HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Ne menj a tulajjal sörözőbe! - NB2 Nyugati csoport, 17. forduló

2011.03.18. 08:00 Black Lotus

Borulós hosszú hétvégét produkált a honi másodosztály nyugati fertálya. Időrendben haladva először a papírforma borult (a Pécsnek a Kozármisleny jelentett megoldhatatlan feladványt, míg a Gyilkos Gyirmót az ajkai lábakba botlott bele és terült el tompa puffanással a kezdőkörben), majd a baranyai helyszínen a kispadot is magával rántotta a dominó-effektus. Az összhatást kiesési rangadók és Sport utcai gólzápor is gazdagították. K. Dezső a hétvégét és a jelenleg zajló hetet a pályák helyett a lankák világának szentelte, így a heti események a (saját területét mostanában igencsak elhanyagoló) nemzetközi szekció kevéssé hozzáértő tolmácsolásában olvashatók.

Pécsi MFC – Kozármisleny 1-1 Az Újmecsekalján talán kevesen gondolták 20 évvel ezelőtt, a Manchester United látogatása idején, hogy ez a párosítás egyszer kiérdemli a megyei rangadó titulust. A Sors azonban így rendelkezett és igényeinek kezdetben a vendégek tudtak jobban megfelelni: a tudósítások szerint aktívabban kezdték a mérkőzést és bár a pécsiek ez után átvették az irányítást, mégis a hazai háló zörrent először, Petrók révén. Az első félidő hajrájában beszedett pofon a fordulás után is benne maradt a hazaiakban, akik csak a 87. percben, Gyánó találatával tudtak egyenlíteni. A portugál élvonal egykori matadora csak a pontot tudta megmenteni, a trénert nem: vasárnap délután Matyi klubtulajdonos spontán sörözőlátogatásra invitálta Kiss vezetőedzőt, ahol rapidban kitette a szűrét. Az eset kapcsán Kiss tájékoztatásából még azt is megtudhattuk, hogy ki mit (nem) fogyasztott a rövidre zárt mítingen, az viszont örök titok marad, hogy rendezésre került-e a számla. A Pécs mindenesetre már nemcsak a klubszínek, hanem az elfogyasztott edzők száma tekintetében is kezd hasonlítani a Honvédhoz – kíváncsian várjuk, hogy a helyi kötődésű Mészárossal türelmesebb lesz-e a management.

Ajka – Gyirmót 4-1 A bajnokesélyes Gyirmót háza táján egyelőre még nem uralkodott el a féktelen futball-láz: rosszindulatú híresztelések szerint alig féltucatnyian kísérték el a csapatot az ajkai katlanba, bár ezen számokkal közismerten óvatosan bánunk. Nem volt óvatoskodás viszont a Gyirmót részéről, akik elrontott tizenegyessel, majd kapufával jelezték elszántságukat. Pechükre a hazaiak inkább a gólszerzéssel voltak elfoglalva, és a 38. percben megszerzett vezetés után a második félidőben a Szabó-Mihalecz tandem révén tíz perc alatt két berámolt találattal iktatták a mérkőzést. A hajrában még feljegyezhettünk egy gólváltást, majd Kiprich mester dünnyögését a jobban játszó és megérdemelten nyerő hazaiakról. Győzelmével az Ajka feljött a negyedik helyre és kettő pontra megközelítette áldozatát, amely a hétvégén a Baja ellen javíthat.

Bajai LSE – Videoton II 1-2 Az ellen a Baja ellen, amelynek élén Bognár Gyuri a tavasz folyamán másodszor is eredménytelenül próbálta kifosztani a játékautomatát besöpörni a három pontot. A két csapat helyezése alapján rangadónak számító összecsapáson a hazaiak győzelem esetén pontszámban utolérték volna a vendégeket, ahol a tudósítások szerint Hartyáni mester az orvos hathatós segítségével jelölte ki az utazó keretet. Az első félidőben a Baja Csordás révén gólig, a Vidi Mórinak köszönhetően kapufáig jutott, ám a végére a hazaiaknak nemhogy a győzelem, de a döntetlen sem jött össze. A 70. perc tájékán ugyanis a kadétok reménysége, Gyurcsó is rádöbbent arra, hogy már folyik a mérkőzés és három perc alatt megeresztett egy szabadrúgást, illetve egy passzt: az elsőből Papucsek, a másodikból pedig Olasz volt eredményes, így Gyurcsó a kanadai tabellán kettő, csapata a hagyományos táblázaton három ponttal gyarapodott.

