HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Hétvégi siralmas

2009.11.15. 21:10 végh hanta

A sors úgy hozta, hogy erre a hétvégére mindössze két mérkőzés jutott. A sorsot a mai nappal barátommá fogadtam, számára mindig lesz egy hely a SIM-kártyámon. Bármikor hívhat, örülni fogok ha hallom a hangját.

Normális esetben mind a Fradi-Honvéd, mind a válogatott Belgium elleni fellépése megérdemelne egy-egy önálló bejegyzést a blogon. A Fradi-Honvédnak hatalmas hagyománya van, ráadásul pénteken meglepetésre, vagy nem meglepetésre, de kiesési rangadót játszottak. Tipikus poszttéma. A válogatott viszont egy abszolúte más tészta, az ritkán van, a honi futball reprezentánsai alkotják keretét, érdemes a figyelemre - és egy önálló posztra.

Most azonban nehezünkre esik két olyan mérkőzésről írni, amelyeket tagadnánk, hogy láttunk. Ha unokánk egyszer majd rákérdez, talán azt hazudjuk mélyen belenézve ártatlanul gyermeki szemébe, ezen a hétvégén buzibárban voltunk egy kétnapos swinger partin, - gondolván az is jobb fényt vet ránk.

Ferencváros - Bp. Honvéd 0-0

Ha akarjuk, akkor a történet két héttel ezelőtt kezdődött, amikor Sulyok sporttárs hármat fújt a sípjába. Sulyok sporttárs rendszeresen így jár el szombatonként, egész pontosan kétszer, egymástól nagyjából egy óra különbséggel. Sulyok sporttárs két hete azonban a második hármasfüttyre alig várt 25 percet, ami azt jelentette, hogy a Ferencváros zártkapus mérkőzéseknek nézhet elébe. Felesleges ilyen messzire mennünk, mert a honi valóságban játszottak már néhány meccset nézők nélkül, és némelyiken a játék is elfogadható volt. Tehát ez nem lehet magyarázat.

Ahogy képtelenek vagyunk elfogadni magyarázatként azt az egetverő baromságot is, hogy a Fradi játékosai a Győr ellen (szintén nézők nélkül) felszabadultan, a közönség nyomásától mentesen játszottak, és meg is szerezték a győzelmet. Még egyszer mondjuk: ez baromság. Aki képtelen elviselni a magyar élvonal nézőszámát, az ne igazoljon a Ferencvárosba. De még az MTK-ba se, mert könnyen előfordulhat, hogy a Hungária körútra is összeverődik két-háromszáz ember, és ebből akár két tucatnyi kifogásolja a játékát. Nevetséges.

Hemi bácsi bepróbálkozásával azonban tudunk valahol azonosulni. Zárt kapuval a hazai csapatot illik büntetni, a vendégeknek miért kötelessége szívni? Tisztünk lenne ugyan, de basztunk utánajárni, hogy pontosan mi is történt, volt-e valós lehetőség a kispestiek beengedésére, vagy sem. A lényeg, hogy a Tulajdonosi Testület elnökeként jövőre javasolni fogja ezen intézmény bevezetését, hiszen olybá tűnik, hosszú távon együtt kell élnünk az adminisztratívan sivárrá varázsolt stadionok látványával.

Néhány szó a mérkőzésről. Siralmas, ha röviden szeretnénk összefoglalni. A hosszabb részt inkább pontokba szednénk:

  • A Nemzeti Sport hivatalból kettest adott rá - hazudnak, nem volt annyi.
  • A régi Bozsik-stadiont idéző gyepszőnyeg játékra alkalmatlan volt, de erre kenni a produkciót - szintén beleesik a néphülyítés kategóriájába.
  • Az első félidő egyszerűen csak rossz volt.
  • A második félidő rosszabb.
  • A mérkőzés egyetlen helyzete egy büntető volt. Nagy Zoltán ártalmatlan helyzetben lenyomja Lowtont egy szögletnél, jogos tizenegyes. A letett labdát Ferenczi nemes egyszerűséggel, az ímmel-ámmal eldőlő Tóth Ivánba rúgta.
  • Ferenczi egy nagyképű köcsög.
  • Ha Ferenczi berúgta volna a tizit, az lett volna a nap igazi hazugsága. Nem volt gól ebben a meccsben. Milliószor le lett írva (nem itt, hanem nálunknál gyengébb orgánumokban), hogy a futball nem pontozásos sportág, a futballt gólra játsszák.
  • Pénteken nem futballt láttunk az Üllői úton. Volt valami, de nem futball. Nevét még keressük a szótárban.


