HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Vidékre költözik a cirkusz - Bohócliga 11. beharangozó

2010.10.21. 15:00 végh hanta

A hét eleji másodosztályos kitekintő, és a hétközepi nemzetközi kupajósolgatások után vissza a hazai pályára. Csőre töltünk, kibiztosítunk, a Bohócliga visszavár.

A magyar futball sajátossága, hogy a pályán történő dolgok csak kísérőjelenségei a lényegnek. Tartalommal mi magunk, a szurkolók töltjük meg. Nekünk általában mindegy kik játszanak, ha társaságba keveredünk, a szotyihéj félreköpése közben szimplán mondjuk a magunkét. Nem rossz szélső ez az Abwo, de a Neagoe hozzá képest egy Giggs volt.

A magyar futball egy életérzés, amely akkor teljesedik ki, ha beszélünk róla. Taktikai formák, felállások, tolódásos védekezés, rövidpassz - demagógia! A futballt lehet szakmázni és lehet érteni. A magyarfoci rajongója érti. Ha eljön a hétvége és kedvencei más városban teszik tiszteletüket, vadássza a televíziók közvetítési rendjét, akar még néhány csepp mannát.

És van az igazi hardcore bohócliger, aki nem rest semleges csapatok mérkőzésére is kilátogatni, mert szereti a hangulatot, az omladozó lelátók lépcsőin érzi igazán otthon magát. Mint hanta.

Kaptam egy szabad hétvégét. Tizenhat csapat, nyolc mérkőzés, öt pesti érdekeltség. A sorsolás szeszélye(?) úgy hozta, péntektől vasárnapig egyetlen élvonalbeli meccset sem rendeznek a fővárosban. Könnyen kiszámítható mennyi az esélye annak, hogy két pesti csapat egymásnál kerüljön össze, mint ahogy az is, mekkora sansszal megy mindegyik vidékre (update: pontos eredmény itt, amúgy 1,3%). Sebaj, kárpótlásul túrát fogunk szervezni vagy Pesterzsébetre az ESMTK-Dunaharasztira, vagy valahova megyén belül egy szaftosabbnak ígérkező alsóbb osztályú rangadóra. Ha van fogadókészség, itt is meghirdetjük, esetleg rendszeressé tesszük.

Tovább után beharang.

Paks - Győr (tippünk: 0-1)
Ha egy meccset nem sajnálunk, hogy a láthatóság szempontjából reménytelen időben, péntek ötkor kezdődik, akkor ebből a rundóból az feltétlen a Győr paksi vendégjátéka. Örülünk a Paks sikereinek, talán idén is összejön a megszokott tizenegyedik hely környéke, és tudjuk tisztelni az ETO tudatos, ámbár mostanában eredményekben korlátos futballját, mégsem várunk túl sokat a rangadó jelzőjével kontextusba még véletlenül sem hozható találkozótól. Talán Montvai eldönti, vagy Tokody jó napot fog ki, és passzából Alekszidze. Esetleg Koltai, hogy megindokoljuk, miért vendéget tippeltünk.

ZTE - Vasas (tippünk: 1-0)
Marketingszempontból utólag bukónak tűnik Ferenczi Pista gólzsákjának kifüggesztése a Moszkva térre. Mire elkezdett volna gólokat lőni, kiállíttatja magát, eltiltás. A visszatérése pont belecsúszik a Vasas mélyrepülésének lokális minimumába, majd két hét bajnoki szünet, (közben kinevezik csapatkapitánynak), és legutóbb egy arccsontmizéria Lázokkal, hogy véget is érjen számára az őszi szezon. (Ha valaki a sérülés és Tóth András visszatérése között összefüggést vél felfedezni, az Tony Adamsnél is rosszmájúbb.)

A mérkőzést adják a Dunán, és már csak a belelendülni látszó Zete miatt is érdemes lesz belenézni. Az pedig, hogy Lázok fejben döntötte el maga javára a Vasas első számú csatárának kérdését, komoly körömrágásra késztetheti a válogatott legújabb üdvöskéjét, Szalai Ádámot.

Szolnok - MTK (tippünk: 1-2)
Ha édesanyám lenne klublicensz ügyben a fellebbviteli szerv, a Szolnok vagy Kecskeméten, vagy a másodosztályban játszana. Nekem egy teljes gyerekkorom ment rá az "evés után ne futkározz!" intelemre, így aztán irigykedve nézem az MTK fiataljait, nekik nemhogy megengedik, egyszerűen kötelezővé tették. Függetlenül az életviteli jótanácsoktól, megállapíthatjuk, hogy nem csak ebéd előtt, hanem ebéd után egy órával is baromság futballozni. Az előbbi, a közvetítések tematikus csatornára költözésével megszűnt, az utóbbi meg majd akkor, ha a Tiszapartra bevezetik végre az áramot. (Bízunk benne, hogy az MTK buszáról lemarad a létesítményvezető, még mielőtt nem kívánt tapasztalatcserébe bonyolódna helyi kollegájával.)

Már azt hittük, hogy Aczél múlt vasárnapra datált szombathelyi kinevezése a hét legváratlanabb húzása, de Szolnokon alá tudtak menni. Simon Antalt az NB2 Keleti csoportjában utolsó Ceglédtől hívták egy nagypályaudvarral keletebbre. Érdekesség, hogy tíz fordulót követően, a Cegléd rosszabb mutatókkal utolsó egy ligával lejjebb, mint amivel a Szolnok utolsó előtti az első osztályban. (A Szolnok második csapata az NB3 Alföldi csoportjában dobogós, így épp és pont a Cegléd tagságára pályázik feljutás esetén.) Persze ettől még Simon simán benntarthatja új csapatát, de egy halk miért?-et azért feltennénk a klubvezetésnek.

