HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

U20 élő: Magyarország - Csehország 2-2 (büntetőkkel: 6-5)

2009.10.06. 19:52 végh hanta

A Honduras elleni csúnya blamázst magunk mögött tudva, Dél-Afrika ellen egy félidőt parádézott a válogatott, hogy a szerencsés körbeverések után egy Emírségek elleni 2-0-al csoportelső legyen. Az ágrajz a brazil-cseh csoportból az utóbbi együttest sodorta utunkba.

A tavalyi U19-es EB két bronzérmesének mérkőzése élőben a labdabiztoson - a tovább után.

Magyarország - Csehország

2-2

(büntetőkkel: 6-5)

Gól: Kiss (15.), Koman (99.) ill. Vosahlik (25.), Rabusic (92.)

Egyiptom, Alexandria, 2009. október 6. 20:00

A kezdőcsapatok:

Magyarország: Gulácsi - Dudás (<> Balajti, 96.), Szekeres, Szabó, Présinger - Gosztonyi, Kiss (gól: 15.), Simon Á. (<> Zámbó, 60.), Koman (gól: 99.)- Németh, Futács (<> Simon A., 60.)

Csehország: Vaclik - Lecjaks, Hosek, Mazuch, Celustka - Vacha (<> Reznik, 101.), Chramosta, (<> Rabusic, 66. (gól: 92.))  Moravek, Vosahlik (gól: 25.) - Marecek, Fabian (<> Zeman, 85.)

0. perc: Vonulnak ki a csapatok, lassan kezdünk, de előtt még himnuszok. (A srácok összeölelkeztek, és csak lassan esett le nekik: először a "vendég" csehekét halljuk. A ciki, hogy szólniuk kellett egymásnak: Te, vedd már le (a kezed - szerk.), ez nem a miénk. Uppsz.)

0. perc: Debrecenit és Korcsmárt nem sikerült összedrótozni, így Dudás megy ki jobbbunkóba, és Szekeres húzódik be középre. A cseheknél heten is sárgások, ha továbbmennek, a bécsapattal folytathatják.

1. perc: A fehér mezes csehek kezdték a meccset. Mi a megszokott piros-piros-zöld kombót nyúzzuk újfent.

2. perc: Gosztonyi beadását kifejelik, Futács kanalazza kapu felé. Veszélytelen.

4. perc: Ezúttal Dudás adott be jobbról, alig csúsztunk le róla.

Nagyban nehezíti a dolgunkat, hogy a kedves egyiptomiak továbbra sem raknak ki órát a sugárzott képre. Vajon miért?

5. perc: Az első szögletet a csehek rúghatták, kivágtuk.

6. perc: Az járt jól, aki a játékoskijáró oldalára vett jegyet, eddig nálunk a jobb, a cseheknél a bal szélen megy a játék. Az újabb szögletük után már fejelni is tudnak - fölé.

7. perc: Az első kapura lövés: valamelyik cseh durrant mellé jó harmincról. Gulácsi nagyon nyugodt, a fehér ezúttal nem hondurasi.

Summa: Egyelőre nem tudjuk megtartani a megszerzett labdákat, hátul pedig mindent kivágunk, amerre állunk. Hosszú, és magas labdákkal próbálnánk futtatni a csatárokat. Távolról nem tűnik túl tudatosnak.

10. perc: Présinger rúghatott szabadot húszról, majdnem szemben a kapuval. A lövés a jobb kapufáról vágódott ki az alapvonalon túlra.

Könnyen lehet, hogy van +/- 1-2 perc köztünk, és a spori órája között. A második félidőre szerintem beüzemelem a konyhai répastoppert, hogy tudjam hol állunk.

15. perc: Hatalmas luftot rúg az egyik cseh srác a tizenhatosunk előtt, az ellentámadásból pedig Kiss lőtt egy kurvanagy GÓLT! Jó huszonötről, fel a jobb  (kapusnak jobb, nekünk bal) ficakba. 1-0 ide.

16. perc: A sokadik szögletükből ismét fejelni tudnak, majd a kipattanót kapura is küldik. Lagymatag kisérlet.

17. perc: Megint szöglet, megint semmi.

19. perc: Koman ugratja ki Némethet a tizenhatoson belül, sajnos nem jut lövőhelyzethez.

20. perc: Gulácsi sem húz le mindent, ami beadás. Kicsi ügyetlenkedés után lett meg a labda.

Kispadról behallatszik a taktikai utasítás zanzája: Gyerünk, bazdmeg!

