HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Elcsehsztük

2013.08.15. 09:11 Black Lotus

Kicsit héderezünk még a tegnapi mérkőzés élményeitől, mely során válogatottunk védelme időnként annyira volt tisztában a labda aktuális helyzetével, mint Coulibaly gólkirály azzal, mely ország mely kontinensen található. Emiatt reggeli gyanánt vendégjátékost szerződtettünk Artie személyében, aki új, érdekes elméletében azt próbálja bizonyítani, hogy a 3. évezred legismertebb magyar műalkotása tekintetében mindmáig tévedésben van a magyar sportszerető társadalom, a mű készítőjeként nem azt ünnepeljük, aki arra rászolgálna, a BDSRSTNT! Ez úton is köszönjük a megküldött írást, melynek örülünk, mint létszámfelettivé vált diósgyőri megélhetési labdarúgó az iránta mutatkozó (konkrétum nélküli) élénk érdeklődésnek. Át is adnám a szót.

Sajnos én a szójátékokkal nem tudok olyan parnasszusi magasságokba repülni, mint H.Iván szakújságíró, így a meglepő és egyedi csehül állunk fordulatról már lemaradtam, a tegnapi kiemelkedően harcos szerethető teljesítménye után azonban kénytelen vagyok a Nagyérdeművel megosztani egyrészt valami fárasztó és kényszeredett szójátékot, másrészt az elméletemet, hogy Az elhíresült pénisz c. remekműnek vajon ki is lehet az alkotója. Teszem ezt azért, mert az a magát szakembernek tartó, szövetségi kapitánynak álcázott rajzművész, akinek a tegnapi meccs után még van pofája pozitívumokról beszélni egy olyan cseh csapat ellen, amelybe a játékosokat rendőrségi kényszerítő intézkedéssel gyűjtötték össze, nem érdemli meg, hogy arról értekezzünk csak és kizárólag, hogy mi történt a pályán. A Vanczák-kapufa megvolt, ott nem volt kipattanó, itt van, tessék belőni.

Szóval volt ez a tegnap meccs, ahol a szakemberkapitány az irányítóban játszó (vagyis francot, hónapok óta nem játszó) Koman kimegy szélre, a szélen játszó Kovács bemegy irányítóba, a semmit nem mutató, Diósgyőrből valószínűleg elküldendő Kádár játssza a balbunkót, Völgyi Dani a keret közelében nincs, Varga Roli viszont ott van, mert közli a kapitány, hogy remek tavaszt futott, ami bizonyára igaz, mert ha egy csatár ősszel rúg nagyjából 9 gólt, és nem kap válogatott meghívót, mert nem elég érett hozzá, tavasszal meg kábé hármat, akkor jól játszik – hát nincsenek illúzióim. A magyar védelem végül is jól állt a lábán, amennyiben a védelem tagjának számít Bogdán Ádi, mert amúgy azon ment a para, hogy Vanczák vagy Kádár játszik szarabbul, és ezt a meccs végéig nem sikerült egyértelműen eldönteni. Arról, hogy Vili a legjobb sebőki és dragóneri hagyományokat követve hasznosabb az ellenfél kapuja előtt, mint a sajátjánál, pedig szívesen lemondanánk, mert nem az a dolga. Mit tetszenek mondani? Hogy nem baj, ha egy védő segíti a támadásokat? Nem, az valóban nem. De ha nem rosszak az emlékeim, akkor az olyan emberek, mint Dani Alves, Lahm, Maicon, a valaha-volt-jobb-bunkó Ramos, A. Cole, és még sokan mások, akik idejük jó részét szélsőhátvédként töltik, szintén használhatók támadásban, de mintha nekik nem az lenne a szerepük, hogy lőjenek gólt, mert a támadójátékunk vagy azért impotens, mert nincs értékelhető csatár a pályán, vagy ha az van, épp csak a labdát nem tudjuk eljuttatni hozzá, mert nincs értékelhető irányító (Kovács, Hajnal), nincs értékelhető szélső (Koman), aki meg van, ő sem sokat ér, mert az egyszem csatárunkat a cseh B is leveszi.