Kecskemét - Videoton (tippünk: 0-2)
Bárhogy rotálja Mezey György, eddig egyedül az számított, hogy Alves bent van a csapatban, vagy sincs. Idény elején Vujovics tűnt úgy, idén végre stabilan tudja hozni a tőle reméltet, majd Nikolicsnak volt két jó meccse, közben Nagy hol sérült, hol nem, Lencsét pedig múlt héten hívták fel először a tarcsiból kezdősípszót hallgatni. Nemrég irigykedő és jórészt ellenérdekelt drukkerek kérdőjelezték meg a Videoton orrnehéz igazolási politikáját, és ha jobban belegondolunk, még igazuk is lehetne, de a mai formájában játszó Alves mellett, vagy nem tűnik fel jelenlétük, vagy tényleg jogos a minek kellettek? Egyébként valahol sajnáljuk a tavalyi háromcsatáros játék eltűnését, miközben megértjük, Elek és Sándor fixes, Farkast pazarlás padoztatni, Polonkai stabil, Gosztonyi ráérzett, és ilyen középpálya mellet elég, ha egy támadó nem outsider a sokból. Kecskeméten végre meglehet az első Alves-gól-mentes győzelem.

Haladás - Siófok (tippünk: 2-1)
Illés Béla, az 500 fölötti mérkőzéssel, 200+ szerzett góllal bíró egykori hajmodell és labdarúgó, a Haladás jelenlegi klubvezetője hitét tette a Nagy számok törvénye mellett. Illés akadémiai székfoglalója szerint az nem lehet, hogy Aczél Zoltán minden csapatával kiessen az élvonalból. Régi pesti vicc, hogy ha 1:100.000-hez a betörés esélye lakóhelyünkön, akkor érdemes önmagunkhoz betörni, mert a következő (vagyis a nem várt), az 100.000x100.000 és az már nagyon-nagyon valószínűtlen.

Aczél stabil válogatottbéli elfoglaltsága mellett, 2008 őszén sikeresen pályára tette a másodosztály felé a létszámfeletti REAC-ot. Munkáját olyan kiemelkedően végezte, hogy a küldetés befejezésére kinevezett utódjának szinte dologtalan félév jutott. Következő állomáshelye Siófok, még ugyanazon bajnokság tavaszán és itt valószínűleg a világ egyetlen szakvezetője lett, aki egy idényben mindkét csapatával kiesett az élvonalból. Következő, diósgyőri szerződését vélhetően nem parádés teljesítményének köszönhette, hanem annak, hogy őt még nem váltotta Tornyi Barnabás a helyi kispadon.

Mielőtt Aczélt is elkönyvelnénk a "mindig a körülmények áldozata és pro licenszes edző" kalapba, védelmére szóljon, sehol sem kápráztatták el a játékospiac fősodrából gondosan kicsemegézett alkalmazottak tömegével. Emlékeink szerint csapatait a klasszikus magyar stílushoz közel álló 4-3-1-2-es irányítós, vagy 4-1-4-1-es, erős szélsőjátékot igénylő formában játszatta. Szombathelyen utóbbihoz adottnak tűnik a keret, a hátralévő idő pedig: húsz forduló.

Kaposvár - Honvéd (tippünk: 1-1)
Ne hagyjuk, hogy megtévesszen minket a kaposvári keret összetétele, hogy a Legyen Ön is Milliomos c. vetélkedőben negyvenmilliós kérdés lenne megnevezni legalább hat kedzőjátékost. Ugyan a Rákóczi legutóbb az Üllőin egy szoros meccsen kikapott, ennek ellenére a bajnokság harmadánál, egy kifejezetten vállalható futballal a dobogón álló csapatról mégis felelőtlenség lenne állítani, ennyi volt. Véleményünk szerint bőven van még tartalék a játékukban, kérdés mire lesz majd elég, ha az év elején élcsapatnak kikiáltott többi gárda is észbe kap végre.

A Kispest nagyon hasonló stoplist koptat, és szintén egy erősen kicserélt, jó előre lesajnált kerettel lébecol a tabella első felében. Lehet, hogy betéve tudjuk Kuusela 93-as kezdőjét, legyünk azzal is tisztában, Massimo Morales más utat követ. Ha a csapatát egy olyan gépezetnek fogjuk fel, amelynek outputja a pontszerzés, akkor Henry Ford szellemi öröksége bizonyítottan nem kallódott el a Wikipedia virtuális galaxisában.

Pápa - Újpest (tippünk: 1-1)
Véber Gyuri szereti az Újpestet. Nincs benne semmi különös, Lipcsei a Ferencvárost, Pisont a Honvédot, Szatke meg a Nyíregyházát. Azonban a többi klublegendával ellentétben, Véber Gyuri ellenfélként is szereti az Újpestet, és rendre elveri a Pápával. Tavaly egy bűnrossz start után, pont a Megyeriben győznek először, majd tavasszal, a mostanival megegyező jegyzőkönyvi fejléc mellett ismét. Mutatója eddig két meccs, két győzelem, négy rúgott és nulla kapott gól. Erre inni kell.

Idén a Pápa hektikus, az UTE kiszámíthatatlan, így benne van, hogy megtörik a sorozat, és gólt lőnek a vendégek. Döntetlent pedig azért tippelünk, mert a Pápának van egy másik szokása az imént kifejtett mellett, mégpedig az, hogy jó szívvel töri fel az üzembiztosnak elkönyvelt védelmeket.

DVSC - FTC (tippünk: 1-1)
A beharangozót általában szerdán-csütörtökön szoktuk megorganizálni, ami egészen tavalyig nem okozott nagy fejfájást, mivel európai kupában ilyentájt már csak bíróink szoktak elvétve kifutni a különféle külhoni pályákra. Lényeg a szopásban, hogy a Lokira bármikor, bármit mondani egy meccsel beljebb, mint a hétvége, annyira felelőtlen, mint próbajáték nélkül mozambiki fogorvost igazolni balhátvédnek. Este PSV (olvasmányos ellenfélnéző a Lotus tollából), vasárnap Fradi.

