ugyanis ez sem a játékosok beépítésében sem a felnőtt válogatott szereplésében nem hozna sikert. Hiszem, hogy az elkövetkezendő két évben nem csak 2 játékost tudunk majd beépíteni, hanem akár 3 vagy 4 fiatal futballistát is."

imádom ezt a hiszem, meg hiszem és vallom, komolyan, mint egy úrvacsora előtt, persze ez csak engem zavar, vladi esete már többünket, de rációt ne nagyon keressünk, ilyen alapon több út is van a kialakult helyzethez. valahogy az a paradox érzésem van, hogy minden elkésett és elhamarkodott...

ettől függetlenül hamarosan reméljük Her Ceg ül le a padra, én szinte csak nála látok tudatos munkát, no meg prukner úrnál...

off
viszont, hanta, kérlek a mikróblogon postolt lipcseis-kocsmás csodát oszd meg mindenkivel valamilyen formában, tökéletes magyarfoci helyzetet tükröz!
off

housemd 2010.08.04. 18:05:45

Alapvetően, jól mondjátok. minek ment ki Egervári nyalni Gerának? ezt hívják Canossa-járásnak. Komant sem most kellett volna áthozni, ez is teljesen igaz. így aztán nem nagyon várok sokat: illetve, összejön majd egy szoros, biztató vereség (vagy egy szoros döntetlen), de ennek a fényében sem sokáig tudunk majd sütkérezni. meg egyszerűen nem bízom Sándorunkban. mindenesetre, igencsak kíváncsi vagyok, kikkel állunk fel, és főleg, mi lesz az elképzelés, bár, tartok tőle, ez utóbbi a meccs alapján nehezen lesz majd rekonstruálható.

VGL 2010.08.04. 19:39:44

@Artie: teljesen egyetértek Veled. Ha a cél 2014, akkor keressük a játékosokat ehhez a "projekthez".
Én azt mondom, hogy első lépésben az U-21es csapat olimpiai szerepléséért tegyünk meg mindent, ez a csapat legyen az alapja az Eb-selejzezőn pályára lépő, majd a 3 év múlva kezdődő vb-selejtezőkön játszónak. Legkésőbb a 2016-os Eb-re kijutunk, márcsak a 24 csapatos rendezés miatt is.

fran7 2010.08.04. 20:08:16

Amit Geráról írtatok azzal teljes mértékben egyet tudok érteni. De ha szőrözni akarok, hol van a meggypiros meze a válogatottnak, ami a leggyönyörűbb szín a világon nekünk magyaroknak.
Azonban míg Király és Fülöp található kapusposzton a válogatottnál addig semmi jóra nem számítok. Ki lesz egyáltalán NB1-es magyar kapus, még Végh Zolit se tudjuk nyugdíjba küldeni?
S lehet egy válogatottnak rossz kapusa, ha van négy jó védője, de nekünk csak egy van. Annyi még a megye 3-ban sem elég, sőt sokszor kispályán is kevés, haveri focizás közben.
Egervári mester csak jó kerettel tudott alkotni, s most ez nem adott a nemzeti tizenegynél.

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2010.08.04. 21:41:59

"ettől függetlenül hamarosan reméljük Her Ceg ül le a padra, én szinte csak nála látok tudatos munkát, no meg prukner úrnál..."

Tudatos munka? Debrecenben? Ez ugye valami irónia?:)

SteveNo1 2010.08.04. 21:47:12

Szerintem Varga Józsefnek mindenképpen helye lenne a középpályán, ő az aki megfelelő sebességgel, megfelelő mennyiséget tud is és akar is futni! Felér a támadásokhoz, hátrafut védekezni, és nem ügyetlen annyira mint csapattársa Coulibaly...

