HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Egy Arsenal a Ferencvárosból

2008.07.14. 09:11 zombi tibi

Uborkaszezon idején minden aprócska hír izgalommal tölti el a szurkeszt. Ebben a tekintetben az NB II-es Ferencváros még inkább exponálható, hisz kétségtelenül az ugar legpopulárisabb klubjáról van szó. Nem is panaszkodhatunk, jönnek szép számmal az információk Davisonékról, akikre visszatérő módon magyar Arsenalként hivatkoznak.



Fradi és Arsenal.
Futballunk mai állapotát látva mindenképpen örömteli ez az összehasonlítás, még akkor is, ha csak a légiósok elharapódzására utalnak vele a mélyen kreatív médiamunkások.

Mert ugye, azt senki sem feltételezi, hogy Kamate Dramane nevének hallatán Ancelotti – adebayoros terveit hátrahagyva – egy valag pénzzel érkezne az Albert-stadionba, csak hogy elsőként tehessen ajánlatot az erős felépítésű, momentán ferencvárosi klasszisnak. Mint, ahogy azt is könnyedén megemésztette minden magyar focibarát, hogy a Barcelona végül Alekszander Hlebnek kínált szerződést, holott Fitos Laci is itt volt ugrásra készen a Fradiban. Nasri más eset. Az ő Arsenal utáni vágyában elsősorban Arsene Wenger játszotta a kulcsszerepet, tehát logikusan a Fradit magyar Arsenalt (továbbiakban MagyArsenal) választotta volna, ha Bobby Davison kicsit jobban hajaz a francia edzőre.

Az arsenalos párhuzam máskülönben már tavasszal fölütötte fejét a IX. kerületben. Áprilisban Paul Shaw érezte szükségét, hogy a sajtón keresztül tudatosítsa mindenkiben: a Fradi szurkolótábora nagyságrendekkel tutibb, mint az Arsenalé. Bezony. Mikor Shaw ezt elmondta, a Fradi még előtte állt egy csúnyácska szolnoki eredménynek. A szolnoki stadion pedig némi rekonstrukciós munkálatoknak, melyet a nagyszerű ferencvárosi publikum végzett el. (Alvállalkozó közbeiktatása nélkül, egyébként.) Mindenesetre, nyilatkozataival Shaw azt feltétlenül bebizonyította, hogy remekül beszéli a kemény mag nyelvét; arról meg igazán nem tehetett, hogy Lipcsei Petivel együtt is kevesek voltak ahhoz, hogy a Fradit legalább a másodosztály ezüstérméig repítsék.
Talán majd idén, a már fentebb említett légiós túlszaporulat igénybevételével! Az angol vezérkar ugyanis úgy határozott, hogy a sajátnevelésű ifjoncok helyett inkább ismeretlen eredetű vendégmunkásokkal tölti fel a keretet. Illetve, az eredet nem is annyira ismeretlen, mint inkább a játéktudás. Az FTC-nél mára abszolút nemzetközivé lett a világ: az afrikai kontingens után becsekkoltak a trinidadiak (hogy a tobagóiakat ne is említsük…), valamint a hagyományosan erős futballkultúrával rendelkező jamaikaiak.

És, hát van már itt norvég-szomáliai támadó is, példának okáért mindjárt Liban Abdi. Ő a megérkezése után azonnal tanácsot kért Shaw-tól, a hely beilleszkedési szakértőjétől, hogy mivel is tudná leginkább előmozdítani magyArsenalos karrierjét. A szájbarágás igénye nélkül csak annyit írunk: Abdi a napokban már áhítattal ecsetelte, hogy a ferencvárosi szurkolók mennyire csodálatosak. Látta ő ezt anno a Sheffield-haknin, mikor legnagyobb sajnálatára kénytelen volt gólt rúgni – pont a Fradi ellen. Minden ferencvárosi fociért aggódó külön szerencséje, hogy Abdi nem találkozott Ndjodóval, aki bizonyára kevésbé áradozott volna a kitartó drukkerekről, s tán még záporozó banánokról, öltőzői csatáról is mesélt volna a szomáliai-norvégnek.

Persze az átigazolási szezon még az olyan nagy kaliberű csapatok számára is tartogat kellemetlen momentumokat, mint a MagyArsenal. A hetek óta megváltóként beharangozott Ryan Cresswell mindannyiunkat megdöbbentő módon végül nem a Fradit választotta. Pedig a világszerte elismert védőre égető szüksége lett volna a Nemzetközi Nemzeti Kincsnek. Van azonban olyan ajánlat, amellyel még a Ferencváros sem képes versenyezni, s ezt minden jóérzésű szurkolónak illik tiszteletben tartania. Jelen esetben ezt az ajánlatot a Bury tette, az angol negyedosztály tizenharmadik pozíciójából…

De miért is csodálkozunk?
Paul Shaw óta tudjuk, hogy Jamaikán kívül, a Fradinak legfeljebb az ötödik vonalból van sansza erősíteni. És ennyi.
 