Annyit azonban előzetesen is ki lehet jelenteni a külvilág tényeinek tapasztalatokon nyugvó becsatornázása által, hogy a mostani kétfrontos meccsdömpingre könnyedén rámehet a bajnokság. És még Laczkó is megsérült.

Sorozatban háromszor nyert a Fradi, és reméljük ez elégséges lesz ahhoz, hogy visszatérjenek a mostanság el-elmaradozó szurkolói. Biztató kezdetként a debreceni vendégszektorba kiadott jegyek mindegyike elkelt már szerdára. Maróti eltiltott, Tutoric lábadozik, a többiek nagyjából rendben, csak Prukner László van gondban, hogy kit hagyjon ki a kezdőből. Heinzet a neve, Schembrit a formája, Miljkovicsot pedig amit eddig láttunk tőle predesztinálná a kezdőbe, és akkor még ki sem tértünk Kulcsárra, akiben látni vélünk némi előremutató koncepciót. Rangadó lesz a javából, mert ilyen egy évszázadban csak egy fordulhat elő.

Egyszerűsített tippszelvény és időpontok:

Paks - Győr
ZTE - Vasas
Szolnok - MTK
Kecskemét - Videoton
Haladás - Siófok
Kaposvár - Honvéd
Pápa - Újpest
DVSC - FTC

71 komment

Címkék: beharangozó bohócliga tippjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr432387995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LionOfZion 2010.10.21. 15:14:37

Paks - Győr 1-2
ZTE - Vasas 2-1
Szolnok - MTK 0-4
Kecskemét - Videoton 0-3
Haladás - Siófok 1-3
Kaposvár - Honvéd 2-0
Pápa - Újpest 1-2
DVSC - FTC 3-2

gegerio88 2010.10.21. 15:16:22

Paks - Győr 1-1
ZTE - Vasas 3-1
Szolnok - MTK 2-1
Kecskemét - Videoton 2-2
Haladás - Siófok 2-1
Kaposvár - Honvéd 1-1
Pápa - Újpest 1-2
DVSC - FTC 1-2

Kiß B. 2010.10.21. 15:19:30

Paks - Győr 1-1
ZTE - Vasas 2-1
Szolnok - MTK 0-1
Kecskemét - Videoton 1-2
Haladás - Siófok 0-1
Rákóczi - Club 3-1
Pápa - Újpest 1-2
DVSC - FTC 1-1

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.10.21. 15:25:35

@-kraci-: nem bírtad kihagyni :)
majd a pályán megmutatja a "club", hogy nem a neve teszi a bajnokot :)

globocnick 2010.10.21. 15:27:29

Paks - Győr 0-1
ZTE - Vasas 2-0
Szolnok - MTK 3-3
Kecskemét - Videoton 1-4
Haladás - Siófok 2-2
Kaposvár - Honvéd 1-1
Pápa - Újpest 2-1
DVSC - FTC 1-1

fulmerz 2010.10.21. 15:40:23

Paks - Győr 0-1
Az atomra betonfodem kell. Ezuttal betonvedelem van. Az is eleg.

ZTE - Vasas 1-0
Ugy hiszem ujabb fix dolog a bajnoksagban, amire raallok, az a Csank mester es csapata 1-0-as gyozelme. Hatha bejon. A cel: automatizalni a tippjeimet.

Szolnok - MTK 0-1
Nem most kell Jozsi bacsinak felporgetnie magat. Ket hortyantas kozott megtortenik, aminek meg kell tortennie.

Kecskemét - Videoton 1-3
Uj szelek fujnak Kecskemeten. Sok golos meccsek szelei. Megelolegezem a fordulo legtobb golos meccset.

Haladás - Siófok 0-1
Aki latta mar, hogy Sowumni combizma hogy duzzad, az tudja, hogy ilyen az onbizalma is. Sima egy golos (magyar) tengeresz gyozelem.

Kaposvár - Honvéd 2-0
"..."

Pápa - Újpest 1-0
Itt ugy gondolom, hogy Véber vérbő vérebei verebeket tepnek szet. De csak egy picit.

DVSC - FTC 0-2
"..."

fulmerz 2010.10.21. 15:41:47

En ezt a kommentrendszert szejjel vernem egy hatalmas Ilea best of DVD-vel...

groovejet 2010.10.21. 15:52:07

Paks - Győr 1-2
ZTE - Vasas 2-1
Szolnok - MTK 0-4
Kecskemét - Videoton 0-2
Haladás - Siófok 1-0
Kaposvár - Honvéd 1-2
Pápa - Újpest 2-2
DVSC - FTC 5-0

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.10.21. 15:53:16

@fulmerz: rámentünk a kommentszámra a panaszkodó beírásokkal :)

slowmotion 2010.10.21. 15:56:50

Paks – Győr 1-1
Két közepes csapat közül legalább egy ikszelni fog. A másik nem érdekel, mit csinál.

ZTE – Vasas 2-0
A Zete tud gólt lőni. A Vasas is, de most nem a Szolnok ellen játszik.

Szolnok – MTK 1-2
Ha a Szolnoknak lenne pénze, akkor most Tornyi Barna tartaná az edzéseket. De nincs.

Kecskemét – Videoton 1-1
Bár felül a Vidi bárkája,
Alul a Monicomp ligája,
Azért a Tippmix az úr!

Haladás – Siófok 2-1
Most majd kiderül, hogy akkor kifogyott-e a benzinből az Aranyparti Galaktikusok szekere, vagy sikerült-e befoltozni a tankon a Vadász által lőtt lyukat.

Kaposvár – Honvéd 2-1
Ugy látszik, az edzőknek meg volt csapatuk ellen. Szerencsére Morales még nem volt Kaposváron alkalmazásban…

Pápa – Újpest 1-1
Erre semmi frappánsat nem tudok mondani. Nem is akarok.