Stefan Derrick 2010.08.04. 22:53:27

Hát, én sem vagyok meggyőződve arról, hogy Egervári volt a lehető legjobb választás szövetségi kapitánynak. Remélem, tévedek. És én is remélem, hogy Leandrót nem hívja meg. Meg Tóth Balázst sem többet.
Gera egyértelműen a mostani sorozatra kell, tehát (a nyilvánosság felé)kimondatlanul szerintem kiadták a rajzművésznek az ukázt, hogy márpedig most aztán ki kell jutni a 2012-es Eb-re, különben jöhet T. György (egyébként mit is várhatnánk a bránerábrázolás bajnokától, hisz' ő is gyuribácsitól tanult tésztát főzni).

bélakirály 2010.08.04. 22:54:41

Jó poszt, különösen a Gerás résszel értek egyet.
@Bastille: Én meg remélem, hogy nem. Ha magyar akkor Pintér vagy László Csabi, de 2 év múlva úgyis külföldi jön.
@SteveNo1: Varga tényleg jó lenne, de tavaszra a lokiból is kikerült. Remélem a formahanyatlás csak átmeneti, de egyelőre nagyon messze van a válogatottól.

istenhátmögött 2010.08.05. 00:42:36

most ugye azvan hogy negy ev mulva a vb re akar kimenni a csapat (megertem en is szivesebben mennek brazilliaba, mint a budos polyakokhoz, meg az ukranokhoz); de ha csapatot epitek 4 evre, akkor egy 31 eves faszitol mit akarok? miert nem epitek be es epitek fel egy fiatal arcot?
Ha ugyes es kihasznalja, h a nemzeti 11 ben jatszhat meg a komannak is osszejohet egy nemet kozepcsapatban egy tuti iranyito poszt, ahol ket idenyt vegigkezdozhet, aztan hatah eppen akkor nem felejt el futbalozni a valogatottban amikor kene neki (nem ugy mint mr szotyi, mr hiszti, mr dzudzak... - nem is ertem a juhasz miert jatszik rendesen????)

Zigi 2010.08.05. 08:18:07

Hát ha valakihez ki kellett volna utaznia Sanyi bá'nak könyörögni, hogy jöjjön vissza a válogatottba az nem Gera kellett volna hogy legyen, hanem Babos. Mert legalább kapusunk legyen, ha már védelmünk nincs.

Artie 2010.08.05. 09:06:22

@bélakirály: Tökéletesen jellemzi a helyzetet, amit egyik posztnál már kifejtettem röviden: az a Pintér, aki nem éppen arról híres, hogy díszdoktor lesz Oxfordban, a legfelkészültebb magyar edző.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.08.05. 09:12:15

@Artie: Neeee, gyerekek, nem a felkészültséggel van itt probléma.
Kisteleki, Both, Haáz, Mezey, stb objektív mutatók (papírok alapján) kb. világszínvonal. Mészöly (Géza, természetesen), Várhidi, Pintér, Garami, Egervári, Glázer, stb szintén nem nevezhető felkészületlennek.

A gond inkább ott van, hogy
1. ki bevállalós, hogy végigvigye az elképzelését
2. ki alá raknak megfelelő csapatot
3. melyik klubvezető tart ki az edző mellett hosszan
4. ki kapja meg a bizalmat hosszan a játékosaitól, szurkolóktól, szponzoroktól
5. a képességeknek és lehetőségeknek megfelelő a szerepléssel kapcsolatos elvárás
6. illetve hol alakul ki ezeknek egy kellemes elegye?

Én nem tudom elképzelni, hogy valaki szándékosan akarjon rosszat a csapatának.

Artie 2010.08.05. 09:22:02

@végh hanta: Nos, hogy a magyar edzői kar mennyire felkészült?... Elvileg "Kisbozsik" is jó edző, ManU-verés, mittudomén.

2006, vb, elődöntő előtt. Bozsik: az olaszok védekező focit játszanak, nincs támadójuk, nincs, aki gólt lőjön náluk.

Az olaszok 13 gólját ezen a vb-n 11 játékos lőtte. Tehát valóban védekeztek (olasz csapat két rúgott gólos átlagot mikor ért el valaha is hét meccsen, pláne vb-n?), és valóban nem volt, aki gólt lőjön, hisz a hét meccsen a 20 lehetséges mezőnyjátékosnak több mint fele betalált.