Megjegyzés: a hatalmas közönségsikerre való tekintettel, a Sport2 szombaton kétszer is megismételte a mérkőzést. Lelke rajta annak, aki megnézte. Kétszer is.

Belgium - Magyarország 3-0

Belgium per definitionem komolytalan ország. Nagyon meg kell feszülnünk, hogy Törppapán és Van Dammeon kívül találjunk még egy híres belgát.

Némi utánaolvasás után kiderül, hogy a híres belgák vagy képregényt rajzolnak, vagy a Forma 1-ben versenyeznek, esetleg Tourt nyernek, vagy női teniszezők. Veretes celebek. Ezzel szemben az átlagos híres magyar hetven fölötti, máig aktív táncdalénekes; telente a Dunát átúszó vadbarom, vagy Benkő Dániel.

Belgiumot tudjuk irigyelni, mert az Emberi Fejlődés Indexének listáján 17.-ek, míg mi a 43. helyen szerénykedünk. A homályos nevű index egyébként egy kísérlet a jólét mérésére.

És ez a Belgium, a maga jólétével, meg Heninjével vert minket cipóra. Szidhatjuk a bírót a harmadik gólt megelőző szituációért (tényleg nem volt büntető), de felesleges. A kettő épp annyira magyarázható, mint a három. Sehogy.

A meccs elején még röhögtünk a valószínűsíthetően egy Boney M. tehetségkutatóról érkező, mikrofonfejű Fellainin, akin a kisgatya úgy állt, mint Maradonán 86-ban, kivillanó combokkal. Aztán később lehervadt minden a szájunk széléről. A srác azt csinált a pályán, amit akart. Meg sem próbáltuk megakadályozni, sem tettekkel, sem legalább szóban.

Nettó faszság azt állítani, hogy egy felkészülési mérkőzésnek nincs súlya, mikor évente alig-alig találkoznak a válogatottak, ha viszont mégis, akkor épp selejteznek valahova. Összetartásra, edzőtáborra nincs idő és hely a versenynaptárban, tehát maradnak a hébe-hóba leszervezett barátságosok. Ilyenkor lehet kipróbálni a fehérvári Horváth Gábort, reaktiválni Sándor Györgyöt, Király Gábort és Tőzsért.

Mindenki megnyugodhat, Koeman meglépte azt, amit annyian akartak, és valóban kipróbálta Horváthot, reaktiválta Sándort, Királyt és Tőzsért, valamint emberi időn át játszatta Priskint. Az eredmény? A világranglistán mögöttünk lébecoló belgáktól beszoptunk egy sima hármast, úgy, hogy szavunk sem lehet az eredményre.

Eltelt egy nap, máris jöttek a felhangok: Koemannak mennie kell. Miért épp most?

  • A világbajnoki selejtezők során elvertünk minden, nálunk hátrébb rangsorolt csapatot, valamint elcsíptünk négy pontot a csoportelső dánoktól.
  • A selejtezőkön úgy vertük a nálunk papíron gyengébbeket, hogy Koeman mindvégig kitartott az elképzelése, és a légiósok mellett.
  • Belgiumtól kikaptunk.


Régi közhely, de a tízmillió szövetségi kapitány országában mindig pont a leghülyébbet választják meg szövetségi kapitánynak. Egyszerűen a mindenkori MLSZ vezetése nem tud hibázni, halálpontosan találja meg a leghülyébbet. Ez a szomorú valóság, ezzel hülyítjük magunkat.

Mindez persze nem magyarázat a belgákra.

(a kép forrása: kais.hu flickr galéria)

23 komment

Címkék: válogatott belgium fradi honvéd bohócliga hemi bácsi

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr461527406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igaz Juhász 2009.11.15. 21:47:02

'Régi közhely, de a tízmillió szövetségi kapitány országában mindig pont a leghülyébbet választják meg szövetségi kapitánynak.'

Akkor én most téged választalak...

housemd 2009.11.15. 22:10:50

valaki megmondhatta volna a nevezetteknek, hogy ők mint bohócliga-spílerek nagyon vágynak bekerülni a válogatottba, mert ez így most nem jött le a képernyőről.
szőllősit a saját blogján küldtem el a fenébe.
de tény mi tény: kilátástalanul siralmas volt az egész belga történet.
mondjuk azt sem értem, hogy ők hogy zuhanhattak odáig, hogy mögöttünk vannak a világranglistán...