DVSC – FTC 3-1
A Loki a pontvadászatban bukdácsol, ráadásul akár egy nagyobb verés is kinézhet neki ma este. A Fradi ugye hozta a legutóbbi három meccsét. Ha ezen vektorok eredőjét beszorozzuk a bohócliga-állandóval, akkor ezt az eredményt dobja a gép.

/budo/ 2010.10.21. 16:01:01

Paks - Győr 1-1
ZTE - Vasas 2-1
Szolnok - MTK 0-3
Kecskemét - Videoton 1-3
Haladás - Siófok 2-1
Kaposvár - Honvéd 2-0
Pápa - Újpest 1-2
DVSC - FTC 0-0

Futó Lada 2010.10.21. 16:01:33

Paks - Győr 2-1
..mert Paksi Endrét mindenki ismeri, Győri Endrét meg csak a sarki közértes se

ZTE - Vasas 0-1
Az egy négyzetméterre eső Pavicsevicsek aránya..

Szolnok - MTK 2-1
Törvényszerű, hogy egy gödörben levő Szolnok megver egy felfutóban levő MTK-t..erre bochumban már nem is jelez a masina, annyira axiomatikus (alaptétel-szerű)

Kecskemét - Videoton 5-3
Urbányi "bepassz" Pista után Szivics kínjában győzelmekkel múlatja az időt a téli szünetig. Alves-ről kiderül hogy régi Középcsúti ősökkel rendelkezik - Öregapja Alváz András néven volt autószerelő - így honosítják a meccs kezdetére. Tököli dafke mesternégyest rúg...axiomatikus..

Haladás - Siófok 3-1
"Show wunmi!" irja zászlajára részeg brit , aki a tavalyi Arsenal elleni meccs óta nem talált haza, de a címerbe a hét közepén Illés Béla táltosfrizuráját beépítő vasiak - külön köszönet Fergusson Sándor heraldikusnak a munkáért - díszlépésben masíroznak át az aranypart Barcelonáján.

Kaposvár - Honvéd 3-1
Sisa nem bosszúból vereti el egykori csapatát, csak mert éppen ők vannak a sorban. Igazi rangadó ez , a kispesti rossoneri-k azonban hiába vonatoznak győzelem reményében a somogyi titánokhoz, visszafelé bús nóta eng a Kapos IC-n.

Pápa - Újpest 4-2
Véber "Pápa pápája" Gyuri nem szarozik védekezéssel, mint ahogy Gézu se aprózza. Jó meccs lesz, 6 góllel a fent jelzett elosztásban, meccs embere Bárányos Zsóti.

DVSC - FTC 2-1

"A Csabagyöngye nem az Atalanta"...a Fradi meg nem a Harkov, oszt ennyi. A meccs elején Kabát Petit megtalálja a Fradi b-közép, de nem mondja hogy "Ipi-apacs" így jár a büntető, majd Cvitkovics is meglövi a hétközi kupameccsről a lábában maradt eheti szokásosat. A fradiban sorsolással dől el hogy ki rúgja a szépítő gólt, ezúttal Abdi nevét dobja ki a gép.

Ádámbátyám · http://adammondja.blog.hu 2010.10.21. 16:02:59

Paks - Győr 1-1
ZTE - Vasas 2-1
Szolnok - MTK 0-1
Kecskemét - Videoton 0-2
Haladás - Siófok 4-2
Kaposvár - Honvéd 2-2
Pápa - Újpest 1-3
DVSC - FTC 2-2

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.10.21. 16:05:20

@Futó Lada: baszod lada, ez kellett most nekem :)
@slowmotion: hopp-hoppá, figyelem ám, hogy kezd beépülni az aranyparti galaktikusok a köztudatba :)

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.10.21. 16:22:14

@Futó Lada: elmeditáltam rajta, hogy miként lehetne a kommentek mellé facebook lájkgombot behegeszteni

VGL 2010.10.21. 16:24:55

Paks - Győr 1-2
Én még hiszek a Győrben, kérdés, a játékosok is ugyanígy vannak-e.
ZTE - Vasas 2-0
Az öreg vadász a magyar tenger mellett visszaszerezte csapata önbizalmát.
Szolnok - MTK 0-2
Az MTK-nak éppen jókor jön a szolnoki vendégjáték.
Kecskemét - Videoton 2-1
Ezután a meccs után Bekő Balázs lesz eltiltva.
Haladás - Siófok 1-0
Edzőváltás után más nem lehet.
Kaposvár - Honvéd 2-1
A Kaposvár visszatalál a régi úra.
Pápa - Újpest 1-1
Szalonremi.
DVSC - FTC 1-0
A PSV-től ki lehet kapni, a Fraditól nem.

nbcee 2010.10.21. 16:39:45

"Könnyen kiszámítható mennyi az esélye annak, hogy két pesti csapat egymásnál kerüljön össze, mint ahogy az is, hogy mekkora sansszal megy mindegyik vidékre." - Kihívás elfogadva.

16 csapatnál összesen 16!/8!=518918400 különböző forduló képzelhető el. (a teljes 8 meccses fordulókra gondolok, megkülönböztetve azt, ha Acsapat-Bcsapat és Bcsapat-Acsapat találkozik... nem szabad ezt összekeverni azzal, amikor pl. csak két csapat párosításáról beszélünk)

Ha két fővárosi csapat találkozik (legalább egy ilyen meccs), akkor ilyen fordulóból lesz nekünk 5!/3!*14!/7!-5!/2!*12!/6!=306028800 (ki kell vonni azokat az eseteket, amikor két fővárosi párosítás is van a kínálatban, mert azokat kétszer számoltuk) Azaz az esély arra, hogy lesz a 8 meccs között legalább egy, csak a fővárosaikat megszólító összecsapás kb. 59%, azaz ez az esetek több mint felében előfordul.