25. perc: Megint elmegy egy cseh arc a balszélen (Dudás, mint én egykor a kisdobos négyben), és beadását gyönyörűen csúsztatja Vosahlik a hálóba. Szabó lemaradt sajnos. GÓL! 1-1

26. perc: Simon csúszik be hátulról, jogos a sárga. A következőt mindenképp kihagyja, kérdés: a többiek is?

29. perc: Gulácsi véd egy nagyot. Ennyi.

Az első fél óra: Főleg a cseheknél, és a mi térfelünkön van a labda. Sajnos továbbra sem tudjuk megtartani, ha máshogy alakulna egy pillanatra. A balt talán szándékosan húzzák meg, kihasználva, hogy Dudás szükségmegoldás.

A lövések aránya: 3-8, a labdabirtoklás: 40-60. Mindkettő oda.

34. perc: A középen kiugró csehet (ezt hogy kell mondani?) a büntetőpont magasságában szereli Dudás gyönyörűen.

35. perc: Ismét egy jó cseh beadás, ezúttal balról. Oda kéne erre most már figyelni.

37. perc: Szabadot rúghatunk (Németh felvágásáért) jó harmincról. Gosztonyi bevállalta, de lövése elkerülte a sarkot, a kapus szeme által kísérve. (Ha beszámítjuk a sorfal állítgatásával elment időt, akkor először tartottuk meg legalább fél percig a labdát az ellenfél térfélen.)

Érdekes, hogy a csehek max 25 méteren belül védekeznek (az utolsó játékosukhoz képest), míg mi legalább 50 méteresre nyújtjuk szét magunkat. Így esélyünk sincs közel kerülni a kapuhoz, ráadásul folyamatosan félhetünk, hogy lekontráznak minket.

Közben a kispadról behallatszik: "nagyon mélyen vagyunk", vagyis Egervárinak is feltűnt az iménti kritikánk. (Biztos valamelyik segítője minket olvas a kispadon. Neki üzennénk, hogy szóljon: ez kevés lesz, fater!)

45. perc: A maláj spori (te jó ég, mik vannak!) egy percet hosszabbít. Fölösleges, tíz perce nem történt semmi.

Félidőben: 1-1. Megyek nyitok egy sört, mert bár a mérkőzés nem nevezhető izgalmasnak, a csapatnak azért szurkolunk, amihez - ugyebár - sör kell. Meg szotyi. (Egész biztos nem egy Pilsnerre pattintok rá.)

Statisztikák az elsőről:

Magyarország

 

Csehország

3

lövés

9

2

kapura

2

7

fault

7

44%

labdabirtokás

56%

2. félidő

Beszarás, hogy az m2 csúsztatva adja a második félidőt. A konkurencia nyilván beelőz minket. Nézzék csak a kis streamjüket, jó nekünk a plazma.

46. perc: Most mi kezdtük a játékot. Bee-bee-bee.

47. perc: Moravek lép oda Simonnak a kapuval szemben, tizennyolc-húsznál. Pontrúgásból eddig jók vagyunk, mintha erre játszanánk eleve. Koman legurítja, Németh a sorfalba bombáz. A kipattanót beadjuk, de nem jut el Futácsig, kifejelik a csehek. A szögletből (nekünk ma ez az első) meg fölé.

Ahogy nézem a hosszú indításokon alapuló tatkikánkat nem akarjuk feladni. Gondolom Némethék gyorsaságára, és kreativitására játszunk a böhömnagy cseh védők között.

50. perc: Gulácsi véd egy nagyot. Baloldalt tör be a tizenhatoson belülre az ellen, lövését szögletre védi a kapus. A szögletből meg megint semmi, pedig már a hatodikat rúghatják. Szerencsére ennyit ér az ősi mondás: a szöglet fél gól. Na persze, Kocsis "Kocka" Sándor idejében talán.

56. perc: Először a meccs folyamán hosszabb ideig megtartjuk a labdát a túltérfélen. Az ellentámadást pedig Vosahlik épp csak melléfejeli. Köszönjük.

58. perc: Újabb cseh szölget. Talán a hetedik. Kezdem unni kicsit.

59. perc: Ugyanaz két olvasatban:

  • A) Fabian lövése hagyja el a pályát valahol a szögletzászló környékén.
  • B) Fabian beadásáról marad le az érkező cseh csatár.

60. perc: Kettős csere nálunk: Simon Ádám helyett Zámbó, Futács helyett Simon András.

Gyanús nekem, hogy ez a csapat úgy lett népszerű, valamint a "jövő igérete" sokak szemében, hogy sosem látták egy meccsét sem. Nekik üzenjük: ez a csapat támadni szeret, és tud - ha nála van az előny. Amúgy szenved.