Kaposvölgye – FTC II 0-2 Az alsóházban a templom egerével közeli barátságot ápoló két csapat összecsapását szemlélhették meg a Nagyberki futballpályáján egybegyűltek. A tudósítások szerint nagyjából ötvenen lehettek, de maguk a tudósítók csak ideig-óráig tartozhattak közéjük, mert a mérkőzésről nem sokat tudtunk meg. A Lipcsei-tanítványok Varga Bence és Pölöskey révén bizonyultak eredményesnek, így azzal a jóleső érzéssel szállhattak fel a hazafelé tartó buszra, hogy a pontszámok tekintetében nagyot léptek előre másodosztályú tagságuk megőrzéséért.

BKV Előre SC – Budaörsi SC 4-3 Igazi, gólokban gazdag derbivel ajándékozta meg a sors azokat, akik a veteményeskert, netán a Városliget helyett a Sport utcát választották vasárnapi programjuknak. A forduló előtt egy ponttal a Budaörs mögött tébláboló hazaiak huszáros rohamokkal próbálták eszközölni a helycserét, aminek hamar meglett az eredménye: a 7. percben már másodszor táncolt a labda a vendégek hálójában. A Budaörs mindenesetre nem jött zavarba és a hazai ciklon elvonulása után, a félidő közepén, szintén 7 percnyi időtartamban kétszer is Vezér kapujába rondított. A második félidőben a 60. percig kellett várni az újabb gólra, ez után pedig nagyjából 12 perces időközökben potyogtak a találatok, amelyekből a hazaiaknak sikerült eggyel többet szerezniük.

Győr II – Szigetszentmiklós 2-1 Az élvonalbeli edzőváltás a másodosztályban is megtette a hatását – Csertői Aurél „Arccal a támadófutball felé!” stratégiájának köszönhetően több győri légiós is a fakóban találta magát. Totadze a 3. percben egy jókora bombagóllal fejezte ki mellőzöttsége miatti neheztelését, és bár a második félidőben Béres még kiegyenlített, Molnár találatára már nem érkezett érdemi interpelláció a vendégek részéről a két piros lappal is fűszerezett találkozón. Várhidi „Mágnestábla” Péter aktuális kirohanásában értékelésében a légiósok szerepeltetését ostorozta és közölte, mindent megtesz, hogy ez az áldatlan állapot megváltozzon. Amíg a mester a színfalak mögött intrikál, addig a játékosok az ágyat nyomják, a csapat nagy része ugyanis a hét közepére ágynak esett, emiatt a hétvégi, Budaörs elleni erőpróbát elhalasztották. Az érintetteknek ez úton is jobbulást!

Barcs – Veszprém 2-1 Ritka, délibábos élményt tartogatott a mérkőzés: a vendégeknél két embernek is zuhanyjegyet osztott a feketerigó és egyikük sem Molnár Zoli volt! A két piros mellett a Veszprém két sérülttel is „gazdagodott”, egyikükhöz a mentőt is riasztani kellett. A kiállítottak közül Hevesi-Tóth a piros lap szemrevételezése előtt még beakasztott egy gólt a 71. percben, apróbb probléma, hogy akkorra a Barcselona már elspriccelt kettővel, így a számos emberveszteség mellett a pontok számában sem tudtak gyarapodást elérni a vendégek. A hazaiak Tatabányán, a Veszprém a Győr II ellen folytatja a bentmaradásért vívott hadjáratát.