THC 71 2009.11.15. 22:37:36

A híres belgák közé azért feltétlenül soroljuk oda kedvenc detektívünket is....bár Poirot csupán kitalált személy,de mindig büszke arra,hogy belga :-)

egymilliopicikrisztus 2009.11.15. 23:04:33

Tudósítás

Ma szépszámú, mintegy hat fős nézőközönség előtt folytatódott a lab­da­rú­gó­baj­nok­ság a Ferencváros-Honvéd mér­kő­zéssel. Ebből kettő, Sárpataki Béla, és ifjabb Lőrincz Boldizsár a helyi kemény mag képviselői meglepetésre nem verték szét a mellékhelységet, amin a Ferencváros vezetősége annyira meglepődött, hogy a bántatlan fajanszot leszerelték, és ünnepélyes keretek közt átadták a vandál származású szurkolóknak. Egyébként a beléptető rendszer hatékonyságát jellemzi, hogy sikerült kiszűrni Kovács Béla hetvenkét éves törzsszúrkolót, akinek jegyének sarka beszakadt.

A gyengécske első félidőt követő szünet után, a 67. percben gólnélküli ál­lás­nál a hazai csapat centerhalfja egy sikertelen mozdulata után el­adta a labdát, amit Fazekas Fe­renc helyi pék vett meg, el­mon­dá­sa szerint tizenkétezer forintért.

A mérkőzésből hátralévő i­dő­ben a csapatok már labda nél­kül küzdöttek, ami a mérkőzés össz­képén szinte semmit se vál­toztatott, igaz gól ezután sem esett.

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2009.11.15. 23:14:15

sok focimeccset nézhettetek, ha nem tudjátok, hogy a 45 perc után 2-t sípol a bíró, nem 3-at...

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.11.15. 23:28:20

@gio: A szabálykönyv sehol sem tér ki rá, hogy hányat kell fütyülnie a sporinak. Általában hármat szoktak. Egy hosszú, két rövid.

Stefan Derrick 2009.11.16. 07:19:16

Ha a péntek estét/délutánt beszámítjuk, akkor azért három volt az a kettő, és mindjárt nem olyan siralmas az összkép.
Az idei bajnokságból eddig láttam úgy kb. 45-50 meccset (még mielőtt valaki utánaszámol, volt, amit felvételről néztem meg), de a pénteki az mindent ütött...

Ringlósztár 2009.11.16. 08:40:00

Remélem Viktor ismét üzen és tájékoztatja az ő istenáldotta népét, hogy erre gondolt a csapatösszeállítást kritizáló megjegyzéseivel, a vereséget az okozta, hogy nem színtisztán magyarfocit játszók alkották a csapatot.
Normáliséknál politikus nem beleugat a válogatott összeállításába és a seggszájú Kisteleki kiáll a szövkap. mellett.

orv 2009.11.16. 09:04:44

A "futball nem pontozásos sportág, a futballt gólra játsszák" ,valamint szükséges megemlíteni ,hogy a játékot egy gömbölyú ,úgynevezett "labdá"-val játszák ,amihez a játékosok úgynevezett "futás" útján jutnak hozzá ,egymással versengve ebbéli tevékenységük során. A játéktéri gyep tehát ellentétben a hiedelmekkel és a látható megszokással nem fekvésre és sétálásra való,hanem az aktív mozgást segíti elő ,rugalmasságával védve a játéktéren tartózkodó dohányosokat.

Frigo 2009.11.16. 09:11:37

Csak nem kikerült a poszt az Index-re, hogy jöttek külsős fikázók? :)

Frigo 2009.11.16. 09:21:15

Csak nem kikerült a post az Indexre, hogy megjelentek új külsős fikázók? :)

Bocs, ha esetleg kétszer ment...

Kalmár 2009.11.16. 09:22:43

A Fradival szégyen ami történik. Egy másodosztályú klub, tehetség kutatónak használja bevallottan, miközben mi egy BL csapatot vártunk.
Állitólag 5,5 milliárdot költöttek(!!) már el erre. Vajon hova lett a pénz?
Profi játékosokra? Európai hírű edzőre? Épülő stadionra? Hm, nem tudom, de szerintem inkább sikerdíj lett belőle valahol.
Vagy ami még valószínűbb, hogy mese az egész és más van a háttérben.
Különösen aggasztóak, ebből következően a pletykák, a tulajdonos ingatlan ügyletei miatt.
Mi lesz veled Fradi?