65. perc: Simon és Németh kavargatott a cseh kapu előtt. Fura, de ők ketten magányos harcosokként tovább voltak képesek megtartani a labdát, mint korábban az egész csapat.

66. perc: Chramosta helyett Rabusic. Közben a tévén is átjön a "Magyarok, magyarok!" szurkolás. Szép.

68. perc: Koman indítja a kezdőkörből Némethet, egy háromszög a jobbszélsővel, de a visszakapott labda éppen elcsúszik a lába előtt. Pedig Simon is várta a passzt.

Jó lenne nem leírni: helyzet nélkül rúgtunk egy gólt, más nem sok. Sajnos kevesen vállaljuk fel a támadást, túl sokan maradnak hátul. Így esélyünk sincs létszámfölényes, vagy akár csak egyenlő játékhelyzetre.

70. perc: Németh és Simon megint. Szinte az egész félpályán úgy vitték át, hogy egymásnak passzolgattak kis területen. A végén Németh bebőröz egy serfőzőt, majd visszahúzva ellövi. Alig ment mellé. Talán mégsem a felívelés, meg a hosszú passz lesz a megoldás? Kicsibe verhetőnek tűnnek ezek a csehek.

73. perc: Présinger taglózza le Vachát a balszélen. Sárga. Ö is kihagy(ja/ná) a következőt.

Milyen szerencse, hogy a magyar nem világnyelv. Minden más esetben már rég elvitték volna a mikrofont a kispadunk elől.

74. perc: Dudás a kígyótérről lövi ki a labdát valahova a stadionon túlra. Önbizalma legalább van.

75. perc: Lecjak fárad. A mérkőzés elején még simán bedobta a tizenegyes pontig, most épphogy megvan a tizenhatos vonala. Apropos: lábbal már ért labdához?

80. perc: Kispad kiadja az ukázt: "Hagyd a picsába!" Közben a kismilliomodik cseh szöglet. Szokásosan eredménytelen. Egyszer még gond lesz belőle. Nem kéne.

81. perc: Volt valami magyar helyzet, de pont hugyozni voltam nem láttam.

82. perc: Maczuch beadását Vosahlik fejeli mellé az ötösön belülről. Ismét köszönjük.

Már nem azér', de az első legalább izgalmas volt, mert jöttek a csehek. Most még az se.

85. perc: A gólpasszos Fabian helyett Zeman. Sebaj, Fabian jól kavart korábban.

86. perc: Szépen passzolgatnak a jobbösszekötő helyén, van benne sarkazás, meg minden. A végén Moravek vágja fölé. (Ja, a csehek.)

88. perc: Megint egy cseh szöglet. Szerencsére nem az erősségük. Pláne nem a kipattanók begyűjtése, vagy a távoli lövés.

90. perc: Komannál a labda. Leírom, mert ritka esemény. (Amúgy hamar elválasztják tőle.)

Azt hittem a Kabát Peti, pedig csak a cseh kispadot mutatták. Az egyik srácnak teljesen tele van varrva a jobb karja. Húsz évesen, kemény.

92. perc: Szabó fejjel blokkolja Vosahlik lövését.

93. perc: Vége. 1-1 Hosszabbítás. Akik döntetlent tippeltek, most behúzhatnak három pontot.

Persze amit az m2 megspórolt féiidőben, azt behozta most. Nincs szünet a hosszabbítás előtt.

Hosszabbítás, 1. félidő

+2. perc: Balról jön a Zeman beadása, Vosahlik lefejeli, Rabusic pedig bevágja. Sajnos Szabó (ismét) lemaradt. GÓL. 1-2

+4. perc: Mazuch kap sárgát Némethről. Következőt kihagyja. Gosztonyi elrúgja. Semmi.

Most nem kéne összeomlani, helyette összeszedetten támadni.

+6. perc: Dudás helyett Balajti. Négy helyett három védő marad, kettő helyett három csatár lesz. Kockázatot kell vállalni.

+7. perc: Moravek vágja fel Némethet tizennyolcon. Ami a cseheknek a szöglet, az nekünk a kapuközeli szabadrúgás. (Menet közben a belga negyedik spori felzavar valakit a cseh kispadról a lehelátóra. Azt hiszem a kopasz krapek az edző.)

+9. perc: GÓÓÓÓL! Koman becsavarja a kapu jobb oldalába. 2-2. Úgy tűnik egyik csapat sem tudja megtartani néhány percen túl az előnyét.

+11. perc: Vacha helyett Reznik a cseh oldalon.

