HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Öreg halász és a tó

2023.02.22. 16:32 Futó Lada

Santiago ült az ütött-kopott kunyhója előtt. Kis kunyhó volt, megtépázta az idő szele rendesen, de az övé volt. Kicserélte már a szélfújta tetőt, kijavította a lehullott vakolatot, és még némi festéket is szerzett, hogy az ajtó se csúfoskodjék ha vendég jön a házhoz.  Mert vendég az volt, - ha nem is sok – akik már az előtt idejártak, hogy Santiago megvette volna a házat. Jöttek halaskofák, hal-barátok, kezdő akvaristák, más halászok messziről. Volt akit még a nagyapja hozott el első alkalommal, volt aki csak be-be nézett kíváncsian, hátha egyszer csodát láthat.

Szólj hozzá!

Címkék: szurker

Győzelem Szerbia ellen !

2022.03.25. 09:58 Futó Lada

Magyarország - Szerbia 0-1

Szólj hozzá!

Címkék: válogatott nem komoly m1 tudósítás

Egy játékos naplója

2022.01.06. 22:11 Futó Lada

 Focista vagyok. Erre születtem. Vagy inkább lehet, hogy nem erre, hanem  arra, de most már focista vagyok. A foci a véremben van mint a koleszterin. Korán elkerültem otthonról. Kicsi pénzünk volt, nehezen jöttünk ki belőle, a munkával meg úgy voltam, hogy úgy kell hozzáállni, hogy más is hozzáférjen. Egy nap mikor hazaértem már valaki ült a helyemen, és levest evett. 
- Tudod-e ki vagyok?
- Tudom hát! A csépai lókupec.
- Csak voltam. Most már játékos-ügynök vagyok. Gyere velem, elszegődtetlek ide a vasutas csapathoz. Aztán ha nem tetszik, szöksél csak meg bátran a szponzor-autóval, én majd harmadnapra elszegődtetlek máshova.
Hát mit volt tenni, vele tartottam, és naplót írtam a világ okulására, tudja meg mindenki miként mennek a dolgok a klubházban. 

Szólj hozzá!

Címkék: naplo ahülye nem komoly Csercseszov

VBK

2022.01.03. 12:24 Futó Lada

Így rögtön az elején szeretnék gólokban és sikerekben gazdag ,boldog új évet kívánni, minden kedves régi- és új olvasónak !  Az idei első poszt - mint azt a címe is mutatja - a Videós Bíró Kolléga-ról fog szólni, amit az angol szlengben csak VAR-nak rövidítenek. Nyilván ángílus nyelven így is van értelme mert akkor  Video Assistant Referee , de a re-Feri magyarban kicsit érdekesen adja magát, másrészt a VBK legalább utalhat arra is, hogy minek a hatása alatt húzgálnak be a képernyőre olyan görbén  párhuzamos vonalakat a VOR-ban ülő segítők.  (  Magyar közvetítésekben elhangzik a VAR-szoba kifejezés elég sűrűn, holott az a Video Operation Room azaz a VOR....amit viszont ezek után eléggé fura hunglish nyelven  VOR szobának hívni .)

1 komment

Címkék: videóbíró VBK VAR

Sarokba állítva

2021.10.19. 09:59 Futó Lada

A FIFA és az UEFA példás szigorral súlyt le minden olyan szurkolói megnyilvánulás, vagy rendbontás esetén, amik nemcsak, hogy nem valóak a labdarúgó mérkőzésre, de egyenesen negatív színben tűnteti fel a labdarúgást. Azt gondolom, hogy ez mindenképp helyeslendő dolog. A foci egy emocionális sport, nyilván az nem várható el a nézőktől, hogy egyenes háttal, helyükön ülve, kis zászlócskákat lengetve bíztassák kedvenceiket. Az is utópisztikus, hogy egy kimaradt helyzet, vagy tévesnek vélt bírói ítélet kapcsán Szókratészi szónoklatot intézzenek a pályán lévő irányába. Az akkor nem focimeccs, hanem valami egészen más. Az is igaz viszont, hogy ez egy sport, és illik valamilyen szinten tisztelettel viseltetni mind az ellenfél, mind pedig annak szurkolói iránt, mert ez már csak egy ilyen dolog.  Nehéz dolog nyilván távol tartani a sportmérkőzést a napi élettől, kivonni a politikából, de egy focimeccsnek a fociról kell szólnia, a játékról, a meccseről.
A FIFA és az UEFA - na jó, és az MLSZ - ilyen jellegű törekvései előtt tehát emelem kalapom, viszont csak abban az esetben, ha ez következetes, mindenkire egyaránt érvényes, és nem esnek túlzásokba.