Ennyit a meccsről, következzen inkább a mai nap legfontosabb felismerése: ki készítette a Rajzot? Emlékeztetőül:

faszrajz.jpg 

Bevallom a t. olvasónak, hogy a rajzot a subbán leltem, és az egyik ottani komment indította a gondolatmenetemet. Mert mit is látunk a rajzon? Tessék elolvasni a szöveget. Megvan? Na még egyszer. Észrevettétek? Nem? Nem baj, én sem, nem arra figyeltem: pont van a nyomtatott nagy I fölött. Ugye? Ez akkor megvan. Mit is jelent ez?

Gondolkodjunk, Béláim. A nyomtatott nagy I fölé ugye nem kell pontot tenni. Van azonban egy ország, ahol bizony tesznek, mert létezik náluk az olyan i, amint nincs pont, pl. ebben a szóban: kapı. És ezt ha nagy betűvel írjuk, akkor úgy fog kinézni, hogy KAPI. Az i-nek a párja pedig nagyban az İ. A pont nélküli i ugyanis valójában nem is i, vagyis dehogynem, csak az az i, ami a magyarból már kihalt veláris i, a mély hangrendű i. Ez még egyébként nálunk is megmaradt a nyelvben, csak már nem így ejtjük, tessék ragot illeszteni a következő szavakhoz: nyíl, híd, bízik, férfi (nem, az nem jó, hogy férfinek, ott a többes számmal kell próbálkozni, az egyértelmű). Elhagyván a nyelvészeti vonalat, elárulom, hogy melyik országról beszélünk, ha még valaki nem jött rá: Törökország. Vagyis feltehetőleg a fenti írást és rajzot olyan ember készítette, aki török vonalon nagyon jól mozog, és akinek minden második mondata az, hogy ő virágoztatta fel a török focit, és minden magyar-töröknél ő a Felkent Szakértő (nem tudom, az iszlámban van-e ilyen, hogy felkent, ha nincs, elnézést kérek a muszlim hívőktől). Ilyen embert pedig egyet ismerünk, ugye?

A győri rejtély tehát megoldva, a rajzot valóban nem Szerethető Sándor készítette. És hogy hogy jött ez a tegnapi teljesítményhez?

Fasz tudja.

 

18 komment

Címkék: egervári vendégszerző elgondolkodás

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr805461525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

housemd 2013.08.15. 12:57:54

:D tetszetős, különösen a nyelvészeti fejtegetésed, Kedves Artie...
a meccsről, mert valahol ki kell adnom, és mégsem mehetek az nso.hu-ra:
miéééért? istenem miéééééért rakjuk be Kovács Pistikét, akit egy erősebb szellő elnyom, nemhogy két knédlin hízott cseh középpályás, minek is, "árnyékéknek"????? mármár hajlamos lennék némileg felmenteni a hátsó védelmi négyesünket, mert valaha volt birodalmi társaink úgy gyalogoltak át rendre a középpályánkon, hogy nem ütköztek (ismétlem, ütköztek!) ellenállásba. mert hogy se Koman, se Árnyékék Pistike, se Pintér (őt is most rúgták ki nem?) nem állt elébük. nagyjából egyszer se.
Hátul Kádár rejtély, Vanczák ezzel kompenzál (ő legalább érzi, hogy hátul szar, ezért megy előre), az első félidőben meg határozottan az volt az érzésem, mintha Korcsmár és talán a többiek is arra játszanának, hogy Juhász égesse meg magát minél jobban. ijesztő volt. nem biztos hogy szeretnék pótselejtezőt játszani...
hogy valami pozitív is legyen: Dzsudzsi nagyot ment, és bátor is volt, és becserélése után Bödén is látszott, hogy nagyon ki akarja szolgálni Szalait. sőt, amikor Pistike lement (vajon őt is leckéztetni akarták?) még Komannak is volt értékelhető megmozdulása.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2013.08.15. 12:59:48