Ha nincs otthon egyik pesti sem, akkor ilyen fordulóból van összesen: 11!/6!/3!*5!*5!/5!=6652800, ami kb. 1,3% esélyt jelent, vagyis egy meglepően ritka jelenséggel van dolgunk most.

padisz 2010.10.21. 16:39:53

Paks - Győr 0-1
ZTE - Vasas 2-0
Szolnok - MTK 0-3
Kecskemét - Videoton 0-2
Haladás - Siófok 1-1
Kaposvár - Honvéd 1-0
Pápa - Újpest 1-1
DVSC - FTC 2-1

StreetFighter · http://stoppolj.blog.hu 2010.10.21. 16:40:43

Az előző én voltam, csak véletlenül másik nickkel - én kérek elnézést... :)

Paks - Győr 0-1
ZTE - Vasas 2-0
Szolnok - MTK 0-3
Kecskemét - Videoton 0-2
Haladás - Siófok 1-1
Kaposvár - Honvéd 1-0
Pápa - Újpest 1-1
DVSC - FTC 2-1

Artie 2010.10.21. 16:42:06

Az italozás jegyében:

Paks - Győr 1-2
Egy pintér' megy a csapat, oszt kettő lesz belőle.

ZTE - Vasas 2-1
A fővárosi csapat Vazs megyében marad, mire odaérnek, már 2:0-ra megy a vadász. Egészségünkre!

Szolnok - MTK 1-2
Két egészséges korty a Tiszából.

Kecskemét - Videoton 3-2
A barack erősebbnek bizonyul a vértesi boroknál.

Haladás - Siófok 2-4
Az megvan, hogy a Balaton vize olyan tiszta, hogy inni lehet belőle? Emellett még erőt is ad.

Kaposvár - Honvéd 3-2
A Kapos vár, a hon véd, de aztán jön a házmester, így az arány természetesen 3:2.

Pápa - Újpest 0-0
Miseborba fojtják a bánatukat a hazaiak.

DVSC - FTC 0-0
Köstner Vili tiszteletét teszi a stadionban, így az alkoholszint megfelelő lesz. De gólt nem ezért nem fog látni.

Artie 2010.10.21. 16:43:35

@Futó Lada: Ja, csak nehogy a Paks-Győrön robbanjon a Pokolgép, mert még egy Ossian nem hiányzik!:)

Kifli007 2010.10.21. 17:02:18

Paks - Győr 1-1
ZTE - Vasas 3-0
Szolnok - MTK 1-2
Kecskemét - Videoton 1-2
Haladás - Siófok 2-2
Kaposvár - Honvéd 1-1
Pápa - Újpest 2-2
DVSC - FTC 1-3

Kifli008 2010.10.21. 17:04:12

PAKSI FC - GYŐRI ETO FC 0-2
ZTE FC - VASAS 3-1
SZOLNOKI MÁV - MTK BUDAPEST 1-3
KECSKEMÉTI TE-ERECO - VIDEOTON FC 0-3
SZOMBATHELYI HALADÁS - BFC SIÓFOK 1-0
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI - BUDAPEST HONVÉD 0-2
LOMBARD PÁPA TERMÁL FC - ÚJPEST FC 0-2
DVSC-TEVA - FERENCVÁROSI TC 1-1

Kifli009 2010.10.21. 17:07:29

Paks - Győr 1-0
ZTE - Vasas 2-1
Szolnok - MTK 1-2
Kecskemét - Videoton 1-2
Haladás - Siófok 1-2
Kaposvár - Honvéd 2-1
Pápa - Újpest 1-1
DVSC - FTC 2-2

Dide_ 2010.10.21. 17:23:17

Paks - Győr 1:1
ZTE - Vasas 3:1
Szolnok - MTK 1:2
Kecskemét - Videoton 2:2
Haladás - Siófok 2:1
Kaposvár - Honvéd 0:0
Pápa - Újpest 2:1
DVSC - FTC 3:2

Louis007 2010.10.21. 17:35:14

Paks - Győr 2:1
ZTE - Vasas 3:0
Szolnok - MTK 0:3
Kecskemét - Videoton 0:2
Haladás - Siófok 2:1
Kaposvár - Honvéd 3:1
Pápa - Újpest 4:2
DVSC - FTC 1:3

Robespierre89 2010.10.21. 17:45:29

Paks - Győr 1-2
ZTE - Vasas 1-1
Szolnok - MTK 1-2
Kecskemét - Videoton 1-1
Haladás - Siófok 1-1
Kaposvár - Honvéd 3-0
Pápa - Újpest 2-1
DVSC - FTC 1-2

teddypicker 2010.10.21. 17:55:41

affene..elnyelte a tippjeimet a rendszer, mint BognárGyuri pénzét a félkarú rabló..

Paks - Győr 1-2
Zalaegerszeg- Vasas 2-1
Szolnok - MTK 1-3
Kecskemét - Videoton 1-3
Haladás - Siófok 2-0
Kaposvár - Honvéd 2-1
Pápa - Újpest 1-2
Debrecen - Ferencváros 2-2

sunbird75 2010.10.21. 20:07:15

Futballhuligánok eltávolitva a nemzeti ünnepen a fővárosból...nem, nem gondolom hogy irányitott a sorsolás (az mtk nyugodtan otthon maradhatott volna, hogy ne legyen ennyire egyértelmű)

Paks - Győr 1-2
ZTE - Vasas 3-1
Szolnok - MTK 0-4
Kecskemét - Videoton 1-3
Haladás - Siófok 2-1
Kaposvár - Honvéd 1-3
Pápa - Újpest 2-2
DVSC - FTC 1-3

fran7 2010.10.21. 20:11:45

Paks - Győr 0-0 Azt hiszem ez a meccs maga a magyar foci kiátástalanságának a megtestesítője
Zalaegerszeg- Vasas 0-2 Ezt meg kincstári optimizmusnak. A Vasasnak ugyse lesz más köze a kincstárhoz
Szolnok - MTK 0-3 Ki a Tisza vizét issza...
Kecskemét - Videoton 0-2
Haladás - Siófok 0-1
Kaposvár - Honvéd 0-0
Pápa - Újpest 1-4 Mészöly remélem tudja, hogy a Pápának még tartozik egy nagy veréssel
Debrecen - Ferencváros 2-0

socawarrior 2010.10.21. 20:38:52

Paks - Győr 2-1
ZTE - Vasas 3-0
Szolnok - MTK 0-1
Kecskemét - Videoton 2-2
Haladás - Siófok 1-3
Kaposvár - Honvéd 2-0
Pápa - Újpest 1-2
DVSC - FTC 1-1