Honvéd II – Tatabánya 0-1 Kieső helyen álló, 15 meccsen mindössze 10 gólt felmutató hazaiak, a pénztelenség hatására a hétközben bekövetkezett elnök- és edzőcserével „készülő” vendégek – az ilyen mérkőzések általában vagy nagyon jól vagy bűnrosszul szoktak elsülni. Most az utóbbi véglethez közelített inkább a mérleg nyelve, a Herédi örökségét átvevő P. Nagy László tanítványai Kocsis 53. percben bevert góljával konzerválták pozíciójukat a középmezőnyben, míg a Honvédnál megváltóként várt akadémistáknak (vagy legalábbis egy részüknek) egyelőre erősnek bizonyul a másodosztály.

A 17. forduló után a Pécs menetel az első osztály nirvánája felé 36 pontjával, őket a Videoton II (34), a Gyirmót (33) és az Ajka (31) követi. A góllövőlistát Mihalecz, az Ajka varázslója vezeti, aki idáig tizenötször puszított, mögötte Kormos (Baja) és Pölöskey (FTC II) menetel 11, illetve 9 dugóval.

Saját házunk tájáról szólva, a múlt heti tippjátékban öt szerencselovag próbált szerencsét, közülük kétballáb bizonyult a leghatékonyabbnak 17 pontjával, alig megelőzve az ezúttal 16 egységig menetelő snowblindet - a harmadik pozíciót jelen sorok írója kaparta össze vaskos 8 pontjával. Az összetettben snowblind (73 pont) alázza a mezőnyt, Stefan Derrick 39 pontnál araszolva a második, a harmadik helyen pedig 979122 jár, 34 egységgel. Részletek a táblában. 

Egyszerűsített tippszelvény a 18. fordulóra:

Gyirmót – Baja

BKV Előre – Ajka

Szigetszentmiklós – Budaörs

FTC II – Pécs

Veszprém – Győr II

Tatabánya – Barcs

Kozármisleny – Honvéd II

Videoton II - Kaposvölgye

27 komment

Címkék: összefoglaló nb2 nyugaticsoport

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr102749278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

979122 2011.03.18. 09:03:48

Gyirmót – Baja 3-0
BKV Előre – Ajka 2-3
Szigetszentmiklós – Budaörs (majd ha lesz) 2-3
FTC II – Pécs 2-2
Veszprém – Győr II 1-0
Tatabánya – Barcs 2-0
Kozármisleny – Honvéd II 3-0
Videoton II - Kaposvölgye 5-0

snowblind 2011.03.18. 09:06:42

Gyirmót – Baja 2-1
BKV Előre – Ajka 1-2
Szigetszentmiklós – Budaörs 2-1
FTC II – Pécs 1-3
Veszprém – Győr II 0-1
Tatabánya – Barcs 3-1
Kozármisleny – Honvéd II 2-0
Videoton II - Kaposvölgye 4-0

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.03.18. 09:20:15

Gyirmót – Baja 2-1
BKV Előre – Ajka 1-2
Szigetszentmiklós – Budaörs 2-1
FTC II – Pécs 1-2
Veszprém – Győr II 1-1
Tatabánya – Barcs 1-1
Kozármisleny – Honvéd II 1-1
Videoton II - Kaposvölgye 2-1

Futó Lada 2011.03.18. 09:42:00

Gyirmót – Baja 2-0
Kiprichnek megvan a maga baja, az ellenfél már csak hab a tortán.

BKV Előre – Ajka 1-2
"Mint a mókus fenn a fán,
Az úttörő oly vidám
Ajkáról ki se fogy a bauxit"

Szigetszentmiklós – Budaörs 1-1
A hazai öltözőben a mágnestáblát ismeretlen tettesek a helyi MÉH-telepre allokálták, ennek hiányában parafatáblán kiemelkedő eredmény az x.

FTC II – Pécs 2-1
Egy boldalvonalon túlra guruló labdát Lipcsei bal csűddel gurít vissza a 88.percben , és az védhetetlenül vágódik a pécsi kapu bal oldalába.