Ehhez nehéz mit hozzátenni, mert szóról-szóra így van.
Azért próbálkozom: Irányító nélkül kurva nehéz focizni. Naálunk az úgymond karmester D. Balázs labdarúgó, aki kurva jól elvolt tegnap is magával, sőt, még a labdával is, csakhát ő szélső (tegyük hozzá: a jobbik fajtából.) Ha már nincs védelmünk, akkor menjünk tovább a régi úton, és rúgjunk TÖBB (vagyis nem ugyanannyi) gólt, mint kapunk - de ezt Szalai hogy a picsába oldja meg, ha csak a 60-as évekből ismert módon felíveléseket, meg magas beadásokat kap? Nem Nyilasi ő bazmeg, bólints, Ádi? Be lehet hozni "jön" Bödét, akkor sem lesz, aki megszervezi a kurva támadójátékot. Bejött Hajnal T. labdarúgó, aki néhány egészen elkeserítő elbaszással vetette észre magát, előtte szerepelt még úgymond t, mint támadó középpályás státuszban bizonyos K., mint Kovács (vagy kiskorú?) István, akit ez a cseh Z-válogatott ledarált, pogácsává gyúrt, megsütött és két szelet kenyér közé téve megevett kímélő reggeli gyanánt.
Teljesen inkoherens ez a kommentem, még mindig a tegnapi sokk alatt állok, ennyire szar magyar válogatottat Sebők Vili óta nem láttam, botrány volt, ami folyt a pályán, nagyon szánom azt az (állítólag) 19.000 embert, aki ezért pénzt adott.
Mondhatták volna, hogy ez egy ilyen uriburi edzőmeccs, elbohóckodunk, futkározunk, leszarjuk, hazamegyünk - akkor legalább nem kellett volna idegeskedni rajta. Így viszont elszívtam a 2 óra alatt 8, usque 10 cigit és idegösszeroppanást kaptam a stream előtt, és nem a minősége miatt.
Mi volt a taktika, eSanyi bácsi?
Szaladgálunk fel-alá, aztán majd bemákolunk valamit, a Bogdán meg majd kivéd mindent - ami persze úgy sem számít, mert tétmeccsen Szürke Mackógatyát védetem úgyis?
Á, faszom, kár ezen agybajt kapni, de akkor is fogok, most és mindörökké, mert ez a mi csapatunk, dehát most nem, nem, nagyon nem szerethető arcát mutatta, jóformán minden percét utáltam ennek a meccsnek.
Inkább iszok még egyet, attól kevésbé lesz szar.

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2013.08.15. 13:17:56

A cikkhez: kedvencem az ilyen i-betűzésben a Tibor név, melyet főleg az idősebbek nem átallanak Tíborként emlegetni.
A meccshez: az első gólnál sztem Juhász hibázta a legnagyobbat, a többiek utána már nem tudtak rendesen tolódni. Igaz, előtte és utána sem tudtak. Komant szeretem, de az utóbbi időben túl sok jó meccse nem volt, Hajnal pedig nálam Priskin 2. Alibi, okádék, hulladék. Mint a játékunk.

Artie 2013.08.15. 13:25:38

@housemd: @The Drunken Master (a.k.a. Eltiron): @Dr. KOTász (Cobretti hadnagy): Kedves uraim, egyrészt köszönöm az elismerő szavakat, másrészt maszkimálisan a számból vettétek ki a fogsoromat.

K. István témához lásd még - kiemelés tőlem: labdabiztos.blog.hu/2013/08/07/a_harmadik_bohocliga_3_fordulo_beharangozo/fullcommentlist/1#c20407956

Artie 2013.08.15. 13:29:45

@Artie: Támadt még egy gondolatom, amit most fejtettem ki Lotusnak, idemásolnám:

kimondottan jó, hogy nem esett be Guzmics fejese és védett Drobny egy kibaszott nagyot, mert ha az beesik, most Bukarestig azt hallhatnánk, hogy egy év alatt kétszer is megvertük az Eb-negyeddöntős cseheket
pedig az meg ez a cseh csapat egy valamiben volt közös az Eb-n szereplő cseh csapattal, ugyanolyan mez volt rajtuk

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2013.08.15. 13:37:25

@Artie: Na, azért a júniusi felhozó meccs meg az augusztusi muszájmeccs között több mint egy év telt el.