RobinH · http://unsigned.blog.hu 2010.10.21. 20:57:57

Paks - Győr 1-0
ZTE - Vasas 1-0
Szolnok - MTK 0-2
Kecskemét - Videoton 2-1
Haladás - Siófok 1-0
Kaposvár - Honvéd 2-0
Pápa - Újpest 1-0
DVSC - FTC 0-0

spinyokiraly 2010.10.21. 21:23:19

Paks - Győr 1-1
ZTE - Vasas 3-0
Szolnok - MTK 0-0
Kecskemét - Videoton 2-0
Haladás - Siófok 1-0
Kaposvár - Honvéd 2-1
Pápa - Újpest 1-0
DVSC - FTC 3-1

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.10.21. 21:23:44

Paks - Győr 1-2
ZTE - Vasas 1-0
Szolnok - MTK 0-2
Kecskemét - Videoton 1-1
Haladás - Siófok 1-0
Kaposvár - Honvéd 2-0
Pápa - Újpest 0-1
DVSC - FTC 2-1

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2010.10.21. 22:25:23

Paks - Győr 0-1
ZTE - Vasas 2-0
Szolnok - MTK 1-3
Kecskemét - Videoton 0-2
Haladás - Siófok 1-1
Kaposvár - Honvéd 2-1
Pápa - Újpest 2-2
DVSC - FTC 3-1

Balasnyikov 2010.10.21. 23:40:27

Paks - Győr 0-2
ZTE - Vasas 1-0
Szolnok - MTK 0-3
Kecskemét - Videoton 1-3
Haladás - Siófok 0-0
Kaposvár - Honvéd 2-1
Pápa - Újpest 2-1
DVSC - FTC 3-0

slowmotion 2010.10.22. 00:19:12

@sunbird75: most miért?
ezt a koszfészket meg a BKV-t már számtalanszor lerendezték, most már ideje lenne egy MÁV-szerelvény szétkapásának...

HZ · http://nagyvilag.blog.hu 2010.10.22. 03:37:33

Paks - Győr 0:1
ZTE - Vasas 1:0
Szolnok - MTK 1:0
Kecskemét - Videoton 1:3
Haladás - Siófok 1:1
Kaposvár - Honvéd 1:0
Pápa - Újpest 0:1
DVSC - FTC 1:1

nuno 2010.10.22. 07:53:18

Paks - Győr 1-1
ZTE - Vasas 2-1
Szolnok - MTK 1-2
Kecskemét - Videoton 1-2
Haladás - Siófok 1-0
Kaposvár - Honvéd 2-1
Pápa - Újpest 2-2
DVSC - FTC 0-0

Zigi 2010.10.22. 08:53:09

Paks - Győr 0-2
ZTE - Vasas 2-1
Szolnok - MTK 1-4
Kecskemét - Videoton 0-0
Haladás - Siófok 1-0
Kaposvár - Honvéd 2-2
Pápa - Újpest 0-1
DVSC - FTC 3-1

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.10.22. 09:39:23

Paks - Győr 1-2
ZTE - Vasas 3-1
Szolnok - MTK 0-3
Kecskemét - Videoton 3-3
Haladás - Siófok 1-1
Kaposvár - Honvéd 2-0
Pápa - Újpest 2-3
DVSC - FTC 2-1

bmiky31 2010.10.22. 09:41:07

Paks-Győr 1-2
Gheorghe Pena, a Concordia 2009 (román IV. liga, bukaresti csoport) edzője: Győrben vonultam vissza, így ha csatár kell az ETO-nak, a fiamat nyugodtan leigazolhatják Galacról.

ZTE-Vasas 2-0
Radu Sabo, a Kolozsvári Sanatatea (román III. liga, 6. csoport) játékos-edzője: még edzésben vagyok, vadászmester!

Szolnok-MTK 0-2
Mugur Gusatu, a SCM Craiova női kézilabda-szakosztályának vezetője: még mindig Józsi bá az edző?!

Kecskemét-Videoton 2-3
Daniel Tudor, az Unirea Urziceni kapusa: Magyar lenni nehéz nyelv nekem, nem tudni hol van Checichemet!

Haladás-Siófok 2-1
Ioan Adrian Zare: Ügyes ez a Sowunmi, de szabadot még nem tud lőni rendesen!

Kaposvár-Honvéd 2-1
Cristian Dulca, a Tordai Ariesul edzője: Minden vágyam hogy egyszer a Kispest edzője legyek!

Pápa-Újpest 3-3
Sorin Cigan, börtöntöltelék: Kellett nekem hazajönni, a magyaroknál egyszer se buktam le bundázásért!

DVSC-FTC 1-1
Marius Sumudica, a Rapid Bukarest edzője: Remélem találkozunk jövőre a BL-döntőben a Lokival!