2 komment

Címkék: uefa bünti zárt kapu

Körkép a bajnokság után

2021.05.17. 12:35 Futó Lada

Mai rövid posztunkban azt próbáljuk körbejárni, melyik csapatnál hogyan telnek a bajnokság befejezése utáni első napok.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar átigazolás bohócliga

Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

2020.10.21. 13:11 Futó Lada

Lezajlott tegnap a Barca -Fradi BL mérkőzés. Mint az tapasztalható, nem forog azóta visszafelé a Föld, nem lett olcsóbb a kenyér, és a víz sem változott borrá. ( Kivéve a szomszédomnál, de az idei 5 tablettás aszúja  igen messze van, még a tavalyi, léalmából készült Chardonnay-jától is.)  Nem történtek csodák és hazánk kirakat-csapata sima vereséget szenvedett. A meccs szinvonala kb olyan volt, mintha a Magyar Kupa legjobb 16 csapata között a Videotont összesorsolták volna egy megye1-es meglepetés-csapattal.  Mindkét csapat tudta, hogy mi várható, és míg zajlott a meccs a kamera látószögén kívül már rotyogott a bográcsban a birkapörkölt a meccs utáni banketthoz. De ne szaladjunk ennyire előre, jöjjön az összefoglaló.

2 komment

Címkék: összefoglaló fradi Barcelona BL

A Fradi igazi (B)arca...

2020.10.20. 16:05 Futó Lada

A legsötétebb időket megidéző szóviccel ütném fel a mai napot, mert  25 év után újra a BL főtáblához tartozó mérkőzésen lép pályára a fővárosi zöld-fehér alakulat. Azon szerencsések közé tartozok, akik az előző hasonló eseményt is élőben tudták követni. Ipari tanuló éveim legvégén pont szakmai gyakorlaton voltam a lakihegyi rádióadónál - soha olyan tisztán nem szólt a Kossuth Rádió a középhullámon szerintem - és ami nagyon megmaradt, az az, hogy az akkori nyitómeccs ( Grashoppers - Ferencváros ) után az összes összefoglalót megnéztem, és kb 2 óra alvás után reggel 5 előtt álltam sorban az újságosnál Nemzeti Sportért. Lássuk mi várható most..

Szólj hozzá!

Címkék: tippjáték Fradi BL

Galaktikus NB1

2020.08.04. 19:16 Futó Lada

Végre volt egy kis idő a héten, így át tudtam futni kedvenc lapom, a "Bélyeggyűjtők és orvvadászok" nyári különszámát, és a fizetett hirdetések rovatban az alábbi gyöngyszemre találtam :
"Van szerencsém tudatni kedves ismerőseimmel, hogy első bermuda-háromszögi játékosként csatlakozhattam a nagy hírű Susnyás Akadémia labdarúghó csapatához, melynek színeiben a jövőben sikereket fogok elérni úgy a Nemzethy Bajnokságban, mint a Nemzethközy Kupában. Irigyeimnek üzenem : na ugye ! Maradok Tisztettel : Ernesto Lami" 

1 komment

Címkék: átigazolás nem komoly

Uborkaszezon és edzőkérdés

2020.03.23. 22:24 Futó Lada

Önkéntes házi száműzetésnek köszönhetően már sikerült megnézni a tévében a '86-as magyar-brazil meccset, a Videoton UEFA-kupa meneteléséről készült dokumentumfilmet, és keddre már be van jelölve az osztrák-magyar EB meccs ismétlése. Ha még sokáig tart a szünet, akkor valószínűleg a Grashoppers -Fradi és a 2005-ös Hajduk-Loki is  képernyőre fog kerülni. Ilyen mennyiségű konzerv-műsor között üdítő színfoltot képzett Horváth Ferenc mai interjúja, annak apropóján kérdezték, hogy állítólag ő az egyik jelölt a Honvéd kispadjára. Nekem nincs sem érintettségem, sem bárminemű elvárásom a leendő mesterrel kapcsolatban, így gond nélkül áttekinthetem az esetleges jelölteket.

3 komment

Címkék: edző honvéd tippjáték

süti beállítások módosítása