Kicsit most lépjünk túl a hurráhangulaton, és legyünk őszinték magunkkal: Kiss lőtt egy marha nagyot, Koman pedig bevarrta pontrúgásból. Sajnos továbbra sincs helyzetünk. Viszont legalább szerencsések vagyunk hátul.

+15. perc: 2-2, következhet a ráadás második fele. (Ismét nincs szünet - amúgy sem lenne - és az m2 talán végleg behozza magát.)

Hosszabbítás, 2. félidő

+16. perc: Reznik marad egyedül a kapunkkal szemben tíz méternyire. Volt ideje levenni, oda rúghatta volna ahova akarja. Szerencsére mellé. (Gondolom nem oda akarta.)

+18. perc: Balajti is besárgult.

+21. perc: 1-11 a szögletarány. Ismét kikaparjuk. Moravek lő, fölé - a hátsó lelátórésznek.

+22. perc: Simon helyett/mellett/szorításába Mazuch lövi el a felívelt labdánkat. Alig fölé. A második szögletünkből egyik magyar lefejeli a másik magyart (Szekeres Szabót).

+24. perc: Balajti lép oda Zemannak a szögletzászlónk környékén - fault. A beívelt labdát Celustka fejelte el. Mi meg kollektíve csak néztük. Mázli.

+25. perc: Zeman viharzott el a bal oldalon, majd félmagasan ad be az ötös vonalára. Gulácsi mellett elmegy - és szerencsére mindenki más mellett is.

+26. perc: Simon András kap könyöklésért sárgát. (Ketten mentek fel fejelni, meg lehetett adni.)

+27. perc: Németh lőtte futtából fenéken az előtte álló védőt.

+28. perc: A 12. cseh szöglet. Vosahlik fejeli le, Gulácsi rávetődik a labdára, Vosahlik meg rá. Sárga ez is. Szintén második, és felejtős a következő meccsre. Ha lesz.

+30. perc: Gulácsi ápolásával nagyjából lejárt az idő. A maláj sípmester még rátesz egy kicsit.

Birtoklásban feljöttünk 48-52-re. Százalékban.

+32. perc: Vége. 2-2. Jöhetnek a büntetők.

Tizenegyesek

Magyarország Csehország
Présinger  Maracek
 Koman  Rabusic
 Szabó Celustka
 Gosztonyi  Vosahlik
 Németh Moravek
Balajti Reznik

A csehek kezdik. Maracek jobbra lőtt lövését Gulácsi védi! 0-0. Présinger nyugodtan helyez a kapu bal oldalába. 1-0. Rabusic ugyanoda. 1-1. Koman higgadtan, laposan a jobb kapufa mellé. 2-1. Celustka felvarrja a bal pipába, Gulácsi a másik irányba dőlt. 2-2. Szabó megtorpan, Vaclik védi a balra helyezett lövést. 2-2. Vosahlik bepanyenkázza. 2-3. Gosztonyi bal le. 3-3. Moravek ugyanúgy, mint Maracek, de Gulácsi ugyanott fekszik! 3-3. Németh belegurítja a kapusba. 3-3. (Basszameg)

Gulácsi a harmadikat védi! Reznik ezúttal baljra, és szerencsére hatodszorra már a kapus is. Marad a 3-3. Balajti viszont bevágja oda, ahova Rezniknek nem ment 4-3!

Magyarország a nyolc között!

Summa: Megvan, és maradjunk is ennyiben. A csehek szinte minden játékelem szerint jobbak voltak, látszott rajtuk, amit tudnak, azt meg is akarják valósítani. Pont ebben a tárgykörben maradtunk leginkább alul - sajnos.

 

Hiányoztak a szellemes támadások, az improvizatív elemek, a váratlan húzások. Látszott, a csehek iparosok, megtanulták, és a végletekig begyakorolták a játékukat.

 

A védelem, igaz valószínűleg először és utoljára játszott ilyen összetételben, képtelen volt leolvasni a kombinációkat, ugyanazt többször is megcsinálhatták ellenünk.

 

Középpályán alig-alig beszélhetünk labdatartásról, és sajnos még ennyire sem labdaszerzésről. Egyszerűen a pálya középső részét "letudni" akartuk, a labda felhozatala helyett inkább a felívelését választottuk. Úgy tűnt, mindent arra tettünk fel, hogy az elől lévő "penge spílerek" majd megoldják valahogy. Egy korosztályos vébé kieséses szakaszában ez sajnos kevés. Vagy Egervári ennyire érti a szakmát, és szándékosan ezt játszatta? Mert ha igen, akkor még vívódnánk egy kicsit: zseni, vagy szent bolond?