Blobov 2013.08.15. 13:43:54

Végre olyan írás, ami tényleg arról szól, amit tegnap láttunk. Mert az NS tegnapi tudósítását olvasván ( www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/magyarorszag-csehorszag-2271077) olyan érzésem volt, hogy bizonyára rosszul láttam azt a helyszínen, hogy fogalmunk sincs, hogyan kellene támadni (az első félidőben a támadásaink zöme úgy nézett ki, hogy 6-7 játékosunk hátul maradt, 3-4 támadó próbált valamit kezdeni a 7-8 csehvel), valamint ha koncentrálnak a csehek, akkor a védelem közepén akkor mennek át, amikor akarnak...

Muhammad Balfas 2013.08.15. 17:46:32

Csak nem az az úriember fogalmazta meg ezt a kultúrált kritikát, akinek a vezetése alatt a válogatott kikapott a pincérekkel és kamion sofőrökkel felálló Izlandtól..?

fran7 2013.08.15. 17:51:26

Amit különösen szeretek Esanyiban, hogy behívja kis Kokót, aki együtt edz 3 napaot a csapattal, majd berakja a darálóba, hadd égjen meg szerencsétlen. Kanta ugyanígy lett elüldözve a válogatottól, s még csomóan. Kerítünk egy olyan helyzetet, amit képtelenség megoldani, ráadásul segítséget sem kapott senkitől. Gratulálunk rajzoló, erre vagy képes a fociban, miért nem csapatot építesz inkább.

szemtanú 2013.08.15. 18:02:10

Taktika, stílus, ugyan már, egy kreatív játékosokból álló csapatnak, akik még szerethetők is.
Az nagyon durva volt, hogy a csehek előbb értek a kapunk elé, mint a védőink, és előbb értek hátra, mint a támadóink.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.08.15. 18:13:48

Én nem azt mondanám, hogy szar volt a védőmunka, inkább úgy: a védőink egész ügyesen próbálták helyzetbe hozni a cseh csatárokat. De rábasztak, mert azok meg olyan bénák voltak, hogy tíz centiről sem találták el a kaput, úgyhogy még a zsetont is bukták, isten nem ver bottal.

Drago Brutic 2013.08.15. 18:51:34

Sajna lemaradtam a meccsről. De így legalább szerettem volna rózsaszínben látni az eredmény alapján. Kár, hogy elvettétek az illúziómat :)

buday008 2013.08.15. 20:01:29

csányi sanya megoldja....majd ezt is xd

Muhammad Balfas 2013.08.15. 22:35:34

Tök mindegy. Ha a románokat sikerülne megverni, senkit se fog érdekelni ez a meccs. Ha meg kikapunk tőlük, akkor meg nem számítana hogy itt győztünk.
A tétmeccseket kell hozni. A barátságos a kísérletezgetésre meg a hibák megfigyelésére való.

Artie 2013.08.16. 08:53:35

@Ches Desmond: "Az azonban vitathatatlan, hogy nem toltuk fel eléggé a védekezésünket" (B. Ádám, válogatott és válogatottszintű kapus)

Felteszem, volt valaki az öltözőben, aki kitalálta, hol kell lenni a védelmi vonalnak. Bár Csertői és Esanyi óta tudjuk, hogy a taktika csak magyar demagógia.

Stefan Derrick 2013.08.16. 17:44:31

Felfoghatatlan Hajnal erőltetése (kezdő lesz a románok ellen, abban biztos vagyok), meg az is, hogy amint azt előttem is többen leírták, mi a Rajzmester kedvenc műtárgyáért nem játszunk arra, hogy lőjünk több gólt, mint az ellenfél, ha már a védelem nem jó semmire, mivel jelenleg jó magyar védő nincs. De nem, a Rajzmester egy csatárt tesz be, meg két szűrőt, akik közül az egyiknek még csapata sincs, plusz betolja Bödének a 15 kilós Kovácsot, meg végig játszatja az élete legrosszabb formájában lévő Komant. Szerencsére a románok kapitánya is ugyanekkora hülye, így marad némi esélyünk.

Artie 2013.08.16. 18:02:04

@Stefan Derrick: Ja, az egyik picurka, a másik fasz. Szép páros. Bár nem a méret a lényeg.
süti beállítások módosítása