Bocs, de a válogatott most nem érdekel. Egyébként egyetértek a szinvonal minősítésével mindkét esetben.

Frigo 2009.11.16. 09:28:12

És tényleg 2x. :)

Gonoszfóka 2009.11.16. 10:28:48

"Nagyon meg kell feszülnünk, hogy Törppapán és Van Dammeon kívül találjunk még egy híres belgát."

Osztán a belga sörfőző apátok hol vannak? :-D

2009.11.16. 12:52:56

Hát ez a hétvége engem is megihletett... Komolyan mondom a válogatott olyan volt mint San Marino, a Fradi - Honvéd meg rosszabb volt egy megye 2 -es serdülő női meccsnél...

Amúgy Hanta is belefáradt már a magyar fociba: "Tisztünk lenne ugyan, de basztunk utánajárni..."

Chewbaca · http://pallas70.hu/tanfolyam/merlegkepes-konyvelo-tanfolyam.php 2009.11.16. 13:38:32

tényleg vicces hogy milyen sokan hirtelen remek ötletnek tartanák koeman kirugását. tök jó buli lenne kirugni és utána szerződtetni mégegy nyugati "sztáredzőt" (mondjuk egy belgát?) szerződtetni és eljátszani azt amit az utóbbi 5-10 évben folyamatosan. kivárni amíg jön egy kínosabb vereség és őt is leváltani! (amúgy az is egy iszonyatnagy baromság volt, hogy a várhidit leváltották de mindegy)

Futó Lada 2009.11.16. 13:46:34

"Zárt kapuval a hazai csapatot illik büntetni, a vendégeknek miért kötelessége szívni?"

A magyarázat roppant egyértelmű. Mikor a Honvéd csapat a megérkezett így fogadták:
"Gyertek csak be, pakoljatok le, mintha otthon lennétek"
Márpedig ha otthon vannak akkor ők is hazai csapat, tehát rájuk is vonatkozik a zárt kapu.

Kérdés: Ha a meccs pl egy kettős rangadó második mecsce lett volna mondjuk egy Vasa-MTK után, akkor az első meccsre összeverődött 15 főt kiterelik?

istenhátmögött 2009.11.16. 14:39:01

es abba belegondoltatok hogyha a kumant lavaltjak akkor a nagy valoszinuseggel a mezey lesz a szov kapitany, mert az oreg mar megint kavarja, vagy nem kavarja???
tovabbgondolva ezt a vonalat a debrecennek valyon hanyan szurkolnanak most, ha a mezey lenne az edzojuk?
egyaltalan lehet szeretni egy olyan csapatot amelyiket a mezey dirigal? marmint semlegesenek? 23 evvel mexiko utan? - marmint nem mexiko hanem a kizarolag a mezey miatt? vagyis nemtom, en tuti nem tudnek egy olyan csapatnak szoritani...vagyis remelem nem a vidi nyeri a bajnoksagot (ezt mondjuk amugy is, de ez most mas teszta) mert keptelen lennek szoritani nekik, marmin nem a vidi miatt (mert annyira nem mas a teszta) hanem a mezey miatt

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.11.17. 20:03:10

azért a belga-magyar még a Fradi-Honvédot is ütötte, pedig az már igazi teljesítmény. most komolyan, barátságos meccsen nem támadni, pont amikor tét nélkül megtehetnénk? amikor nincs ott, hogy "fiam, ha rontasz, ugrik az 1 pont is, és az nekünk nagyon nem jó"? Szomorú volt nézni. A Fradi-Honvéd egyszerűen csak siralmas volt, megyei meccseken ügyesebbek és aktívabbak az ott levők, pedig ők talán együtt keresnek annyit, mint a két csapat egy-egy labdarúgója. Nem lehetett eldönteni, melyik csapat akar jobban edzőt buktatni, ezért a 0-0. Igazából egyik csapat sem érdemelt volna pontot. Ilyenkor tűnik egész értelmesnek a vívásban egykor alkalmazott szisztéma, a kettős vereség.

2009.11.17. 23:19:08

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország: eza kettős vereség dolog nem is rossz gondolat. Megírod a petíciót?
süti beállítások módosítása