 

Most örüljünk a továbbjutásnak, és bízzunk benne, hogy pénteken az olaszok ellen majd meglesz a játék. Vagy ha nem, akkor legalább az elődöntő. Lehet  (és kell!) szeretni ezt a csapatot, mert szíve az nagyon tud lenni. És a szurkoló ezt szereti.

40 komment · 1 trackback

Címkék: magyar cseh közvetítés u20

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr411432506

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sanyi bácsi mennybe megy 2009.10.07. 11:17:10

Good girls go to heaven, Egervári goes to Suez. Mind a csehek eddigi eredményeit, mind a tegnapi játékukat nézve szemrebbenés nélkül kijelenthető: hatalmas fegyvertényt hajtottak végre a fiúk, amelyhez őszintén gratulálhatunk. Egy címeres mezes magyar ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.06. 20:21:56

Valami elképesztő nagy gól volt,a vb gólja!Persze még nem örülök előre,de akár csak ezt is ki gondolta volna a hondurasi meccs után.

Alfredd 2009.10.06. 21:57:49

Ma már nem fogunk ezeknek gólt rúgni. Ha nem találnak gólt a csehek a hosszabbításban akkor bizony itt tizikkel fogunk kikapni, hogy aztán holnap tele legyen az összes újság a "balszerencsés végjáték" szóösszetétellel. Közben pedig sikerült abszolválni a meccset 1 darab kidolgozott helyzettel...

De inkább ne legyen igazam

Alfredd 2009.10.06. 22:12:32

Az m2 továbbra is 2 perc késésben van, a sarki kocsmában már hallottam a gólörömöt, miközben a maláj spori még a kispad felé lépdelt, hogy elzavarjon valakit

OFF:
Ápropó szerkesztő sporttásak! Bohócliga tippvereny eredményhirdetés vonatkozásában már 2 hetes lemaradásban leledzés tényállást foganatosítják folyamatos jelleggel!

Felhívon szíves figyelmüket haladék nélküli hiánypótlás eszközölésére.

Sporttási üdvözlettel:

Turul V. Balamér
mb. címzetes post-számonkérési szakreferens

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.06. 22:20:08

@Alfredd: Lesz, csak nyugi. Nem szabadkozom (vagy panaszkodom), de rettenetesen sok melóval jár.

THC 71 2009.10.06. 22:40:32

Ez meleg volt....Németh egy nagyképű fasz!

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.06. 22:43:05

Kurva jó kis meccs volt, minden szenvedésével, együtt. És persze voltak hibák is, kit érdekel - leszámítva ennek a fogalmatlan hülyegyereknek a 11-esét, az egyenesen ciki. Végre futball, végre eredmény, grat!

bmiky31 2009.10.06. 22:44:11

Szép volt fiúk, köszönjük Gulácsi!

2009.10.06. 22:47:00

Nemeth homlokára péniszt de izibe! Gulácsi idén is hőssé avanzsált, köszönjük srácok!

Tuszek 2009.10.06. 22:49:56

Németh hozta ami várható volt. Gulában nem hittem mert tohonya, de mégse nagyon.

Tuszek 2009.10.06. 22:50:55

Azért Debreceni nagyon kell ott középen mert minden cseh beívelés ziccer volt.

Kono-san 2009.10.06. 22:51:13

Szép volt fiúk, bárhogy is, a lényeg a továbbjutás!!! Bár néha nemértem a magyar embert, szúrkálódás nélkül már örülni se tud... Kíváncsi lennék, ezek az illetők nem izgulták vagy cseszték volna el abban a helyzetben? Inkább csak örüljünk, ritkán lehet az utóbbi évtizedekben :)

Fat Abbot 2009.10.06. 22:54:54

Színészkedésben már világelső ez a csapat. Ebben biztos odaverjük az olaszokat.

Ettől függetlenül jók voltunk, masszívak hátul, veszélyesek elől. Van is esélyünk az olaszok ellen.

integrity 2009.10.06. 22:54:55

YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!
Végre eredmény a világban, magyar emberektől sportban.
Mindenki qrvajól játszott!!
grat

Alfredd 2009.10.06. 22:58:45

Tyíííbazmeg de necces volt vége, még szerencse, hogy nem Pintér Attila a szövetségi kapitmány, mert ami átjött volna a zajmikrofonon keresztül, az tuti megváltoztatott volna mindent, amit egy átlagos 10 éves kissrác a magyar nyelv szépségeiről gondolt :)

Gratulálok a srácoknak, és örülök, hogy nem lett igazam.