"Mágnestábla Énmárvertemmegazolaszokat Péter" pedig konkrétan még véletlenül sem szokta eltalálni, mi folyik a pályán, amikor Serie A-t szakkommentál.

...és még lehetne folytatni.

Mérgező Hulladék 2010.08.05. 09:40:09

@Artie: "Biztos, hogy jó lenne nekünk olimpiára menni?" Ezt nem mondod komolyan, ugye? Vagy csak szerinted kapitány úr így gondolkodik? Mert ilyen alapon vébére is minek akarunk menni, ott még a dél-amerikaiakon meg afrikaiakon kívül az összes többi kontinens képviselői is hajlamosak rendkívül komolyan venni magukat.

istenhátmögött 2010.08.05. 10:21:09

off:

Brockhauser István és Massimo Morales között az olasz edző Kispestre érkezése óta puskaporos volt a hangulat, amely végül oda vezetett, hogy a kapusedzőnek távoznia kell a Budapest Honvédtól. Brockhauser nehezen elviselhető embernek tartja Moralest, és nehezményezi, hogy a vezetőedző rendszeresen a csapat előtt üvöltözött vele.

hat ha en lennek az edzo, es a csapatom kapusa az felkeszules utani elso merkozesen harom golt kap rogzitett szituaciobol, fejeseket, mind1-iket az otosrol akkor en is uvoltoznek

on: a felkeszult es onerzetes magyar edzo prototipusa

kétballáb 2010.08.05. 10:25:34

Gondolom az angolok ellen az lesz, hogy Koman kap 14 percet, 0:4-es állásnál. A fiatalok meg szenvedhetnek nélküle. Ha tényleg annyira fontos az az U21-es meccs, akkor Koman mit keres a keretben? Ha meg nem az, akkor például Németh vagy Gulácsi miért nincs itt?
Az azért fura, hogy pont a fiatalok kapitányát kapja ki a csapatból a kapitány.

TomAce 2010.08.05. 10:54:16

Nekem a legjobban Komlósi szúrja a szememet, annyira lassú, hogy nem is fordul, hanem kanyarodik. Emellett egy higgadtnak és megfontoltnak végképp nem nevezhető idegbeteg. Komolyan nem értem, minek olyan embereket visszahívni, akikkel már egyszer (kétszer-háromszor) kiderült, nem megy. És igen, Babosnak kellett volna könyörögni, nem Szotyinak, akitől én is várom, hogy valami bocsánatfélét elmormogjon, mert akármi is történt eKoeman és közte, a lényeget tekintve, ő volt a hunyó, ő hagyta cserben a csapatot.
Azért remélem, az U21-ből stabil nagyválogatott lesz Vass és Varga, Vadóczcal hárman adhatnák a védekező középpályás választékot. A többi poszton sok lehetőség nincs, szarból kell várat építeni.

Artie 2010.08.05. 11:04:56

@Mérgező Hulladék: Némi ironikus felhangot ha hozzáveszel, akkor sajnos: igen, komolyan gondolom.

- Ha nem mondod meg, hova ment, kapsz két akkora pofont, hogy leszáll a fejed.
- Azt mondta az a tag, hogy két ruppóért megmondhatom. Úgyhogy ide a lóvét, különben hülyére veretem magam.

Na, mi is valahogy így lennénk az olimpiával.

Jó lenne kimenni, de félek, hogy nagy égés lenne belőle, és nem azért, mert Ford Fairlane rádobná a csikket a Sambuca koktéllal leöntött ruhára.

Mérgező Hulladék 2010.08.05. 11:22:54

@Artie: hát jó, akkor játsszunk csak Andorrával meg San Marinóval. Az a biztos. Vagy már az sem.