18 komment

Címkék: feltámadás átigazolás fradi

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr95566854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Futó Lada 2008.07.14. 09:24:39

Szerintem teljesen rendben van a sok afrikai/karibi/afroamerikai játékos leigazolása. Nincs az a helyzet, hogy ijedten falfehér arccal futnának ki a pályára, s ebből a többiek is önbizalmat meríthetnek. Legfeljebb a Fradi innentől Africa Stars néven játszik tovább, megalapítják a Didier Drogba Futball akadémiát, a nézőtéren meg sámán-dobos szurkolói körök szerveződnek. Meccs előtt nem a Zöld Sas fut körbe lelkesítő jelleggel, hanem a varázsló áldoz fel egy fekete kakast a kezdőkörben, és a rivális kapusáról készült woodoo-babába szurkál tűket ziccernél.Teljesen rendben van az egész...

Darth 2008.07.14. 09:42:25

Ez a honvédos igazolási stílus egyszerűen hányinger! Mint Fradista leszarom, hogy fekete vagy fehér vagy magyar vagy balkáni vagy csülökpöri zabáló vagy banán turmix lefetyelő...
Most már nem ártana feljutni, mert frankón szánalom, amit ezek nyomatnak. Ebben a szezonban már nem lehet semmire se kenni a rossz szereplést. Van lóvé, van cél, van jövőkép... mondjuk pár faszi kéne aki egy egyeneset bele tud rúgni a labdába.
MagyArsenal...Pfff

füligjimmy 2008.07.14. 10:09:10

Mikor a pályázat körüli hercehurcák kapcsán az nso fórumába leírtam, hogy ez a McCabe se váltja meg a világot, mert egy egyszerű ingatlanspekuláns, az anyukám egy hétig csuklott, a sértések súlyátol pedig elvörösödött a kurzorom. Hiszen itt Anglia egyik leggazdagabb emberéről beszélünk!! Szegények nem tudták, mit jelent a spekuláns szó. Most már talán rájöttek. De ha így folytatják, 2009-ben szerintem nem fognak Bl-ben szerepelni?! Mert lóvé annyi van, amennyi a szerződésben kikötött minimum (Ezt nagyjából az Újpest, Loki, Fehérvár is tudja). A cél a harmadik világ éhezőinek munkába állítása: szép dolog. A jövőkép: egy boldog világ, ahol " mindenki kezet nyújt ököl helyett, mondd LOVE". De úgy hallottam, a Szolnok idén is nagyon erős lesz, szóval csak ügyesen.

dr. Wilbur Swain 2008.07.14. 10:46:37

fikázással legalább az első meccset illene megvárni

Titi120 2008.07.14. 12:15:33

Nehezen tudom elképzelni, hogy van az az afrikai focista, aki egy átlagmagyarnál nem jobb ...

Mert lehet fogni a hasunkat egy Ndjodo-t látva, de csak ő lett a házigólkirály, szóval van egy tippem, hogy 11 Ndjodoval fel lehet ma jutni az NB I -be.
Szóval én nem fogom könnyeimet törölgetni, hogy nem igazoltunk egy jó kis Juhár Tomit vagy egy Bárányos Zsótit, magyarok közül én maximum 23 év alattiakat látnék szívesen ma a Fradiban, de ha házon belül nincsenek, akkor nehéz.

Legalább a lehetőséget adjuk meg nekik mielőtt Mátyus "Bögöly Bögszi" Janit meg Vasas "fürgeláb" Zoltánt visszasírjuk ...

füligjimmy 2008.07.14. 13:48:20

A fikázással azért nem kell az első meccset megvárni, mert itt Bl-ről handabandáztak, meg utánpótlásakadémia, meg előre a béke útján elvtársak, meg minőségi légiósok, a sort hadd ne folytassam. Ehhez képest mi valósult meg eddig? A holland másodosztályból nem tudnak senkit idehozni! A feljutás előbb utóbb a nagy számok törvénye alapján összejön, de a többi?!