Zigi 2009.10.06. 23:18:49

Utoljára így a Videoton - Manchester United meccs után éreztem magam. Vááááááááááá!!!!!!!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.07. 00:09:00

Ez egy nagyon ritka este, élvezzük ki :)))

És azért is nagyon ritka, mert most az egyszer nekünk volt szerencsénk annyi szar este után. Mikor mentünk utoljára így aludni magyar válogatott miatt?

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.07. 00:09:46

@Modor Tibi: Félig ittasan? Szinte kivétel nélkül mindig :)

rizla 2009.10.07. 00:53:55

kicsit túlságosan is borúlátó ez a poszt ehhez a bloghoz képest. egy jobb csapattal játszottunk (eb-ezüstérem), némiképp tartalékosan (nem volt jobbhátvédünk pl), ehhez képest a meccs egyes periódusaiban azért megvoltak azok a labdakihozatalok, amik szerintetek nem, és jobbak is voltunk. az első félidő eleje legalább a gólunkig, ezt nem tudom hogy lehetett máshogy látni, egyszer pl nagyon durván kipasszoltuk a cseheket, a második félidő első fele, és a hosszabbításban is álltuk a sarat. a cseheknek volt tiszta ziccerük, nekünk nem, ez igaz, de ennyire szarul nem játszottunk, mint ahogy írjátok, szinte mint honduras ellen.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.07. 07:49:11

@rizla: Objektíve lehet, hogy nem voltunk szarok, de magunkhoz képest pont azt hiányoltam ami az erősségünk: a sok apró passzon alapuló labdakihozatalt. Amint ez megvolt (pl. Németh-Simon a második közepén), máris kialakult egy helyzet.

Az értékelés hangulata pedig (visszaolvasva) valóban borúlátónak tűnik (tűnhet), pedig csak azt szerettem volna mondani: még egy ilyen meccset is képesek hozni a srácok, és ez valóban nagy fegyvertény.

christvhu 2009.10.07. 08:38:33

mielőtt egyáltalán elolvasnék bármit:
SZÉP VOLT FIUK!

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.07. 08:39:28

@végh hanta: Hehe, én tegnap el sem olvastam az itteni közvetítést. Most igen, tényleg kissé kakán is csomót kereső a hangvétel (beh jó kis képzavar ez!), de azért nem nevezném őrült túlzásnak. Tény, hogy szenvedős meccs volt. De én nem untam egy percig sem. És bosszankodtam közben persze, de nem ez az alapélményem erről a 120 percről.

Amit érdemes talán afféle mentő körülményként figyelembe venni, hogy ez cseh gárda iszonyú fegyelmezett, fizikálisan erős, szervezett - szvsz ami edzéssel kigyúrható, ami okítással fejleszthető, abban a mieink előtt járnak, viszont nem éppen labdaművész egyik sem -, ellenük ennyit tudtak a fiúkák. Az is tény, rendes befejezésig elvétve jutottunk el, nem úgy a csehek, köszönhetően a kissé eleve zilált védelemnek. Hanem, valaki említette volt helyesen, tegnap fortuna is a pályán volt, ráadásul konzekvensen velünk, ami nem szokása. De mondhatjuk úgy is, hogy a cseh lábak folyton megremegtek.

Ami egészen szokatlan, és kifejezetten örömteli, hogy a mieink pszichésen elbírták nem csak a meccs tétjét, de az eredmény alakulását, a hosszabítást (ezt fizikálisan is!) majd - kivétel tudjukki - a büntetőpárbajt is. Nagyon nem jellemző ez az elmúlt 30-40 év magyar futballjára. És mindezen túl, egy ilyen tornán, a csoportkör után már csak az eredmény számít.

Egyúttal a Mészöly Kálmán Nyelvszépítészeti Vándorserleget végleg elhódította ez a rakat taknyos, meg az agyonművelt szakvezetés, ez is egyfajta teljesítmény, nem is kicsi, erős mezőnyt utasítottak maguk mögé. Most vagy az van, hogy az MLSZ titkos vadászházában kötelező agykissebítő beavatkozáson veszt részt minden legalább egyszeres válogatott, vagy ezek születetten fogyik, vagy Egyiptomban nincs net, mobilhálózat, galambposta, esetleg ezek mind árvák, és antiszociálisak, hogy senki nem tartja velük a kapcsolatot tv-közelből, így nem tudják, milyen remek térmikrofonozással kedveskedtek ezúttal a rendezők. Vagy egyszerűen szarnak a sok faszfej nézőre, pláne az esetleges kiskorú köcsögökre, akik, jobb dolguk nem lévén - és a magyar házifeladatot böcsülettel megírván - estéről estére letelepednek megnézni őket: a sportpéldaképeket.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.07. 08:41:25