Mérgező Hulladék 2010.10.22. 09:45:07

0-1, 2-1, 1-3, 1-3, 2-1, 1-1, 2-1, 2-0

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.10.22. 09:45:52

@bmiky31: Ezek igazak? Nincs kedved egy "mi lett velük?" cikket összehozni ide? Engem különösen érdekelne még Rednic, Negrau, Ilea és Casoltan.

gabesz7004 2010.10.22. 09:53:20

Paks - Győr 1-1
ZTE - Vasas 2-0
Szolnok - MTK 1-2
Kecskemét - Videoton 1-0
Haladás - Siófok 0-1
Kaposvár - Honvéd 1-0
Pápa - Újpest 1-1
DVSC - FTC 1-0

dr. Wilbur Swain 2010.10.22. 09:54:05

Paks - Győr 0-2
ZTE - Vasas 3-1
Szolnok - MTK 1-1
Kecskemét - Videoton 0-3
Haladás - Siófok 1-1
Kaposvár - Honvéd 2-2
Pápa - Újpest 2-5
DVSC - FTC 1-1

sirsteve 2010.10.22. 10:07:23

Paks - Győr 5-3
Lehetetlen időpontban lehetetlen eredmény.

ZTE - Vasas 2-0
Annyira kilátástalan a Vasas vendégként, hogy az esetleges zalai sikerük biztosan kilendítené a bochumi ügyészség "bunda-gráf" mutatóját.

Szolnok - MTK 6-1
Új edző a másodosztály tökutolsójától? Nagyarányú győzelem.

Kecskemét - Videoton 3-3
Megnyugtató a Mezey-legények előnye a tabellán, most egy kis bérkiegészítés következik.

Haladás - Siófok 4-3
Szombathelyen is számolni kell az újedző-faktorral, de a vendégeknél a Sowunmi-Honma tengely bármire képes lehet.

Kaposvár - Honvéd 0-1
Nem múlhat el forduló vendéggyőzelem nélkül, és az idegenbeli mérkőzések tabelláját a Rákóczi vezeti épp a Honvéd előtt.

Pápa - Újpest 2-0
A mérkőzés után elkönyvelhetjük, hogy végre az Újpestnek is lett igazi mumusa a Bohócligában.

DVSC - FTC 3-0
A Loki hazai pályán ellenállhatatlannak tűnik, különösen ha az a bizonyos hazai pálya ne ma Puskás-stadion.

kétballáb 2010.10.22. 10:09:52

Paks - Győr 1:2
ZTE - Vasas 2:0
Szolnok - MTK 0:1
Kecskemét - Videoton 2:2
Haladás - Siófok 1:0
Kaposvár - Honvéd 1:0
Pápa - Újpest 2:1
DVSC - FTC 1:0

vidi-master 2010.10.22. 10:18:53

Paks - Győr 0-1
Zalaegerszeg - Vasas 2-1
Szolnok - MTK 0-2
Kecskemét - Videoton 1-2
Haladás - Siófok 1-0
Kaposvár - Honvéd 1-1
Pápa - Újpest 2-2
DVSC - Ferencváros 1-2

MágnesPeti 2010.10.22. 10:53:35

A 11. percben szerzett tizenegyesgolt kovetoen sport szempontbol nem tortenik emlitheto dolog. Hallhatjuk a maroknyi gyori drukkerhad “Pinter – vigyen el a sinter” kezdetu rigmusat. Paks - Győr 1-0

Ejt-e vadkant ma a vadasz tehetnenk fel a kerdest. Egy Illes bombat kovetoen ugy tunik igen, egygolos hazaival vonulnak szunetre a csapatok. A Vasas ujdonsult mestere sokat probalt harcosat kuldi palyara. Toth Andras ki is egyenlit az 51. percben, fejeles kozben vesen rugja Vlaszakot, akit hordagyon visznek el. A hazaiak egyre tobbet tamadnak a 3 pontert, azonban a malac visszalo: Lazok tavoli bombaja Kocsardirol pattan be. ZTE - Vasas 1-2

Lehetne-e szebb a kezdet? – teszi fel a kerdest Simon, ket villamgyors tamadas vegen 2- vel megy a Szolnok a szunet elott. A hosszabitasban meg az MTK betalal, majd a masodik felidoben meg haromszor. A valasz igen. Szolnok - MTK 2-4

De ki az a Rety Gyorgy? – teszi fel a kerdest Szivics mester az ismeretlen benzinkutasnak, miutan atvette az aktataskat. Mezey, nem reti – oktatja ki a hatterbol Tokoli, majd vet egy pillantast a taska tartalmara. Egy pontert nem is rossz – jegyzi meg, majd a Suzuki hatso ulesere dobja a penzt. Kecskemét - Videoton 1-1

Bennmaradas A czel? – harmadjara osszejohet! Haladás - Siófok 3-0

De hol maradt a jo jatek, a sok veszelyes tamadas, a masik ket pont? – teszi fel a kerdest az oltozoben a tanar ur. Olah ereszt el sunyi modon egy galambot a bezart helysegben, mindenki fintorog. Sisa az ablakra mered, csak bambul a sotet somogyi ejszakaba. Kaposvár - Honvéd 1-1

Ujpesten megerett a dolog. Erre most Dark Veber-nek sincs ellenszere. Pápa - Újpest 0-1

Bandi, Bandi most nem megy ez neked… DVSC - FTC 0-0

lelkesamatör 2010.10.22. 11:24:51

Paks - Győr 0-1
ZTE - Vasas 1-1
Szolnok - MTK 1-2
Kecskemét - Videoton 1-2
Haladás - Siófok 1-0
Kaposvár - Honvéd 0-0
Pápa - Újpest 1-1
DVSC - FTC 2-0

bmiky31 2010.10.22. 11:39:04

@végh hanta: Rednic utoljára Nagybányán játszott a román II. ligában, de tavasszal kiestek. A többiekről nincs infóm, eltűntek a fociéletből.

Futó Lada 2010.10.22. 12:19:39

Ilea visszavonult
www.footballdatabase.eu/football.joueurs.nicolae.ilea.31109.en.html

Casoltan-t kis sem jelzi

Negraunál 1 db Steauaban lejátszott meccs:
www.footballdatabase.eu/football.joueurs.adrian.negrau.56014.en.html

ennyit az összeurópai labdarúgó adatbázisról..