Veszprém – Győr II 1-0
A hazaiak Rugovics Vendelt 1:1-es méretarányban ábrázoló monlinóval készültek, de nem találták hova tették.

Tatabánya – Barcs 3-1
Az új edző megpróbálkozik a Csapó-Plotár-Vincze csatársorral...bejön

Kozármisleny – Honvéd II 1-0
De most őszintén....

Videoton II - Kaposvölgye 4-0
Lencse most már önbizalommal feltöltődve mehet vissza a Vidi2-be

kétballáb 2011.03.18. 10:14:54

Gyirmót – Baja 2:0
BKV Előre – Ajka 1:3
Szigetszentmiklós – Budaörs 2:0
FTC II – Pécs 0:1
Veszprém – Győr II 1:1
Tatabánya – Barcs 2:0
Kozármisleny – Honvéd II 1:1
Videoton II - Kaposvölgye 3:1

vérfarkas 2011.03.18. 10:58:34

Gyirmót – Baja 2:0
BKV Előre – Ajka 1:1
Szigetszentmiklós – Budaörs 1:0
FTC II – Pécs 1:1
Veszprém – Győr II 1:0
Tatabánya – Barcs 1:0
Kozármisleny – Honvéd II 2:0
Videoton II - Kaposvölgye 3:0

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2011.03.18. 10:59:46

Ismét egy új oldaladról ismerhettünk meg, Lotus :)
Vagy a magyar nb2 nincs is olyan messze a nemzetközi vizek partjától?

MágnesPeti 2011.03.18. 14:05:22

Gyirmót – Baja 2:0

BKV Előre – Ajka 4:1

Szigetszentmiklós – Budaörs 2:1

FTC II – Pécs 0:6

Veszprém – Győr II 1:3

Tatabánya – Barcs 1:2

Kozármisleny – Honvéd II 0:0

Videoton II - Kaposvölgye 3:0

housemd 2011.03.18. 17:04:26

Gyirmót – Baja 3:1
tulajdonképpen valahol viccesnek tartanék egy győri városi rangadót...

BKV Előre – Ajka 1:2
lépeget előre az ajka: szépen, szemérmesen

Szigetszentmiklós – Budaörs 1:3
mágnespetire nem fogadunk

FTC II – Pécs 2:1
Az új edző, Mészáros bejelenti, hogy az NBI. helyett a cél egy éven belül a clear csapat megteremtése. A játékosok thetán-szintjét megmérték és oxfordi személyiség-tesztet is kitöltöttek, így ezen a héten már Wittrédi védi a kaput, mert az eredmények szerint ő alkalmas erre.

Veszprém – Győr II 2:0
Tatabánya – Barcs 3:1
sose derült ki: a házigazda városban a taták bányásznak, vagy a tatákat bányásszák? nem mindegy

Kozármisleny – Honvéd II 3:1
megmártonsodva

Videoton II - Kaposvölgye 5:0

Balasnyikov 2011.03.18. 17:19:45

Gyirmót – Baja 2-1

BKV Előre – Ajka 1-1

Szigetszentmiklós – Budaörs 2-1

FTC II – Pécs 0-2

Veszprém – Győr II 1-2

Tatabánya – Barcs 2-0

Kozármisleny – Honvéd II 3-1

Videoton II - Kaposvölgye 4-0

Majom Miklós Fan Club 2011.03.19. 06:32:16

xenu nagyúrral a galaktikus hatalomátvételért!
akkor mostantól pécsen csak 1 milliárd évre adnak szerződést?

nbcee 2011.03.19. 09:05:00

Gyirmót – Baja 1-2
Ezt csak a Bács megyei szolidaritás mondatja velem.

BKV Előre – Ajka 0-1
Ezt meg 2001.

Szigetszentmiklós – Budaörs 2-2
Mittómén.

FTC II – Pécs 1-1
Legyen izgalmas a bajnokság, bár szívesen mennék Pécsre meccset nézni. Már csak a régi fociőrült játékelmélet-tanárom miatt is.