@TomAce: Verpecz - Vanczák, Vaskó, Vermes, Vadnai - Varga J, Vass Á, Vass M, - Vass P., Vadócz - Varga R.
Van még azért egy két lyukas poszt :)

Artie 2010.08.05. 11:40:56

@Mérgező Hulladék: Újpest-Vaduz 0:4, vagy mi. Liechtenstein-Magyarország 0:0. Tehát az sem biztos.

De az sem biztos, hogy jó, ha mondjuk pofozógépnek elmegy a válogatott az olimpiára. Tudjuk, 86 után mi történt, a mélyrepülés igazából azóta erős, pedig "csak" három meccs volt.

Azért Tésztaképű Lovagunk igazán megszólalhatna, hogy igaz-e, hogy nem tudták, hogy három csapat is továbbjuthat a csoportból, ezért nem hajtotta a csapatot, hogy kenjék meg Kanadát, amennyire csak lehet. Ugye tudjuk: ha ott 4:0-ra nyertünk volna, akkor 16 közé jutunk. Onnan meg új vb indul (vö. NSZK és a döntőbe jutás).

Artie 2010.08.05. 11:42:30

@Mérgező Hulladék: Ja, még a válogatottadra annyit: Verpecznél szó szerint lyukas a poszt.:) Edzőnek meg mondjuk: Verebes? :P

Ma reggel megnéztem a gólokat, mit csinált ez a jóember?:S

Bruno Salazar 2010.08.05. 12:01:48

@Zigi: Babos, szívemből szóltál mert ugye végy egy jó kapust!

A válogatottnál máris előrelépést látok pedig még egy percet sem játszottak... Sanyink kikerült!
Ezért már érdemes volt váltani, bár én személy szerint nem "rúgtam" volna ki eKoeman-t! Azokat a "kedves" Magyar szakembereket távolítottam volna el mellőle, akik súgtak és segítették (megbukni)!
Ebben a szar irigy kulturálatlan barbár (én így is szeretem) országban, ha nem helyi lakos lennék hanem naiv külföldi, akár képzett akár képzetlen ugyanígy megbuktam volna...

És mivel én is egyike vagyok a 10m szövetségi kapitánynak ezért:
- Az Anglia túra lett volna a búcsúmeccse sok játékosnak (Szélesi, Sanyika, Hajnal, Tóth B., Király, Fülöp, Vanczák, Huszti, Gera (úgyse kell utaznia)...
- Az U21 magra építeném a következő válogatottat a 4-5 helyet ők is megszerzik a selejtezőkben!
- Ja persze kötelezném a honi edzőképzést, hogy a futsalt mint alapképzést oktassák a fiataloknak, mert a nagypálya alapja a kispálya...

Mérgező Hulladék 2010.08.05. 12:10:54

@Artie: Igen, most még Végh kezdhetne helyette. Talán ma még nem vernék meg a rutinos Babos - Bodnár, Balogh B, Bernáth, Bodor - Buzsáky, Bárányos, Böőr, Bori - Bajzát, Bükszegi válogatottat sem :)

Ezt a feltevést még sosem hallottam, hogy nem ismerték volna a torna lebonyolítását. Durva lenne, nem tudom elképzelni sem.

Egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy inkább ki se jussunk, nehogy leégjünk. A mexikós példa nem a legmegfelelőbb, de szerinted jobb focink lenne ma, ha ki sem jutunk? Vagy akár ha a 16 között esünk ki?

Artie 2010.08.05. 12:21:44

@Mérgező Hulladék: Ha tudnám, hogy jobb lenne-e a focink, akkor árulnám a kristálygömböt.:) Az viszont biztos, hogy egy nagy tornán nagy leégés nem segít. Mint ahogy persze az sem, ha ki sem jutunk. De pofozógépnek menni sem egy nagy dicsőség.

A "B-válogatott" edzője ki lenne? Bozsik? Benítez? Bourinho?:P

Mérgező Hulladék 2010.08.05. 12:29:14

@Artie: a fiataloké Várhidi, az öregeké Bozsik :)Úgy, mint 2006-ban.

fenyő miki 2010.08.05. 12:55:16

hátén azér Sowumnit behívtam volna a keretbe

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.08.05. 14:17:50

@Black Lotus: A számból vetted ki a szót...