@Dr. Zerge: Szerintem is droidok voltak a csehek, játszani szinte alig próbáltak. Ellenben elfolytották azt, hogy mi megtehessük.
Mint a 96-os ebén. Szar focival mentek döntőig. Most nem fognak :)

__ 2009.10.07. 08:58:08

A magyar felnőttválogatotton szocializálódva számomra kellemes meglepetést jelentett a helyenként 4-5 egymásutáni passz. És hogy csak pozzitívat írjak, én a térmikrofonoknak is hálás vagyok, hisz így megtudhattam, hogy Gosztonyi Guszti, Zámbó pedig Jimmy (!!!) becenévre hallgat.

christvhu 2009.10.07. 09:14:41

Na, elolvastam. Kicsit - hangsúlyosan kicsit - az az érzésem, nem mindig ugyanazt a meccset láttuk)))
Voltak periódusok tényleg, amikor a csehek lefociztak minket, meg olyan is, amikor úgy tűnt fizikailag is felőröltek, de igenis végig volt tartása a csapatnak, sokszor úgy tűnt tudatos előrejátékot látunk, (főleg a 2. félidő egyes periódusaiban), Németh többször jól tartotta és játszotta meg a felpasszolt labdákat, a védelem teljesítményét nyilván nagyban befolyásolta, hogy Dudás a számára idegen poszton idegenül is mozgott, ugyanakkor azért tizenkét szögletet csak túléltek valahogy, Koman kiválóan fogta össze a csapatot, stb....
Szerintem boldogan látnánk viszont a nagyválogatottnál hasonlóan tudatos, szinte mindig eredménnyel kecsegtető támadójátékot, (itt jegyzem meg, időnként inkább az volt a baj, hogy túljátszották a fiúk), főleg egy ilyen zsintű ellenfél ellen!
Az Olaszok ellen -figyelembe véve a tavalyi U19 EB meccset - azt gondolom nem vagyunk esélytelenek.
Összességében régen fordult elő, hogy egy válogatott meccs után ennyire elégedetten - és nem csak az eredmény okán - álljak fel!

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.07. 10:01:30

@christvhu: Sajnos csalóka, ha egy "közvetítést" olvasol vissza, mert itt percre bontva van leírva amit láttunk, és nem "érzetek aggregált összessége".
Az nálam is inkább pozitív, noha nem a játék, hanem a mentalitás oldalán.

Dr Minimum 2009.10.07. 10:58:05

Én nem értek egyet azzal hogy előrebaszkodtuk a labdákat.

Nem egyszer néztem nagyot, amikor megszereztük a labdát a 16osunknál, ahelyett, hogy előrevágtuk volna, laposan megjátszottuk a középpályát, akik aztán kb 3 mp alatt ott voltak az ellenfél térfelén, vagy továbbították egyből a csatársornak, ahelyett, hogy még párszor körbejáratták volna, amíg mindenki fel nem ér. Talán ezért tűnt úgy, hogy nem járatjuk meg a labdákat, de ez a csapat úgy látszik pont az ilyen villámgyors ellentámadásokkal tud eredményt elérni.

christvhu 2009.10.07. 11:13:35

@végh hanta: Igazad van, bár én elsősorban a szürke szövegek vonatkozásában néztem a tudósítást, ahol Te is inkább a játékkal kapcsolatos benyomásaidat adtad tovább, ráadásul nem véletlenül hangsúlyoztam rögtön a hsz elején, hogy: "Kicsit - hangsúlyosan kicsit - az az érzésem, nem mindig ugyanazt a meccset láttuk)))"!
Elég régen olvasom a posztjaidat/hozzászólásaidat ahhoz, hogy lássam, nagyon is hasonlóan gondolkodunk a fociról, max én magamban, Te pedig - hála istennek - "hangosan", szóval ne vedd támadásna vagy kritikának, mert nem az.
Szimplán a bennem a meccs kapcsán a csapat tegnapi teljesítményéről - illetve az ez alapján prognosztizálható jövőről- kialakult kép valamivel optimistább, mint a Tiéd.
Messze nem kizárt, hogy ennek fő oka az én "laikus" szemléletmódom))))

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.07. 11:19:14

@christvhu: @Dr Minimum: Szerintem az van, hogy még nem vagyok felkészülve a modern labdarúgásra. :)
Nálam a játék 4-3-3 és támadnak a szélsők, birtokoljuk a labdát, stb, stb, stb. (Najó, irreális az objektív mércém.)