Veszprém – Győr II 1-3
Aurél támadófocit ígért, csak azt nem tette hozzá, hogy az ETO B-nek.

Tatabánya – Barcs 4-3
Ha nincs pénz, legalább gólok legyenek.

Kozármisleny – Honvéd II 0-0
Mert kell egy gólnélküli meccsnek is lennie.

Videoton II - Kaposvölgye 3-0
Mint a nagyfiúk.

Artie 2011.03.19. 10:08:10

@housemd: "tulajdonképpen valahol viccesnek tartanék egy győri városi rangadót..."

És ez így hogy? Gyirmót fel vagy ETO le?

Az de szép lenne, ha jövőre az ETO, a Gyirmót és az ETO 2 gyúrna a bajnoki címre.

979122 2011.03.19. 12:22:40

@Artie: embör!
Ha CsA valahogy kipottyantaná az ETO-t, úgy az ETO II - eredményétől függetlenül - menne az NB III-ba...

Artie 2011.03.19. 12:33:19

@979122: Na, megint tanultam valamit...:)

vérfarkas 2011.03.19. 12:55:49

@979122:
én úgy tudom, ha kiesne az ETO, akkor az ETO II eredménytől függetlenül nem az nb3-ba, hanem a levesbe menne. a másodosztályúaknak nem indíthatnak tartalékcsapatok az nb3-ban. Tavaly a Diósgyőr és a Nyíregy második csapata is így tűnt el a harmadosztályból.
csak mielőtt Artie rosszul tanulná meg :-)

housemd 2011.03.19. 13:09:27

@Artie: :D valahol.... de nem hiszem, hogy az ETO kieshet. van még annyi a Tarsolyban...
@Majom Miklós Fan Club: LOL... szerintem Xenu kinézte palotának a Magasházat

Futó Lada 2011.03.19. 15:36:09

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=B8dIq9Jmrt4#at=38

kicsit off a témához, de überkonkrét..(hangszórót igényel..)

Artie 2011.03.19. 17:59:35

@vérfarkas: Köszönöm, hogy aggódtok a szellemi felépülésemért...:)

@housemd: Azt gondolom, meglehetőst nagy anyázások kísérnék az ország legnagyobb exportőrének részéről is, ha ez nem így lenne (mármint a Tarsoly nagyobbra nyitása, ha kiesés felé menne a történet).

979122 2011.03.21. 08:37:14

@vérfarkas: hmmm. Lehet.
Ennyire nem olvasgatom részletesen a versenykiírást (ami azért nem épp szentírás, mint tudjuk...). A lényeg, hogy első és második csapat nem szerepelhet azonos osztályban.

979122 2011.03.21. 08:41:09

@Futó Lada: vazze... Ezt nem kellett volna.

Stefan Derrick 2011.03.22. 11:21:11

Gyirmót – Baja 2-1
BKV Előre – Ajka 1-1
Szigetszentmiklós – Budaörs 2-1
FTC II – Pécs 1-1
Veszprém – Győr II 1-0
Tatabánya – Barcs 3-1
Kozármisleny – Honvéd II 1-3
Videoton II - Kaposvölgye 4-0

Zigi 2011.03.22. 11:28:32

@Stefan Derrick: Izé, ez a forduló már lezajlott, az elmúlt hétvégén:)

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.03.22. 11:36:36

@Stefan Derrick: @Zigi: A szigetszentmiklósi meccset halasztották, azt figyelembe lehet venni, a többi sajnos időn túli. Kész van már a tábla, de majd utólag beírom azt az egyet.

Stefan Derrick 2011.03.22. 23:07:14

@Zigi: @Black Lotus: Hm, milyen igaz. :) Az elmúlt 1-2 nap kissé nyomtalanul suhant el mellettem, így azt sem vettem észre, hogy volt hétvége (persze feltűnhetett volna, mert azért a BL-t nyomon követtem közben. Na, mindegy.

Artie 2011.03.23. 09:36:00

Lotus, fészkukk rulez?!:D
süti beállítások módosítása