Tuszek 2010.10.22. 12:25:09

Paks - Győr 1-2
ZTE - Vasas 1-1
Szolnok - MTK 0-1
Kecskemét - Videoton 1-1
Haladás - Siófok 0-1
Kaposvár - Honvéd 1-1
Pápa - Újpest 2-2
DVSC - FTC 3-0

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2010.10.22. 12:26:41

@Futó Lada: footballdatabase-t nem érdemes használni, legalábbis Kelet-Európára nem. Ha az európai topligákról gyűjtesz infót, akkor még valamelyest használható az oldal, de szerintem ott is megbízhatóbb a soccerway.

Ha romániai pályafutásokra akarsz rákeresni, akkor az egykoron bmiky31-től kapott linket javasolnám:
www.romaniansoccer.ro/players/players.shtml?autoframe=1

Frigo 2010.10.22. 12:40:19

Paks - Győr 0 - 1
ZTE - Vasas 2 - 1
Szolnok - MTK 0- 3
Kecskemét - Videoton 0- 3
Haladás - Siófok 0 - 1
Kaposvár - Honvéd 2 - 0
Pápa - Újpest 0 - 2
DVSC - FTC 3 -1

Stefan Derrick 2010.10.22. 12:58:38

Paks - Győr 1-2
ZTE - Vasas 2-3
Szolnok - MTK 0-4
Kecskemét - Videoton 3-3
Haladás - Siófok 1-0
Kaposvár - Honvéd 2-2
Pápa - Újpest 1-1
DVSC - FTC 1-1

setzer 2010.10.22. 13:01:20

Paks - Győr 1:3
ZTE - Vasas 3:1
Szolnok - MTK 1:3
Kecskemét - Videoton 1:3
Haladás - Siófok 3:1
Kaposvár - Honvéd 3:1
Pápa - Újpest 3:1
DVSC - FTC 1:3

mt85 2010.10.22. 13:23:49

Paks - Győr 0-1
ZTE - Vasas 2-1
Szolnok - MTK 0-2
Kecskemét - Videoton 2-2
Haladás - Siófok 1-1
Kaposvár - Honvéd 2-1
Pápa - Újpest 1-1
DVSC - FTC 1-2

godot 2010.10.22. 13:34:38

Paks - Győr 1-1
ZTE - Vasas 2-1
Szolnok - MTK 2-3
Kecskemét - Videoton 2-2
Haladás - Siófok 1-0
Kaposvár - Honvéd 2-1
Pápa - Újpest 1-1
DVSC - FTC 3-2

vérfarkas 2010.10.22. 13:57:32

Paks - Győr 1-1
ZTE - Vasas 2-0
Szolnok - MTK 1-0
Kecskemét - Videoton 1-2
Haladás - Siófok 1-0
Kaposvár - Honvéd 1-1
Pápa - Újpest 2-1
DVSC - FTC 1-2

1116001 2010.10.22. 14:04:48

Paks - Győr 1-2
ZTE - Vasas 0-1
Szolnok - MTK 1-3
Kecskemét - Videoton 2-2
Haladás - Siófok 2-1
Kaposvár - Honvéd 1-1
Pápa - Újpest 0-1
DVSC - FTC 2-1

Hopeful John Doe · http://lasztirugas.blog.hu/ 2010.10.22. 14:39:09

Paks - Győr 1:3
ZTE - Vasas 1:0
Szolnok - MTK 1:2
Kecskemét - Videoton 1:2
Haladás - Siófok 1:0
Kaposvár - Honvéd 1:1
Pápa - Újpest 0:2
DVSC - FTC 1:0

Koori 2010.10.22. 15:04:49

Paks - Győr 2-1
ZTE - Vasas 1-1
Szolnok - MTK 1-2
Kecskemét - Videoton 1-3
Haladás - Siófok 2-1
Kaposvár - Honvéd 2-0
Pápa - Újpest 2-4
DVSC - FTC 0-0

christvhu 2010.10.22. 16:37:10

Paks - Győr 2-1
ZTE - Vasas 0-0
Szolnok - MTK 1-3
Kecskemét - Videoton 1-3
Haladás - Siófok 0-1
Kaposvár - Honvéd 2-2
Pápa - Újpest 3-1
DVSC - FTC 2-2

Ond vezér 2010.10.22. 16:42:22

Paks - Győr 0-2
ZTE - Vasas 2-1
Szolnok - MTK 0-2
Kecskemét - Videoton 1-3
Haladás - Siófok 2-0
Kaposvár - Honvéd 1-1
Pápa - Újpest 2-2
DVSC - FTC 2-1

doktor kotász 2010.10.22. 19:58:50

Paks - Győr - onnan jövök, annyira tudtam, hogy 2-1 lesz, persze nem volt időm napközben ladbabiztosozni
ZTE - Vasas félidő 0-0, félpontért mondok egy 0-1-et
Szolnok - MTK 0-1
Kecskemét - Videoton 0-1
Haladás - Siófok 1-0
Kaposvár - Honvéd 1-1
Pápa - Újpest 0-1
DVSC - FTC 1-0

Géza 2010.10.22. 21:39:11

Paks - Győr
ZTE - Vasas ezekrol lemaradtam, de ugyos x,x,
lett volna a tippem..
Szolnok - MTK 1-2
Kecskemét - Videoton 0-2
Haladás - Siófok 1-1
Kaposvár - Honvéd 2-1
Pápa - Újpest 1-0
DVSC - FTC 2-2

fecskeE0 2010.10.23. 09:44:12

Paks - Győr 2-1
ZTE - Vasas 2-1
Szolnok - MTK 0-2
Kecskemét - Videoton 1-3
Haladás - Siófok 1-1
Kaposvár - Honvéd 0-1
Pápa - Újpest 1-2
DVSC - FTC 1-1

GreenBP · http://ftcsz.blog.hu/ 2010.10.23. 16:51:17

bacchus...

Kaposvár - Honvéd 1:1
Pápa - Újpest 2:1
DVSC - FTC 1:3
süti beállítások módosítása