Attila 2008.07.14. 16:28:49

Már elnézést uraim, de mindösszesen 3 azaz három darab légióst igazoltak le. Ez mellé vittek fel az utánpótlásból 4 kölyköt. Tárgyalnak még néhány magyar játékossal.
Nem értem ez milyen "elidegenlégiósodás". Pláne, hogy a tavalyi 4 afrikai közül 3 meg elküldtek.
No, talán nem ártana legközelebb egy kicsit utána nézni annak amiről írni óhajtanak...
Bár maradjunk inkább annyiban, hogy a blog hozza a már megszokott igénytelen szintet. :)

the real 2008.07.14. 16:36:30

Ehhez képest a saját honlapjukon 11 légióst írnak, ebből 6 van náluk 2008. júliusától.
"No, talán nem ártana legközelebb egy kicsit utána nézni"

Futó Lada 2008.07.14. 19:26:58

Williams - Fülöp, Souare, Csiszár, Szkukalek - Fitos, Ashmore, Moussa, Abdi - Diaz, Shaw

Ez volt a mai kezdőcsapat a Sheffield ellen.. Kezdődjék a Shaw...

Attila 2008.07.14. 21:55:08

Próbajátékon van itt egy rakás külföldi. Közülük 3-nak adtak szerződést. A többieket egyelőre tesztelik. Lehet, hogy lesz köztük egy vagy kettő aki maradhat.
Mai sajtótájékoztató:

"Robinson az átigazolásokkal kapcsolatban elárulta, hogy eddig a Sheffield United pénzéből egymillió fontot költöttek, érkezett egy jamaicai és két angol futballista, de magyar játékosok megszerzését is tervezik. A csatár Ferenczi Istvánért például már meg is tették ajánlatukat, és kedden, vagy szerdán eldől, hogy a támadó az Üllői úton folytatja-e pályafutását."

Szóval (bár már igen régen jártam iskolába) szerintem az egy jamaicai meg a két angol a pont kereken három.
No, de ne én írjam már a ti blogotokat. Tessék utána nézni egy kicsit a dolgoknak.
Vagy nektek mindegy, csak valamit írjatok? :)

pillez54 2008.07.14. 23:13:06

Attila nézd már meg, hogyan állt fel a fradi most a sheffield ellen, számold meg a külföldieket...

pillez54 2008.07.14. 23:18:42

segítek:

"A két félidő alatt több mint 10 külföldit szerepeltető Fradi méltó ellenfele volt a nívós, és több korábbi Premier League-játékost felvonultató piros-fehéreknek, de végül kikapott."

A Ferencváros összeállítása
I. félidő: Williams - Fülöp, Souare, Csiszár, Szkukalek - Fitos, Ashmore, Moussa, Abdi - Diaz, Shaw
II. félidő: Holczer - Wolfe, Dragóner, Baranyai, Nagy J. (Kulcsár) - Bartha, Lipcsei, Lamine, Tóth B. - Downing, Bartholomew
G.: Csiszár, Lamine ill. Tonge, Webber, Sharp

the real 2008.07.15. 09:25:41

"Mióta van az FTC-nél: 2008. július -
A szerződés lejárta: 2009. 06. 30. "

Ez pl. Downingé (de ugyanez van Barholomew-nál és Abdinál is), aki Attila szerint csakis próbajátékon lehet, mivel nem "az egy jamaicai meg a két angol" egyike.

zombi tibi 2008.07.15. 10:12:28

hosszan elnyúló próbajáték ;-)

másfelől az NS sem képes eldönteni, hogy a trinidadiak jöttek-e Jamaikáról, vagy a jamaikaiak érkeztek Trinidadról...

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.07.15. 12:33:13

Tudjätok mi hiänyzik az uborka mellöl?? Ket kiwi..megfelelö kompozicioban. :)

NORBERT · http://norbert.blog.hu 2008.07.15. 16:52:36

most szamit az, hogy idegenlegios-e vagy sem? a Kolozsvari CFR kezdocsapataban 10 nem roman volt es megnyerte a roman bajnoksagot, most pedig a Bl csoportkorebe jutott startbol. Lényegtelen milyen nemzetisegu jatekosok lepnek palyara, ha beillenek a csapatba. [ha beillenek a csapatba]...

Futó Lada 2008.07.15. 18:47:59

Nem a nemzetiséggel van itt a baj. A fővadász tavaly azt nyilatkozta, hogy nem tud rendesen cserélni, mert figyelnie kell folyamatosan a pályán lévő csapat összetételét. NB2-ben max 3 légiós játszhat, de két utánpótlás-korúnak is pályán kell lennie. Akkor minek a 7 légiós ?? Nincs koncepció, az itt a baj.

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.07.16. 13:52:57

szerintem -főleg ha nem nyer 100% os bajnokságot a csapat, amire azért van sansz - háború lesz az üllőin.

11 feka srác narancs mezben, minden csak nem a nemzet csapata. a magyaré biztos nem. és ezt gondolom a fradisták is nehezményezni fogják, új stadion ide, hangzatos célok oda.
süti beállítások módosítása