christvhu 2009.10.07. 11:25:59

@végh hanta: Hát nálam pedig ott kezdődik a határtalan optimizmus, hogy egy csapatunk képes egy egész meccsen keresztül elhitetni velem, hogy itt ők akarnak és tudnak is nyerni, hogy elképzelésük van a megvalósítás módjáról, hogy képesek meccs közben váltani, hogy nem adják fel, hogy technikailag, taktikailag és fizikailag is egy súlycsoportban vannak az ellenféllel stb.....
Tegnap pedig - mintegy 23 év óta először válogatott csapat esetében - ezt kaptam a csapattól.
Itt jegyzem meg, azért ez az idei év nagyon más, mint az elmúlt 23 volt! Valahol ez is befolyásolja a meccsnéző szemüvegem színét))

christvhu 2009.10.07. 11:31:59

@végh hanta: Ja, és még valami. A játékrendszerekről annyit, hogy nekem harmincegynéhány évi meccsnézés után is időnként nehezemre esne megmondani, hogy akkor most egy adott csapat 4-3-3at, 4-4-2t, 3-5-1-1et,vagy éppen 3-2-3-2t játszik! (Pedig még fociztam is pár évet, igaz akkor tényleg 4-3-3 volt csak szinte)
Na jó, a 4-3-3-at azért felismerném, ha még volna, aki játssza))))

rizla 2009.10.07. 12:14:48

@végh hanta: oké, nem azt mondom, korrekt, csak pl gosztonyi elegáns emelése németh gyönyörű passza után hiányzik, amit aztán a gólvonalról kellett kivágni. talán akkor mentél ki pisálni?

rizla 2009.10.07. 12:18:23

@Dr. Zerge: már megint a bazmegelés a téma.. hát nem tudom, én akármit játszok, felfokozott lelkiállapotban a bazmeg csak a kötőszó, sajnos én még istent is emlegetni szoktam :(

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.07. 13:34:06

@rizla: Egyrészt, amikor te játszol, vagy én játszoM, azt nem nézik tízezrek, közte gyerekek, nagymamák, terhes nők, és a komplett klérus. Másrészt baszdmegekért rég nem szólna az ember. Pláne egy-egy indokoltabbért. De ezek feszt trágárkodnak, alpári a szókincs örömükben, ha gólt lőnek, bánatukban, ha gólt kapnak, ha jogosan reklamálnak, ha nevetséges módon a szánalmas műeséseik után, káromkodva futnak, káromkodva állnak, az edzőjük káromkodva hívja le, vagy épen küldi be őket, szóval itt nem néhány kicsúszott baszdmeggel van a gond. Röpköd ott az egyiptomi estében a gecikurvaanyádistenfasza rendesen. És ez gáz.

díszbohóc 2009.10.07. 14:11:22

@Dr. Zerge: Ki nem szarja le.
Nézzél csak meg egy angol bajnokit.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.07. 15:03:18

@díszbohóc: Én. Az angol bajnoki, meg legyen az angolok problémája talán...

díszbohóc 2009.10.07. 15:16:58

@Dr. Zerge: Mert a Magyar játékos daliás, egyenes a tartása, intelligens, 5 nyelven beszél, azt is választékosan... És persze diplomás. Ja nem, azt már vizilabdásnak hívják.

rizla 2009.10.08. 15:42:47

@Dr. Zerge: ó, tényleg, terhes nők is? bizonyára elvetéltek ennek hallatán. nyilván a nagymamák sem hallottak még soha ilyet.
állítom neked, az összes focipályán ez a megszokott nyelvezet. hogy nem szóltak a srácoknak, hogy milyen hangosak a zajmikrofonok? és ez mégis kit érdekel? ne is szóljanak, ha ők így beszélnek, akkor így beszélnek, felesleges ilyesmivel zavarni őket.

"Röpköd ott az egyiptomi estében a gecikurvaanyádistenfasza rendesen. "

azért nem kell túlozni. nem tudom te milyen hangerőn hallgatod a tv-t, de egy-két elcsípett bazmegen kívül én sokkal többet nem bírok kivenni a dumálásból.

Zigi 2009.10.08. 19:21:16

@végh hanta: Szólok előre, ha esetleg megint élő közvetítést terveznél:

www.sportforum.hu/?page=cikkek&katid=95&subkat=162&newsid=102773

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.08. 20:38:00

@Zigi: Köszi.
Ha úgy alakul, erre mindenképp figyelemmel leszünk.
süti beállítások módosítása