HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Sarokba állítva

2021.10.19. 09:59 Futó Lada

A FIFA és az UEFA példás szigorral súlyt le minden olyan szurkolói megnyilvánulás, vagy rendbontás esetén, amik nemcsak, hogy nem valóak a labdarúgó mérkőzésre, de egyenesen negatív színben tűnteti fel a labdarúgást. Azt gondolom, hogy ez mindenképp helyeslendő dolog. A foci egy emocionális sport, nyilván az nem várható el a nézőktől, hogy egyenes háttal, helyükön ülve, kis zászlócskákat lengetve bíztassák kedvenceiket. Az is utópisztikus, hogy egy kimaradt helyzet, vagy tévesnek vélt bírói ítélet kapcsán Szókratészi szónoklatot intézzenek a pályán lévő irányába. Az akkor nem focimeccs, hanem valami egészen más. Az is igaz viszont, hogy ez egy sport, és illik valamilyen szinten tisztelettel viseltetni mind az ellenfél, mind pedig annak szurkolói iránt, mert ez már csak egy ilyen dolog.  Nehéz dolog nyilván távol tartani a sportmérkőzést a napi élettől, kivonni a politikából, de egy focimeccsnek a fociról kell szólnia, a játékról, a meccseről.
A FIFA és az UEFA - na jó, és az MLSZ - ilyen jellegű törekvései előtt tehát emelem kalapom, viszont csak abban az esetben, ha ez következetes, mindenkire egyaránt érvényes, és nem esnek túlzásokba.

"Az angol labdarúgó-válogatottnak soron következő két, hazai pályán az európai szövetség (UEFA) égisze alatt játszott mérkőzését zárt kapuk mögött kell vívnia a nyári Európa-bajnokság fináléja során történt szurkolói zavargások miatt.
A kettőből egy zártkapus büntetést két évre felfüggesztve szabott ki a nemzetközi szövetség (UEFA),emellett
100 ezer svájci frankos (36 millió forint) bírságot is kapott az angol szövetség (FA)"

"Az angolok elleni rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt a következő VB-selejtező mérkőzését zárt kapuk mögött kell vívnia a magyar labdarúgó-válogatottnak, további egy zártkapus büntetést pedig két évre felfüggesztve szabott ki a nemzetközi szövetség (FIFA).A magyar szövetség (MLSZ) ezen kívül 200 ezer svájci frankos (65 millió forint) bírságot is kapott. "

A két eset közötti különbség, hogy az első egy EB döntőn történt, és 3 hónap átfutása volt, a másik egy selejtezőn, és 2 hét alatt megszületett a döntés.  Következetesség, egyenlőség.  A fociban egy ideje a pénz az úr. Van a fair play, és különböző felzárkóztató programok a kisebb labdarúgó-nemzetek számára, de az a lényeg, hogy ahol nagy pénz van, ott még nagyobb legyen.
Akár a FIFA akár az UEFA hatalmas összegek felett rendelkezik, és nem ellensége saját zsebének. A bajnokok ligájában csak a bajnokok szerepelnek? Nem. Oké, ne legyünk álszentek, vélhetően kevesebb nézőt vonzana a Traktor Cseljabinszk - Metallurg Szkopje mérkőzés a főtáblán, mint mondjuk a PSG-Real, tehát ennek kapcsán valahogy biztosítani kell, hogy utóbbi kettő akkor is ott legyen, ha éppen nem lecsúszik  a bajnoki címről.
Tény, hogy a magyar foci nem tölt be központi szerepet a világ labdarúgásában jelenleg, és ami a pénzt illeti, ott gyakorlatilag egy kerekítési hiba vagyunk. Az is tény, hogy semmivel sem lenne jobb nekünk, ha az angolok (németek, románok, szlovákok , hollandok, stb)  is büntetést kapnának hasonló esetekben, viszont nem lenne a hátrányos megkülönböztetés érzete.   ( Idehaza az MLSZ szinte minden forduló után bünteti az Újpestet, a többi csapatnál  a kirívó eseteket megtorolja, de nincs következmény. A csapatok röhögve kifizetik a büntetést, és következő fordulóban mehet tovább ugyanaz )

Ez így sosem fogja elérni a kívánt hatást. Mi következhet még?