Mellesleg én nemhogy az angolok elleni barátságos meccset, de még az őszi felnőtt selejtezőket se tartom előbbre, mint az utánpótlás selejtezőket: Komannak az utánpótlás meccseken lenne a helye.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.08.05. 18:16:35

@Artie: Hozzuk vissza van Buurent, ő vihetné mindkettőt.

petrov144 2010.08.05. 23:55:53

Szerintem a fiatal csapatot építek vs. Gera Zoli a válogatottban együtt nem olyan egetverő nagy baj. Svájcban is (hm hhhrrmm) igen ott, befért Frei mind rutinos öreg és a fiatal csapat is bevált, legalábbis kijutottak.

idiotapocs 2010.08.09. 15:49:17

@promontor: na ettől a hozzáállástól nekem már kezd herótom lenni. Mitől olyan fontos az u21? Az u21 csak egy lépcsőfok, és az elsődleges szempontnak pont hogy nem az eredménynek kellene lennie. A felnőtteknél viszont igenis fontos az eredmény, így véleményem szerint ha Koman kell a felnőttcsapatnak, akkor innentől nem szabad tovább feszegetni a kérdést. Koman nagyválogatott és kész.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.08.09. 18:49:34

@idiotapocs: Szerintem az u21 szintjén is fontos az eredmény, pl. az hogy ha lehetséges, világversenyen szagoljanak puskaport.

Továbbá: 1) Koman az U21-hez jóval többet tudna hozzátenni, mint amennyit a nagycsapathoz fog és 2) a nagycsapat továbbjutási esélyeit még Komannal megnövelve sem lehet reálisnak nevezni, szemben az u21-el.

Artie 2010.08.10. 08:55:10

@promontor: Nem értünk egyet. Nem fontos az eredmény. Nézd csak meg pl. a portugál "aranycsapatot" - felnőtt szinten semmit nem nyertek (jójó, voltak legalább elődöntőik). Sokkal fontosabb az "előkészítés" arra, ami majd vár rájuk.

Viszont fociban az U21 egy évvel az olimpia előtt mindig speciális, és éppen ezért - annak ellenére, hogy nem tartom fontosnak az utánpótlás-eredményeket - figyelni kellene arra, hogy érjenek el valamit, ha már egyszer végre reális esély van arra, hogy olimpiai résztvevők legyenek. Egy olimpia minden sportolónak meghatározó élmény, és ha már fociban az a szabály, hogy U23-as csapatot kell indítani, akkor meg kell próbálni elérni a maximumot.

Ha egy Messi-szintű játékos mindent megtesz azért, hogy olimpiára menjen és nyerjen, akkor ez azért mutatja, hogy még mindig van értéke a világban.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.08.10. 09:55:36

@Artie: Először azt mondod, nem értesz egyet, aztán elmagyarázod, hogy konkrétan miért fontos az u21. Ezért aztán nem is fogok vitázni veled, végülis tökmindegy, hogy nem teljesen ugyanazon indokok alapján jutsz ugyanoda, mint én... ;-)

Artie 2010.08.10. 10:03:39

@promontor: Miért fontos az U21 az _olimpia előtt_. Amúgy nem fontos. Odaírtam...

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.08.10. 11:50:56

@Artie: Értem, de eredetileg (azaz itt: @promontor: ) én is _konkrétan_ a mostani u21-ről beszéltem és abban egyetértünk.

Artie 2010.08.10. 12:39:23

@promontor: Abban egyet.:) Általában viszont az U-korosztályok versenyeztetésének nem szabadna eredménycentrikusnak lenni, ugyanakkor természetesen mindent meg kell tenni a győzelemért, de más szempontok jóval fontosabbak (lásd pl. kézilabda, ahol nagy elájulás volt a tavalyi U19-Eb ezüstje után, de ettől még az utánpótlás női vonalon is egy nagy szar).
süti beállítások módosítása