HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

A Körbeverés legyen veletek!

2007.11.21. 07:11 zombi tibi

Az utolsó játéknapra is maradt még izgalom a leggyengébb selejtezőcsoportban: Tőzsérről posztot neveznek el a válogatottban, miközben fél Európa szorong, hogy meglesz-e a magyaroknak a fontos kalap. Az élet nagy dolgaira kevésbé fogékony muzulmánok egymás közt döntenek a továbbjutás piszlicsáré kérdéséről, de mi szarunk rá. Nem úgy a norvégok, akik Máltán egyik lábukkal a kaput bombázzák, másikkal a sírból próbálnak kikászálódni. Ehhez szükségük lesz egy bosnyák kötélhágcsóra, de megkapják.
Húsz év nagy idő, és tovább nyúlik…
 
Beharangozó, C csoport, záróforduló
 
 
Magyarország–Görögország
Kezdjük mindjárt a jó hírrel: Buzsáky (az eltiltott Gera helyén) kezdőnek lett jelölve.
Míg az obligát rossz: Tőzsér is kezdőnek lett jelölve. Holott ezt mi tegnap ünnepélyesen kizártuk. De hát ép ésszel tényleg ki hinné, hogy a Dani ügyesebb hipnotizőr, mint Cipolla, akiért Várhidi mester vak szerelemmel lángol? Szerepére ésszerű indokot ugyanis nem lelünk, ha csak azt nem, hogy a fiú éppen Athénban igazolt labdarúgó. Persze, ilyen alapon Esterházy Marci reaktiválása jogosabb volna, őt legalább még manapság is fölismerik az Akropolisz tövében, míg Tőzsér emlékét a távozása utáni első keményebb tél betemeti.
Amúgy, a Daniba vetett bizalomnál már csak az okozott nagyobb meglepetést számunkra, hogy a kapitány – szakítva szokásával – egy teljes nappal a derbi előtt hirdetett. Természetesen ez minket következtetésekre sarkallt. Például: Várhidi végre rájött, hogy ilyen kerettel fölösleges az utolsó pillanatig titkolózni, mert az ellenfelek ettől aligha fossák össze magukat, viszont fiaink nyugtalanul fészkelődnek a teljesértékű alvás helyett. Vagy: még az eddigieknél is nagyobb bűvészmutatványra készül a stratéga, és a köztudatba lökött összeállítást a bemelegítés idején fogja remixelni. Esetleg: bármi más, rációt nélkülöző magyarázat, plusz Csizmadia.
S még valami: ’Dzsudzsi’ is ülőhelyzetben indít, ex-klubtársa, Halmosi fog a bal szélen futkorászni, remélhetőleg többször előre, mint hátra. Ha ezúttal sem tud bizonyítani (oké, a polákok ellen rendben volt), akkor valószínűleg örök harmadik marad a posztján.
Tau bácsi után pár dekáddal újra divatba jött a kalapozás, ami jól mutatja: süllyedés közben labdarúgásunk elérte azt a tárnát, ahol már nem tornákon való részvételért küzdünk, hanem a soros kvalifikáció minél előkelőbb (muhaha) sorsolási pozíciójáért. Ezt speciel még pár évvel ezelőtt is kikértük volna magunknak! Na, de azóta történtek dolgok. Szóval, lehetünk ugyan még negyedikek is a csoportban (hűha!), de elsődleges célunk továbbra is a bűvös harmadik kalap. Csak sajnos a görögök is kalapért kényszerítőznek ezen a savanyú novemberi estén, ők nyilván az elsőért, és ha ezt ott is olyan nemzeti ügyként kezelik, mint itt a harmadikat, akkor esélyeink igen haloványak.
A hellén hajlandóság mégis erősen kérdéses, inkább afféle tesztként tekintenek ránk. Ez természetesen nem újdonság, csak most a képünkbe is mondják. Már előre. Köszi az őszinteséget, bár az alázóíz sajna határozottabban érződik... Azaz, ha valamiben reménykedhetünk, az a görög nagyképűség, a hideg időjárás és Halmosi bizonyítási vágya. Hajnal ezeken kívül bízhat még Rehhagel papa jóindulatában, hogy nem küldi pályára Szeitaridiszt, mert az már tudjuk, mivel jár.
Tipp: 1-1
 
Törökország–Bosznia-Hercegovina
Ha ebből a selejtezősorozatból évek múltán vissza kell majd valamit idézni, akkor a keresztbeverések biztos azonnal beugranak. A C csoport ráadásul különösen maradandót alkotott a kategóriában. Az első három forduló még rendben lement: nyertek, akik szoktak, szoptak, akiknek kellett. Ám utána…
Mi Máltán megadtuk a jelet, és onnantól kezdve úgy sorjáztak a meglepetések, mintha minden nap karácsony lenne. Bosnyák siker északon, görög égés odahaza, török cumi Boszniában, magyar zakó Oslóban (persze vicc; mint az akkori teljesítményünk), janicsár iksz Máltán, Bugajov szopatta a bosnyákokat (is), török gyötrelmek Moldovában, majd épp ellenkezőleg: félhold-ragyogás Oslóban. Így jutott el a csoport oda, hogy a görögök egyetlen nagyobb botlással biztosan uralták a helyzetet, viszont a törökök lassacskán lesajnált csalók lettek, majd egy váratlan mozdulattal mégis kitépték a norvégokat az anyósülésről. Akik most a bosnyákokban reménykednek piszkosul. És mit is mondhatnánk erre? A föntiekből következően, talán nem alaptalanul.
Bár a szpáhik újra saját kezükben tartják a gyeplőt, ez eddig leginkább a vetélytársaknak hozott szerencsét. Mi meg hiszünk a Körbeverés Erejében, az izraelit is felülmúló muszlim sportszerűségben és a szerda éjjel kezdődő török búbánatban.
Tipp: 1-1
 
Málta–Norvégia
Sima meccsnek ígérkezik, hisz az unalmas norvég foci a magyarok mellett csak Máltának volt képes négygólos leckét adni. (Mi ugye, már nyárra letudtuk a magunk két négyesét, és Mifsudék is túl vannak már az egyiken.) A sorozat végére elfáradó Máltát ráadásul valószínűleg a kalapmizériával sem lehet fölrázni, szombaton ugyanis kiütési ponton landolt a gekasz-i mesterhármas. A szigetlakók persze így is sikeres hónapokat tudhatnak maguk mögött, miután tavaly egy tizenhárom éves átoknak vetettek (vetettünk) véget.
Hogy az Európa-bajnokság mezőnye a törökökkel vagy a vikingekkel mutat-e majd ócskábban – nehéz elképzelni. Mi most merészen azt gondoljuk, hogy a norvég halászoknak néhány kilométerrel arrébb a bosnyák haramiák fogják kipecázni az eb-részvételt. Ám, ha mégsem, akkor Riisét és a többi csalódott harcost magába szívja a Valhalla.
Tipp: 1-4

1 komment

Címkék: beharangozó válogatott eb tőzsér

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr22236459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása