HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Körkérdés válogatott előtt

2009.09.03. 13:30 végh hanta

A magyar labdarúgó-válogatott őszi vb-selejtezői miatt ezúttal rendhagyó rovattal jelentkezünk, ám sportnagyságainktól, kiváló sportembereinktől ezúttal is reméljük: kendőzetlen őszinteséggel válaszolnak felvetéseinkre. (Sport Extra)

Amennyiben a szakmailag feddhetetlen Sport Extra, valamint a Metropol és egyéb újságok megengedhetik maguknak, akkor a magyarfoci iránt elkötelezett Labdabiztos sem maradhat ki a sorból. Szerkesztőségünk ugyanazt a két kérdést tette fel interjúalanyainak.

1. Mit vár a válogatott előtt álló mérkőzésektől?
2. Ha Ön lenne a szövetségi kapitány, milyen taktikával küldené pályára a csapatot?

Duró József (korábbi válogatott játékos)
1. Hát, hogy is mondjam. Az úgy van, hogy ha az a portugál gyerek elfut a szélen, és bepasszolja annak a bosnyáknak az Ajaxból, akkor égünk. Ja, hogy nem egy csapatban játszanak? Az egyik Barca, a másik meg Real? Úgy más. Szóval a lényeg, hogy a vonalnál fogjuk meg őket.
2. Én mindenkit a vonal mellé állítanék. A modern labdarúgásban már senki sem erőlteti a közepet. Egy kapus, mer' az kell, két-két szélshőhátvéd minden oldalon, egy középpályás minden égtájon, meg a Sanyika.

Verebes József (korábbi szövetségi kapitány)
1. Ezekkel? Semmit. Ibike drága, egy piros multit lesz szíves! Hol vannak ezek egy Klauszhoz, vagy egy Ivanicshoz képest? Hannich Peti úgy forgatná meg ezt a Gyepest, mint a Standard ellen 83-ban azt a belgát. Hirtelen azt sem tudta flamand-e, vagy vallon. Tudja, mi akkor még telt házzal játszottunk Győrben!
2. Adják ide, és megmutatom. Totális futball kell. Még a masszőr is támad. Az orvosi stábot meg lecserélném. Az elmúlt évben egy labdát sem szereztek, pedig elég időt töltöttek a pályán. Lehet így futballozni? Na ugye.

Saskőy Szabolcs (korábbi játékvezető)
1. A svédekre jó az oddsz Besztercebányán, így ott északi győzelmet. A portugálokat Szabadkán tettem meg vendégre, és Brassóban döntetlenre. Az egyik netes irodában pedig dupla magyar siker. Ha már az egyik bejön, szakítok.
2. Lássuk csak, a hazai döntetlen esélyesként jól fizet a svédek ellen, ott védekeznék. A portugálok elleni 0-7-re Gyulán adnak a bukinál kilencszerest, tehát kicsit felforgatnám a csapatot. Ha a csoportból nem is, zsebből kiviszem őket Dél-Afrikába.

Tóbiás Lajos (korábbi megyei szintű játékos)
1. Nem is tudom. Talán jó focit szeretnék látni. Megvan a jegyem mindkét meccsre, csak még nem tudom, hogy érek oda. Az utógyújtó szarakszik a Skodában, vonattal meg hat óra Pest. Nem tudom. A Mágus mit mondott? Kikapunk? Akkor az úgy lesz. A Mágus nagyon tuggya, olvastam a könyvét.
2. Azt hiszem Lenti, vagy Bázakerettye ellen úgy játszottunk egyszer  döntetlent, hogy begurult a labda az árokba, oszt' egész meccsen azt kerestük. Az idő meg lepörgött közben. Szóval a hazai két ponthoz az kell, hogy valaki akkorát bikázzon a lasztiba, hogy az átszálljon a lelátón túlra, ki a Keleti érkezési oldalára. Mire visszahozzák megvan a remi. Lehet menni a büfébe zsírosdeszkáért. De a Mágus ezt nem mondta?

Dr. Kolosi Péter (az RTL Klub műsorigazgatója)
1. Mikor lesz? Szombat este? Kiugró nézettséget. Ahogy hallom, csak negyvenezren mennek ki. Akkor marad még nyolcmillió potenciális néző. A fele 18-49-es korosztály. A konkurencia biztos Mel Gibsont ad, azt szereti kb. a harmada. Szerintem beteszünk egy jó Bud Spencert.
2. Babos a kapu előtt - hatalmas kereskedelmi tévés humorral - hagymás babot kevergetne. A tizenhatosra betörő Berg felborítja, mire pofozkodni kezdenek. Lehetne benne még olyan vicc is, hogy azt mondja valamelyik svéd: Bunkó vagy, Larsson! Valaki meg közben beleléphetne a vizes vödörbe.

8 komment

Címkék: körkérdés beharangozó válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr211357149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2009.09.03. 16:00:04

BRÉKING!

A szerkesztőség nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó tagja egész napos próbálkozás eredményeként néhány perce telefonvégre kapta a kenyai Masai Mara Nemzeti Parkban tartózkodó Lothar Matthäust, aki egy vegetáriánus hím oroszlán hasának vakargatása közben készséggel válaszolt kérdéseinkre:

1. Magyarországi munkavállalásom óta kiemelt figyelemmel kísérem az Önök labdarúgását. Különösen tegnap este óta, amikor megkaptam az Ibrány csapatának szertárosi pozíciójára vonatkozó, rendkívül megtisztelő ajánlatot, melyet ügyvédemmel tanulmányozunk. A svédek ellen küzdelmes mérkőzést várok, melyet egy fákin gól fog eldönteni a 89. percben. A gólt Gyepes Gábor rúgja majd, de azt kérem, ne kérdezze, hogy melyik kapuba.

2. A kérdését értelmetlennek tartom, ugyanis a válogatott ideális felállását és a követendő taktikát is láthatta a nagyközönség akkor, amikor irányításom alatt a válogatott a miami mocsárvilág szélén imbolyogva is könnyedén múlta felül Antiguát. Ezen győzelem értékét mutatja, hogy az azóta eltelt időszakban a vb-selejtezőkön Antigua oda-vissza leigázta Arubát, majd hazai pályán megszorongatta Kubát. (www.rsssf.com/tablesa/antig-intres.html). Az általam ideálisnak tartott kezdőcsapat tehát: Rabóczki – Vermes, Böjte, Koller, Vanczák – Vadócz, Feczesin, Tőzsér – Priskin, Rajczi, Sitku. A kispadon: Vlaszák, Regedei, Balog Z., Takács Z., Kapcsos, Majoros, Bori, Ferenczi. Hogy ez a csapat hány góllal verné a svédeket? Lássuk csak… Mit mond? Hogy kell még egy cserejátékost megnevezni? Most nehéz helyzetbe hozott… Hívjon vissza egy óra múlva, addig előkerítem Filipovicsot!

Kiß B. 2009.09.03. 21:23:16

1. eGoli (Johannesburg)
2. Győzelem vagy halál!

istenhátmögött 2009.09.03. 21:51:02

honositani kene egy beckenbauert szakkomentartornak es valami normalis sportriportert asszem errol kene cikkezni... nyilasi tibi ba pedig amiot feljutott a fagyi csak lila melegitoben futkarozik a normafanal, csak hogy egy kis bulvart is vigyek bele, oknyomozas vagy mi a fene

Futó Lada 2009.09.04. 09:33:59

1. Én csak a kezdési időpontot várom...
2. Eddig titkoltuk, de most itt lenne az idő bevetni a legendás Jascsák-féle támadó-kapus stratégiát.

sunbird75 2009.09.04. 10:19:02

1. Szabófi Feri bácsi, sós perec, szotyi, tökmag és sör árus: én azt a 42 ezer embert várom.

2. Totya, vezérszurkoló: Hááá, ha én lennék a Kúman, akkó azt mondanám a srácoknak, hogy csináljanak szabadot az Isaksson kapujától max 20 méterre oszt majd a Dzsuzsi bevarrja, oszt ennyi.

Stefan Derrick 2009.09.06. 19:49:25

Hajnalt soha többet nem szeretném válogatott mezben látni. Pont, mint Détári anno. Félti a lábát, és elbújik. Még soha nem láttam jól játszani, csak a klubcsapataiban.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.07. 08:05:50

Bár a svéd meccs már elment, nézzük a portugálok elleni találkozóra.

1. Mit vár a válogatott előtt álló mérkőzésektől?
Vért, szenvedést és könnyeket. Küzdelmet, bátor játékot, érezzem, hogy megdöglenek a sikerért.

2. Ha Ön lenne a szövetségi kapitány, milyen taktikával küldené pályára a csapatot?

egyértelmű 3-4-1-2, két futó szélsővel. Három középső védő (Vaskó-Juhász-Gyepes mondjuk), két "wing back" akik a vonalat és környékét odavissza felszántják (balra jó lenne Dzsudzsák, Halmosi, vagy akár Huszti is. ha a védekezés büdös nekik, akkor Leandro. jobbra fájó Bodnár hiánya, rábeszélném, hogy most az önsajnálatnál a csapat segítése fontosabb). Két labdaszerzésre is alkalmas középpályás, egymást váltva (Dárdai és Vass Ádi), melléjük egy szervező középpályás (ez lehetne Gera, ha képes felnőni a feladathoz, hogy jól kéne játszani végre megint; ha nem, akkor marad Buzsáky). Előre támadó középpályás, javarészt középre, szélekre ki-kifutkorászva (Dzsudzsák vagy Buzsáky), két egymást váltó "target man" Air Shanyi és Kovács Peti személyében, melléjük egy valódi ék, mondjuk a Rénszarvas. Jelenleg jobbat nem nagyon lehet kihozni, akárhány fiatalt is építünk még be.
Valamint a taktika természetesen kőkemény letámadás, néha sportszerűtlenbe fajuló szerelésekkel. Különös figyelmet kell szentelni Hisztiádó Rinyáldónak. Valamint Kovács Peti felé fel-fel lehet ívelni a labdát, meg még akár Torghellino is képes lehet egy-egy jól időzített löbbölt labdánál az ellent megszégyeníteni.

Többet nem tudok mondani. Kérem kapcsolja ki.
süti beállítások módosítása