"Az UEFA a VAR segítségével vizsgálja, hogy az angol szurkolók kifütyülték-e a magyar himnuszt. A hangfelvételen vonalakkal jelölték a különböző eseményeket, és eszerint a fütyülés már a himnusz előtt elkezdődött, így a szervezők hibája mindössze, hogy rossz időpontban játszották be a magyar himnuszt, emiatt 5000 font büntetés megfizetésére kötelezték a Wembley hangosítását végző céget" 

"Az UEFA 2 szektor bezárására ítélte az andorrai válogatottat, mert az Andorra -Franciaország mérkőzés elején , közvetlen az UEFA ellenőr mellett álló andorrai kéményseprő nem tudta a Marseilles szövegét, és az utolsó két sor helyett csak fütyülte a dallamot, ezzel kifütyülve az ellenfél himnuszát"

"Az UEFA vizsgálja a Németország - Montenegró mérkőzésen történteket. A 2. félidő 78. percében a vendégek szereztek vezetést, és a kapu mögött ünneplő gólszerzőt többen sörös poharakkal dobálták meg. Az UEFA véleménye szerint csak az októberfest eseményeit akarták népszerűsíteni, és a gólszerző teljesítményének elismeréseként több különböző bajor sörrel kínálták meg a játékost. A nézők roppan fegyelmezetten a helyükön maradtak végig, ezért volt szükség a poharak más módon történő játéktérre juttatásáról. A söröspoharakban levő sör hőmérséklete azonban az UEFA által előírt standard felett volt, ezért a német szövetséget megrovásban részesíti."

"Az UEFA a Finnország - Spanyolország mecssen történtek miatt. A pálya fölé berepült egy HUFI -LUFI feliratú léggömb, ami a napokban újra megerősített magyar-finn rokonság tagadását hirdeti, viszont az UEFA rendezvényei tilos mindenféle politikai vélemény-nyilvánítás, mert az nem tartozik a labdarúgás kultúrájához, ezért a finn válogatott a következő haza meccsét nézők nélkül, tengerszint alatti magasságon köteles lejátszani."

"A FIFA vizsgálja a lehetőségét annak a szabálymódosításnak, hogy a stadionok világításakor ne csak fehér- hanem fekete fényű lámpákat is használjanak. Amennyiben a szabály visszamenőleges hatályú lesz, akkor várhatóan az Eger SE csapata kérvényezi, hogy hazai pályán visszamenőlegesen lejátszhassa újra a 2012-13-as bajnokság mérkőzéseit, mert pont ilyen világítás volt akkoriban a stadionban. "

Persze nem csak a szövetség a hibás , hiszen kettőn áll a vásár, és ostobaságért nem kell messzire menni.

"Az MLSZ vizsgálja a DVTK-Loki meccsen történt rendbontást. A nézőtéren az egyik néző a himnusz alatt letérdelt, hogy megkérje kedvese kezét, de a körülötte állók ezt a nemzeti kultúra elleni támadásként értelmezték, és kisebb verekedés alakult ki emiatt. A félreértések tisztázása után a szektorban tartózkodó ultrák rövid tüzijátékkal köszöntötték az ifjú jegyeseket. Az MLSZ vizsgálat után , a térfigyelő kamerák segítségével beazonosították a fiatal párt, és mivel miattuk alakult ki a szituáció, ezért örökre kitiltották őket a stadionból."

"Az MLSZ indítványozta a Fradi-Újpest mérkőzés játékvezetőjének eltiltását. A szakadó esőben megrendezett mérkőzés 2. félidejének közepén kisütött a nap, és megjelent az égen egy szivárvány. A kiskorúak védelmében a játékvezetőnek azonnal be kellett volna szüntetnie a mérkőzést, és a TV közvetítést is meg kellett volna szakítani, vagy csak közelképet mutatni a pályáról."

"Az MLSZ kérésére a magyar válogatott a következő 2 hazai zártkapus meccsét a Wembley-ben fogja lejátszani. A Puskás Arénát nem zárathatják be, és így az angolok is megkapják a büntetést, ha csak közvetve is - nyilatkozott a szóvivő."

A fenti idézetek jelenleg csak a képzelet szüleményei, remélhetőleg nem fogunk velük újságok sportrovatában találkozni, de a középkorban is volt olyan vicceskedvű blogger, aki arról írt, hogy a föld nem is lapos, hanem gömbölyű..

 

2 komment

Címkék: uefa bünti zárt kapu

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr5216727380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fulmerz 2021.10.26. 11:33:20

1-2 heti rendszerességgel mindig felnézek ide, hátha... Köszi Lada!

kétballáb 2021.11.20. 13:34:52

Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szívesen látnám újra...
süti beállítások módosítása